АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Домашнє завдання. Завдання 48.Згідно з документами засновників, розмір статутного капіталу складає 570 000 грн, в т

Читайте также:
  1. II Завдання додому
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. II. Тестові завдання
  4. IІ Завдання додому
  5. IІ Завдання додому
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ. Завдання додому
  10. IІ. Завдання додому
  11. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  12. Визнання, класифікація, оцінка та основні завдання обліку зобов'язань

Завдання 48. Згідно з документами засновників, розмір статутного капіталу складає 570 000 грн, в т. ч. 40 % – частка іноземного інвестора.

Необхідно визначити, яку суму повинен внести іноземний інвестор в іноземній валюті, якщо курс НБУ, передбачений статутом, склав 8,3 грн за 1 дол. США. На момент внесення курс НБУ склав 8,29 грн за 1 дол. США. Визначити курсову різницю, відобразити операції в регістрах бухгалтерського обліку, склавши реєстраційний журнал.

Завдання 49. На митну територію України відповідно до консигнаційної угоди надійшли товари до ТОВ «Оріон» вар­тістю 598 000 дол. США (курс НБУ на дату оформлення ВМД – 8,3 грн за 1 дол. США, 9,2 грн за 1 євро). При оформленні ВМД товаром митниці оплачено:

- мито – 10 %, митний збір –?;

- податок на додану вартість?

Товари оприбутковано на консигнаційний склад відповідно до вартості, вказаній в угоді. Товари відвантажені покупцям із консигнаційного складу за цінами домовленості на суму 5 400 000 грн, у тому числі ПДВ.

Від покупців 29.01 п. р. надійшла оплата в сумі 5 400 000 грн. Консигнанту перерахована заборгованість за товар 598 000 дол. США (8,28 грн за 1 дол. США).

Визначити фінансовий результат від угоди, якщо для прове­дення розрахунків була куплена іноземна валюта за курсом біржі 8,31 грн за 1 дол. США, комісійна винагорода – 0,6 %. Вкажіть кореспонденцію рахунків.

Питання для самостійного вивчення

1. Суть та документальне оформлення лізингу.

2. Порядок формування та бухгалтерський облік статутного капіталу в національній та іноземній валюті.

3. Організація обліку витрат у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

4. Порядок формування фінансових результатів від зовніш­ньоекономічної діяльності.

Завдання 50. ТОВ «Проун» за договором фінансового лі­зингу згідно з графіком 31 березня нарахувало лізинговий пла­тіж, який необхідно сплатити іноземному лізингодавцю у роз­мірі 9 000 дол. США, у тому числі 7 000 дол. США – відшко­дування вартості об’єкта лізингу, 2 000 євро – лізинговий від­соток. Курс НБУ на 31.03 п. р. – 8,32 грн за 1 дол. 15 квітня лізинговий платіж було сплачено, курс НБУ – 8,3 грн за дол. США. Об’єкт лізингу використовується у господарській діяль­ності лізингоодержувача. Відобразити операції в обліку.

Завдання 51. Підприємство оплатило витрати банку за ви­пуск корпоративної банківської картки 40 грн і перерахувало кошти на корпоративний рахунок підприємства з валютного рахунку 6 000 дол. США (курс НБУ – 8,28 грн за 1 дол. США). Корпоративну картку було видано комерційному директору Василенко В. для оплати витрат з відрядження. Підприємство одержало підтвердження банку (виписка з корпоративного рахунку) про використання коштів у сумі 840 дол. США (курс НБУ – 8,27 грн за 1 дол. США). Дану суму оформлено як видачу коштів підзвіт Василенко В. Після повернення складено фі­нансовий звіт, до якого подано підтверджуючі документи на суму 840 дол. США. Дані операції відобразити на рахунках бухгалтерського обліку. Визначити витрати та курсову різницю.

Завдання 52. Необхідно розрахувати та визначити, що ефек­тивніше для підприємства для оплати по рахунку постачальнику 3 694 000 дол. США:

а) купити валюту (скласти заяву на купівлю валюти), комісій­на винагорода банку – 1,8 %, комерційний курс – 8,3 грн за 1 дол. США (курс НБУ – 8,28 грн за 1 дол. США). Кошти готівкою перераховано з розрахункового рахунку. Суму визначити;

б) взяти позику в банку під 50 % річних на 3 місяці та визна­чити, чи зможе підприємство за цей термін її погасити після реалізації даного товару, маючи рівень витрат – 34 %.

Завдання 53. Визначити фінансовий результат і вказати кореспонденцію рахунків за наступною операцією.

Відповідно до контракту комісії між фірмою ТОВ «Оріон» – комісіонер і фірмою «Славутич» – виробник проведено відван­таження на експорт товару на суму 468 000 дол. США. Відпо­відно до контракту фірма «Славутич» повинна заплатити комі­сійну винагороду 20 % від суми контракту.

ТОВ «Оріон» заплатило мито – 5 %, митний збір –?, транс­портні послуги у сумі 13 600 грн, в тому числі ПДВ транспорт­ній організації, митні послуги в сумі 3 600 грн, в т. ч. ПДВ.

ВМД складена 10.01 п.р, курс НБУ – 8,3 грн за 1 дол. США або 9,2 грн за 1 євро.

На рахунок ТОВ «Оріон» надійшла оплата 24.01 п. р., (курс НБУ – 8,27 грн за 1 дол. США), яка відразу була перерахована фірмі «Славутич». Фірма «Славутич» перерахувала комісійну винагороду.

Завдання 54. Підприємство одержало довгостроковий кре­дит у розмірі 10 000 дол. США при курсі НБУ 8,3 грн за дол. США. У звітному кварталі була погашена частина кредиту у розмірі 1 000 дол. США. Курс на момент погашення – 8,28 грн за дол. США. Крім того, на кінець кварталу нараховані відсотки за користування кредитом у розмірі 200 дол. США, термін спла­ти яких відповідно до договору – кінець кварталу. Курс НБУ на кінець кварталу – 8,25грн за дол. США. Відсотки фактично були сплачені в наступному кварталі, курс НБУ на момент їх оплати склав 8,4 грн за дол. США. Відобразити вказані операції в бухгалтерському обліку.

Завдання 55. Розмір статутного фонду підприємства визна­чений у розмірі 100 000 дол. США (при курсі НБУ 8,4 грн за дол. США). При цьому внесок до статутного фонду повинен здійснитися грошовими коштами (курс НБУ у момент фактич­ного внесення грошових коштів склав 8,2 грн за дол. США). Відобразити ці операції в бухгалтерському обліку

Завдання 56. Підприємство нарахувало дивіденди заснов­никам 02.10 п. р.:

- засновнику-резиденту – 500,0 грн;

- засновнику-нерезиденту – 300 дол. США.

Дивіденди було виплачено 20 жовтня.

Курси НБУ на дату здійснення операцій:

- 02.10 – 8,50 грн за дол. США;

- 20.10 – 8,60 грн за дол. США.

Завдання 57. 2 лютого директору ТОВ «Мон» виданий аванс на службове відрядження за кордон у розмірі 680 дол. США. Цього ж дня він виїхав до Туреччини. Курс НБУ на 02.02 п. р. – 8,33 грн за дол. США. Тривалість відрядження – 4 дні. Курс на дату повернення – 8,35 грн за дол. США. Під час відрядження витрати на проживання в готелі становили 270 дол. США, вартість проїзду – 200 дол. США.

Визначити витрати на відрядження та відобразити операції в обліку.

Тематика індивідуальних завдань

Завдання 58. У готельному комплексі пан Коробов В. розра­хувався за послуги готелю банківською платіжною карткою на суму 740 дол. США (курс НБУ – 8,28 грн за дол. США), ви­писано чек з допомогою платіжного термінала.

Банк перерахував готельному комплексу суму на валютний рахунок за мінусом 2 % винагороди за послуги банку від про­ведення розрахункових операцій. 50 % іноземної валюти підля­гає обов’язковому продажу (комісійна винагорода відповідно до законодавства – 0,05 %), решта суми з транзитного рахунку зарахована на валютний рахунок. Визначити фінансовий резуль­тат і відобразити рух іноземної валюти на рахунках бухгал­терського обліку.

Завдання 59. 24.01 п. р. ТОВ «Оріон» одержало коротко­терміновий кредит терміном на 6 місяців у сумі 180 000 дол. США (курс НБУ – 8,28 грн за дол. США) від іноземного банку. За використання цих коштів передбачена виплата в розмірі 30 % річних. Необхідно визначити, яку суму з відсотками необхідно буде повернути, вказавши кореспонденцію рахунків.

Завдання 60. На підставі договору комісії комісіонеру-резиденту доручено провести митне оформлення товару вартіс­тю 24 000 дол. США і продати його за вказаною вартістю (за курсом НБУ на дату підписання договору 8,3 грн за дол. США).

Договором купівлі-продажу вартість товару, який про­дається, встановлена у сумі 157 200 грн. Комітент після вико­нання умов договору зобов’язаний перерахувати комісіонеру комісійну винагороду в розмірі 10 % виручки від продажу.

Відобразити господарські операції на рахунках бухгалтер­ського обліку.

Завдання 61. Підприємство-резидент уклало договір комісії з підприємством-резидентом. Згідно з умовами договору підпри­ємство-комітент передає підприємству-комісіонерові для прода­жу на експорт товар. Комісійна винагорода за послуги комі­сіонерові становить 6 000 грн, у тому числі ПДВ).

Комісіонер здійснює митне оформлення вивезення товару. Товар був проданий нерезидентові за 25 000 дол. США.

Курс НБУ склав:

- на дату митного оформлення товару – 8,29 грн за дол. США;

- на дату надходження грошових коштів – 8,3 грн за дол. США.

Відобразити господарські операції на рахунках бухгалтер­ського обліку.

Завдання 62. Підприємство 02.01 п. р. одержало довгостро­ковий кредит у розмірі 25 000 дол. США при курсі НБУ 8,35 грн за дол. США. У звітному кварталі була погашена частина кредиту у розмірі 3 000 дол. США. Курс на момент погашення – 8,3 грн за дол. США. Крім того, на кінець кварталу нараховані відсотки за користування кредитом, виходячи із ставки 25 % річних, термін сплати яких відповідно до договору припадає на кінець кварталу. Курс НБУ на кінець 1-го кварталу – 8,38 грн за дол. США. Відсотки за 1 і 2 квартал фактично були сплачені у третьому кварталі. Курс НБУ на кінець 2-го кварталу – 8,4 грн за дол. США.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)