АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прийоми і правила стрільби із стрілецької зброї

Читайте также:
  1. I. Правила оформления отчета по практике
  2. II. Общие требования и правила оформления текстов исследовательских работ.
  3. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  4. IV. Правила внешнего оформления курсовых и ВКР
  5. Альтернативные правила игры для 2-4 игроков.
  6. Безпечні прийоми праці
  7. Библиографический аппарат и правила библиографического описания документов
  8. Биологическая продуктивность экосистем. Правила пирамид.
  9. Валюта і митні правила.
  10. Введение «правила Юрьева дня» было связано с принятием
  11. Вернувшись в город и отзвонив Мужчине Ее Мечты, Кэрри отправилась в бар
  12. Взаимодействие спроса и предложения. Четыре правила спроса и предложения.

Стрільба зі стрілецької зброї може вестись з різних положень та з будь-якого місця, звідки видні ціль або ділянка місцевості, на яких передбачається поява противника.

При веденні вогню з місця приймається положення для стрільби стоячи, з коліна чи лежачи, в залежності від умов місцевості та вогню противника.

Під час руху вогонь ведуть з ходу без зупинки чи з короткою зупинкою. При переміщенні автотранспортом приймається зручне положення для ведення вогню, дотримуючись заходів безпеки.

Для стрільби в бойових умовах слід обирати таке місце, яке забезпечує найкращий огляд та обстріл, максимально закриває стрілка від спостереження та обстрілу противника, дозволяє зручно вести вогонь на ураження.

При підготовці місця для стрільби необхідно перевірити можливість ведення вогню в заданому секторі або направленні, для чого потрібно зброю послідовно наводити на різні місцеві предмети. Для зручності ведення вогню необхідно підготувати упор для зброї.

В залежності від обставин та характеру місцевості стрілець, під час бою, може рухатись бігом, швидким кроком, перебіжками або переповзанням, при цьому автомат утримується однією або двома руками.

Для успішного виконання вогневих завдань потрібно володіти досконало прийомами стрільби.

Керуючись загальними правилами виконання прийомів стрільби і враховуючи свої індивідуальні особливості, автоматник повинен виробити і застосовувати найбільш вигідні положення для стрільби, добиваючись одноманітного положення голови, тулуба, рук та ніг.

В залежності від фізичних особливостей автоматника дозволяється вести стрільбу з лівого плеча, прицілюватися, дивлячись обома очима і т. п.

При проведенні спеціальних операцій зброю носять на ремені, перекинутому через голову на ліве плече.

Довжина ременя вибирається такою, щоб автомат можна було вільно прикласти до плеча з ременем, натягнутим від лівого плеча.

При стрільбі з ременем, натягнутим таким чином, збільшується стійкість зброї і поліпшується якість стрільби.

Такий спосіб носіння автомата в бойових умовах найбільш придатний, руки при перевірці документів вільні, злочинцям складніше відібрати зброю в працівника міліції.

Стрільба з автомата складається з виконання наступних прийомів:

- прийняття положення для стрільби, заряджання зброї;

- виконання пострілу (прицілювання та оброблення спуску);

- припинення стрільби (припинення натискування на хвіст спускового гачка, встановлення перевідника в запобіжне положення, розряджання автомата).

Підготовка до стрільби з положення лежачи, з руки та упору.

Стрілок приймає положення для стрільби самостійно або за командою.

Для прийняття положення для стрільби лежачи необхідно:

1. Якщо автомат у положенні «на ремінь» — подати праву руку по ременю вгору та, знімаючи автомат з плеча, підхопити його лівою рукою за спускову скобу та ствольну коробку, потім взяти автомат правою рукою за ствольну накладку та цівку дульною частиною вперед. Одночасно з цим зробити повний крок правою ногою вперед та трохи праворуч. Нахиляючись уперед, опуститись на ліве коліно та поставити ліву руку на землю попереду себе, пальцями вправо.

Потім, опираючись послідовно на ліву ногу та ліву руку, лягти на лівий бік та швидко повернутись на живіт, розкинувши трохи ноги в сторони, автомат при цьом покласти цівкою на долоню лівої руки.

2. Якщо автомат у положенні «на груди» — взяти лівою рукою автомат знизу за цівку та ствольну накладку, піднімаючи його трохи вгору та вперед, витягти праву руку з-під ременя, а потім перекинути ремінь через голову та взяти автомат правою рукою за ствольну накладку і цівку дульною частиною вперед. У подальшому положення для стрільби лежачи приймається так, як і з автоматом «на ремінь».

Заряджання автомата, прицілювання, виконання пострілу, розряджання.

Для заряджання автомата потрібно:

- приєднати до автомата споряджений магазин;

- зняти автомат із запобіжника;

- поставити перевідник на необхідний вид вогню;

- енергійно відтягнути затворну раму назад до кінця та різко відпустити її;

- поставити автомат на запобіжник, якщо стрільба не буде розпочинатись негайно.

Якщо перед заряджанням автомата магазин не був споряджений патронами або патрони були використані при стрільбі, то необхідно спорядити магазин.

Для прискорення спорядження магазина патронами доцільно застосовувати обойму.

Вогонь з автомата ведеться за командами або самостійно, в залежності від обставин.

У команді командира (керівника стрільб) вказується: кому стріляти, ціль, приціл, цілик та точка прицілювання.

При стрільбі по цілях на дальність до 400 м приціл та точка прицілювання можуть не вказуватися.

Виконання стрільби (пострілу) включає встановлення прицілу і цілика, перевідника на необхідний вид вогню, прикладку, прицілювання, спуск курка та утримання автомата при стрільбі.

Для встановлення прицілу необхідно: приблизити автомат до себе, великим і вказівним пальцями правої руки стиснути защіпку хомутика і посунути хомутик до спів падання його переднього зрізу з рискою під відповідною цифрою на прицільній планці.

Для встановлення цілика треба відтягнути маховичок гвинта цілика трохи вправо і, крутячи його, сумістити риску під проріззю гривки з потрібною відміткою.

Для встановлення перевідника на необхідний вид вогню потрібно, натискуючи на виступ перевідника, повернути його вниз (АВ — автоматичний вогонь, ОД — одиночний вогонь).

У бойових умовах, стріляючи з автомата з правого плеча, потрібно використовувати будь-які захисні укриття (камінь, стовп, ріг будинку і т. п.). Захист у такому випадку повинен бути зліва від вас, закриваючи корпус і більшу частину голови.

Для зустрічного вогню залишаються відкритими руки, плече і менша частина голови. Якщо захисне укриття розташовано праворуч від вас, вам доведеться стріляти з лівого плеча, це незвично і незручно, проте ви будете більш-менш захищені. Якщо ви все-таки будете стріляти з правого плеча, то відкриєте під постріли противника значну частину тулуба і всю голову.

Помилкою також буде стрільба поверх укриття, ви підставите під вогонь голову, плечі і частину корпусу. Потрібно так організувати вогневий контакт, щоб можливий захист противника був праворуч від нього, а ваш — зліва від вас. Для цього потрібно постійно (якщо дозволяє обстановка) «закручувати» поле бою, переміщуючись вліво від себе.

Наприклад: противник перебуває в будинку і стріляє з вікна; якщо ви наближаєтесь до нього (перебіжками, під вогневим прикриттям) з правого боку від противника, перевагу будете мати ви, а не він. Якщо ж, навпаки, ви наближаєтесь зліва від противника, перевага буде на його боці. При штурмовому захваті будь-якого об'єкта наближатись до нього краще з боку сонця — воно перешкоджає противнику можливість вести прицільний вогонь.

При веденні вогню в бойових умовах для забезпечення більшої щільності і результативності вогню застосовують спосіб стрільби з автомата по-кулеметному.

Щоб зброю при стрільбі чергами не трясло і не розкидало кулі, автомат за ремінь прикручують до стовбура дерева.

При стрільбі на бігу намагайтесь натискати на спусковий гачок в одноопорній фазі — в момент переносу ноги. Коли нога опускається на землю, це викликає сильний струс системи стрілець-зброя і знижує влучність стрільби.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)