АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Головний бухгалтер підприємства: призначається і звільняється з посади за наказом керівника підприємства; адміністративне підпорядковується безпосередньо

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. В якій відповіді наведене правильне положення, що стосується відповідальності за злочини проти громадського порядку та моральності?
  7. В якій відповіді наведене правильне положення, яке характеризує взаємозв'язок Загальної та Особливої частини кримінального права України?
  8. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  9. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  10. Глава 1. Загальні положення
  11. Глава 19. Загальні положення досудового розслідування
  12. Глава 2. Загальні правила документообігу

Головний бухгалтер підприємства: призначається і звільняється з посади за наказом керівника підприємства; адміністративне підпорядковується безпосередньо керівнику підприємства; не може бути матеріально відповідальною особою. До початку виконання обов'язків підписує з керівником трудовий контракт і дану посадову інструкцію; під час відсутності (відрядження, хвороба) його обов'язки виконує заступник, який користується відповідними правами і несе відповідальність згідно зі своєю посадовою інструкцією, в практичній діяльності керується Законами України, Указами Президента України, Вказівками, Положеннями та Інструкціями Міністерства фінансів та Міністерства статистики України з питань ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.

Головний бухгалтер підприємства повинен знати: рішення засновників, накази, розпорядження та інші вказівки, що стосуються діяльності підприємства; економіку і організацію виробництва, праці та управління; організацію бухгалтерського обліку на підприємстві; засоби механізації облікових і обчислювальних робіт; цивільне право; трудове законодавство.

Приймання і передача справ при призначенні і звільненні головного бухгалтера оформлюються актом після перевірки стану бухгалтерського облік і достовірності звітних даних. Після підписання акту особами, що здають, приймають справи, акт затверджується керівником, після чого претензій

І. Обов'язки

Головний бухгалтер підприємства:

Забезпечує дотримання встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського об­ліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності.

Спільно з керівником підприємства визначає облікову політику підприємства і оформ­ляє її наказом.

Веде бухгалтерський облік у відповідності до Положень (стандартів), прийнятих в Україні, Плану рахунків бухгалтерського обліку, наказу про облікову політику підприємства.

Організовує роботу працівників бухгалтерської служби з метою складання і подання в установлені строки повної та достовірної фінансової звітності.

Організує ведення податкового обліку і своєчасне подання звітності у податкові органи.

Забезпечує доступність бухгалтерської інформації для оперативного, статистичного та управлінського обліку.

Організує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій.

Широко використовує сучасні засоби механізації (комп'ютеризації) обліково-обчислю­вальних робіт, прогресивних форм і методів бухгалтерського обліку.

Забезпечує повний облік грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей, основних засобів, капіталу, розрахунків по заборгованості та інших господарських операцій.

Забезпечує достовірний облік витрат виробництва, реалізації продукції (робіт, послуг), складання економічно обґрунтованих звітних калькуляцій собівартості продукції (робіт, послуг).

Визначає точні результати господарської і фінансової діяльності підприємства.

Здійснює контроль особисто за правильним нарахуванням платежів до державного бюд­жету, внесків на державне соціальне страхування та інших відрахувань, передбачених чинним законодавством та Положенням про підприємство.

Забезпечує своєчасне нарахування заробітної плати працівникам підприємства, працівникам за цивільно-правовими договорами, аліментів, відшкодувань за втрату здоров'я на ви­робництві та лікарняних.

Здійснює спільно з іншими підрозділами та службами підприємства економічний аналіз господарсько-фінансової діяльності за даними бухгалтерського обліку і звітності з метою вияв­лення резервів, попередження втрат і непродуктивних витрат.

Головний бухгалтер спільно з керівниками відповідних підрозділів і служб зобов'язаний ретельно контролювати:

—дотримання встановлених правил оформлення приймання і відпуску товарно-матеріаль­них цінностей;

—дотримання встановлених правил проведення інвентаризації коштів, товарно-матеріаль­них цінностей, основних засобів, розрахунків і платіжних зобов'язань;

—стягнення у встановлені терміни дебіторської і погашення кредиторської заборгованості, дотримання платіжної дисципліни;

—збереження бухгалтерських документів, оформлення і передачу їх у встановленому поряд­ ку до архіву.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)