АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розслідування та облік нещасних випадків, хронічних професійних захворювань і отруєнь на виробництві

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  3. Бухгалтерський облік облігацій
  4. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  5. Види документації, яка ведеться за результатами розслідування.
  6. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  7. ВИПАДОК НАСТАННЯ У ЗВ'ЯЗКУ З ЦИМ ІНВАЛІДНОСТІ АБО СМЕРТІ ВІД ЗАХВОРЮВАНЬ,
  8. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  9. Діагностика отруєнь
  10. Діяльність слідчих органів з розслідування економічних злочинів
  11. Добровільне страхування від нещасних випадків
  12. Документальне оформлення обліку витрат і наданих послуг машино-тракторним парком.

У разі виникнення підозри на захворювання лікувально-профілактичний заклад направляє працівника з документами (перелік визначено Порядком) до головного спеціаліста з професійної патології міста (області), який направляє хворого до спеціалізованого лікувально-профілактичного закладу згідно з Переліком МОЗ. Відповідальність за визначення діагнозу покладається на керівників цих закладів. У спірних випадках хворий направляється до Інституту медицини праці Академії медичних наук (м. Київ), рішення якого може бути оскаржене тільки у судовому порядку.

На кожного хворого заклад складає повідомлення за формою П-3, яке протягом трьох діб після встановлення діагнозу надсилається:

• роботодавцю підприємства, шкідливі виробничі фактори якого призвели до виникнення захворювання;

• відповідній установі (закладу) державної санітарно-епідеміологічної служби;

• закладу, який обслуговує підприємство;

• відповідному робочому органу виконавчої дирекції Фонду. Роботодавець організовує розслідування захворювання протягом

Розслідування та облік випадків хронічних професійних захворювань і

отруєнь

Усі виявлені випадки хронічних професійних захворювань і отруєнь (далі -професійні захворювання) підлягають розслідуванню.Професійний характер захворювання визначається експертною комісією у складі спеціалістів спеціалізованого лікувально-профілактичного закладу згідно з переліком, що затверджується МОЗ. У разі необхідності до роботи експертної комісії залучаються спеціалісти(представники) підприємства, робочого органу виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням підприємства,первинної організації профспілки,членом якої є потерпілий, або уповноважена найманими працівниками особа.

Зв'язок професійного захворювання з умовами роботи працівника визначається виходячи з клінічних даних, і санітарно-гігієнічної характеристики умов праці, яке складається відповідним установою (установою) державної санітарно-епідеміологічної служби з участю фахівців (представників) підприємства, профспілок й робочого органу виконавчої дирекції Фонду.Санитарно-гигиеническая характеристика видається на запит керівника лікувально-профілактичного установи, яке підприємство, чи спеціаліста з профпатології міста (області), заввідділенням профпатології міської (обласної) лікарні. Коли час формування санітарно-гігієнічної характеристики умов праці постраждалий не підпадав під дію чинників виробничої середовища, які можуть викликати професійне захворювання, враховується його попередня робота, що з дією несприятливих виробничих чинників, У разі підозри на профзахворювання лікувально-профілактична установа спрямовує працівника з відповідними документами, перелік яких певний Порядком встановлення зв'язку захворювання з умовами роботи, на консультацію до головного фахівцю з профпатології міста (області).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)