АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Звукозапис і відтворення звуку

Читайте также:
  1. В запропоновану тексті зібраний увесь матеріал, засвоєння якого на рівні відтворення дорівнює оцінці «задовільно».
  2. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  3. Використання технічних засобів під час проведення слідчих дій: судової фотографії, звукозапису відеозапису тощо.
  4. Відтворення населення і ресурсів для праці.
  5. Відтворення населення та його регіональні особливості
  6. ВІДТВОРЕННЯ ОСНОВНИХ ФОНДІВ, ЙОГО СУТНІСТЬ І ВИДИ
  7. Відтворення та його різновиди
  8. Державне регулювання суспільного відтворення. Основні теорії ДРЕ
  9. З9. Процесуальний порядок відтворення обстановки та обставин події.
  10. Зміст процесу суспільного відтворення
  11. Использование звукозаписи

Засоби мультимедіа Windows.

Мультимедіа (multimedia) - це сучасна комп'ютерна інформаційна технологія, що дозволяє об'єднати в комп'ютерній системі текст, звук, відеозображення, графічне зображення і анімацію(мультиплікацію). Мультимедіа - це сума технологій, що дозволяють комп'ютеру вводити, обробляти, зберігати, передавати і відображати (виводити) такі типи даних, як текст, графіка, анімація, оцифровані нерухомі зображення, відео, звук, мову.

Поява систем мультимедіа, безумовно, проводить революційні зміни в таких областях, як освіта, комп'ютерний тренінг, в багатьох сферах професійної діяльності, науки, мистецтва, в комп'ютерних іграх і т.д.

Поява систем мультимедіа підготовлена як з вимогами практики, так і з розвитком теорії. Проте, різкий ривок в цьому напрямі, що відбувся в цьому напрямі за останні декілька років, забезпечений перш за все розвитком технічних і системних засобів. Це і прогрес в розвитку ПЕОМ: різко збільшені об'єм пам'яті, швидкодія, графічні можливості, характеристики зовнішньої пам'яті, і досягнення у області відеотехніки, лазерних дисків — аналогових і CD-ROM, а також їх масове впровадження. Важливу роль зіграла так само розробка методів швидкого і ефективного стиснення / розгортки даних.

Сучасний мультімедіа–ПК в повному “озброєнні” нагадує домашній стереофонічний Hi–Fi комплекс, об'єднаний з дисплеєм–телевізором. Він укомплектований активними стереофонічними колонками, мікрофоном і дисководом для оптичних компакт-дисків CD–ROM. Крім того, усередині комп'ютера укритий новий для ПК пристрій — аудіоадаптер, що дозволив перейти до прослуховування чистих стереофонічних звуків через акустичні колонки з вбудованими підсилювачами. Мультимедіа-технології є одним з найбільш перспективних і популярних напрямів інформатики. Вони мають на меті створення продукту, що містить "колекції зображень, текстів і даних, що супроводжуються звуком, відео, анімацією і іншими візуальними ефектами (Simulation), що включає інтерактивний інтерфейс і інші механізми управління".

Звукозапис і відтворення звуку.

Для запису, відтворення і редагування звукових файлів в ОС Windows використовується програма: Звукозапис (Sound Recorder). Для роботи даної програми потрібна наявність звукової плати і підключення до неї динаміків. Для запису живого звуку потрібний також мікрофон.

Для використання цієї програми потрібно виконати наступну послідовність дій:

Пуск ”=>”Программы ”=>”Стандартные ”=>”Развлечение ”=>”Звукозапись ”

На екрані відобразиться робоча область програми Звукозапис (Sound Recoder) Із створеним звуковим файлом, ім'я якого, пропоноване за умовчанням, -Звук (Sound) - відображено в заголовку вікна

Під смугою меню вікна програми в центрі розташовано темне поле, в якому в процесі запису файлу звуку відображатиметься аплітудний графік у вигляді руху зеленої смуги. Зліва від даного поля указуватиметься поточне положення (position) або позиція в секундах вважаючи від початку запису, а справа - Довжина (Lenght) звукозапису також в секундах. Нижче разташований повзунковий регулятор, який дозволяє переміститись в будь-яку точку запису.

Під повзунковим регулятором розташовуються кнопки управління записом і відтворення, такі ж, як і в касетному магнітофоні. Якщо на ПК встановлена звукова карта і мікрофон, то можливий звукозапис з мікрофону, з пристрою CD-ROM або лінійного входу (Line-In) звукової плати, наприклад з магнітофона або радіоприймача. Але звичайно потрібно налаштувати рівень запису для кожного з пристроїв. У правій частині панелі задач, знаходиться регулятор гучності у вигляді піктограми. Після натиснення на цю піктограму з'являється вікно програми Volume Control (Регулятор гучності)

У вікні даної програми для кожного пристрою відтворення: пристрій CD-ROM, пристрій підключеного Line-In входу звукової плати та інші. Передбачений власний регулятор гучність для кожного пристрою, за допомогою якої можна змінювати параметри входу/виходу для кожного з пристроїв.

Окрім описаних нами можливостей запису і відтворення звуку, програма Звукозапис (Sound Recorder) дозволяє вставляти звук одного запису в іншу, змішувати різні записи, записувати звук в існуючий файл, змінювати швидкість і рівень відтворення, додавати луну і реверсувати звук, змінювати якість і формат звукозапису.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)