АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ҐРУНТОВО-КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА ОРГАНІЗАІДЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСПОДАРСТВА

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. V. Характеристика современного гражданского права
  3. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  4. Бактерии, их характеристика
  5. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  6. Блок 8-9. КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА РЕСУРСИ.
  7. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  8. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  9. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  10. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  11. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  12. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.

ВСТУП

 

На сучасному етапі розвитку сільського господарства велику увагу необхідно приділити питанню підвищення продуктивності сільськогосподарських культур, що повинно супроводжуватися із раціональним використанням затрачуваних ресурсів.

Все це можливо за тієї умови, що при вирощуванні культурних рослин необхідно чітко дотримуватися усіх технологічних процесів. Це дотримання сівозмін, внесення добрив на заплановану урожайність, дотримання технології вирощування рослин, використання якісного посівного і садивного матеріалу, своєчасний і ефективний захист сільськогосподарських рослин від шкідників, хвороб та бур'янів та організації технології зберігання та переробки продукції рослинництва. Окрім цього необхідно ефективно використовувати побічну продукцію рослинництва, що зменшує собівартість вирощування культур.

Приватне сільськогосподарське підприємство ПП «Папужинці» перед собою ставить завдання економічно-вигідного вирощування сільськогосподарських культур. В цьому напрямку й працює господарство.

Господарство збільшує насиченість 1 га площі орних земель органічними і мінеральними добривами, використовує нові високопродуктивні сорти і гібриди сільськогосподарських культур, використовує сучасну техніку та обладнання, побудувало надійні зерносховища. Окрім цього в господарстві планують перетворювати продукцію рослинництва в кінцеві продукти споживання, але для цього необхідне також спеціальне обладнання та устаткування.


ҐРУНТОВО-КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА ОРГАНІЗАІДЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСПОДАРСТВА

 

ПП «Папужинці» знаходиться у с.Папужинці Тальнівського району Черкаської області, засноване в 1996 році на основі колишнього колгоспу. Займається господарство вирощуванням зернових і технічних культур.

Дане господарство займає досить вигідне адміністративно-економічне положення, по скільки за 14 км знаходиться залізниця, що дає змогу здійснювати постачаня в ПП «Папужинці» запчастинами, сільськогосподарською технікою, будівельними матеріалами, паливо-мастильними матеріалами, мінеральними добривами. До найближчого елеватора 10 км.

Для Черкаської області, де розташоване приватне сільськогосподарське підприємство характерні досить сприятливі ґрунтово-кліматичні умови. І хоч тут іноді випадає недостатня кількість опадів, проте розподіл їх на протязі року відповідає біологічним потребам більшості сільськогосподарських культур, вирощуванням яких займається дане господарство. Загально-середня сума опадів становить 588 мм. За період з травня по серпень випадає в середньому 165 мм, ГТК (гідротехнічний коефіцієнт) становить 1,3 а отже умови зволоження задовільні. Температурний режим, досить таки помірний, визначається тривалістю високих температур повітря, які припадають саме на середину вегетаційного періоду. Сума активних температур вище +5°С для території на якій розташоване господарство становить 3012°С, вище +10°С 2509-2700°С. Вегетаційний період в умовах району триває в середньому 211 днів, а період активної вегетації з температурою виїде +10°С становить 166-169 днів. Річна сонячна радіація в області становить 109-112 ккал/см. Відносна вологість повітря за рік в середньому становить 67 %.

 

Таблиця 1.1

п/п Назва угідь Площа га %
  Загальна кількість угідь    
2. Орних земель    
3. Багаторічних насаджень    
4. Луки та пасовища    
5. Інші землі    

У господарстві переважають два типи грунтів: чорноземи звичайні глибокі малогумосові, чорноземи типові важкосуглинкові. Агрохімічна характеристика ґрунтів ПП «Папужинці» станом на 01.01.2014 рокунаводитьсявтаблиці1.2.

 

Таблиця1.2

№ ІЙІ Назва ґрунту Гумус, % Вміст поживних елементів,мг/кг ґрунту
азот фосфор калій
1. Чорнозем звич.глибокімалогумосові 3,08      
2. Чорноземи типові важко суглинкові 4,61      

 

Технічне забезпечення в структурі посівних площ складаєтьсяз:

тракторів: Case 1 шт, МТЗ 82 4 шт,

зернозбиральних комбайнів: Славутич 2

ґрунтообробна техніка: дискові борони БДТ-3, культиватори Horsh оборотний плуг Lemken, зубові борони, зчіпки.

Сівалки: зернові СЗ-3,6,

Точного висіву: Gaspardo

Оприскувач причіпний Gaspardo 3200.

На всіх ланках виробництва господарство в більшій мірі технікою забезпечене.

 


ЗЕМЛЕРОБСТВО


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)