АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Заняття 5. Державне управління в інформаційній сфері та особливості державної інформаційної політики. Система органів управління інформаційною сферою. (Семінар-дискусія)

Читайте также:
  1. I ступень – объектив- центрическая система из 4-10 линз для непосредственного рассмотрения объекта и формирования промежуточного изображения, расположенного перед окуляром.
  2. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  3. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. IV. Підведення підсумків практичного заняття.
  5. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  6. V. Зміст теми заняття.
  7. V. УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ
  8. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  9. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  10. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  11. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  12. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП

Компетенції

- вільно оперувати категоріями: державна інформаційна політика, державне управління в інформаційній сфері, орган управління інформаційною сферою;

- розкривати компетенцію та функції державних органів влади в інформаційній сфері: Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України, Міністерства інформаційної політики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Ради національної безпеки і оборони України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Державної реєстраційної служби, Державної служби інтелектуальної власності;

- визначати відповідальність органів державної влади в умовах інформатизації суспільства;

- аналізувати законодавство, що регулює заходи державної інформаційної політики.

 

1. Питання для обговорення:

1. Сутність державної інформаційної політики та державного управління в інформаційній сфері.

2. Взаємозв’язок між державною інформаційною політикою і державним управлінням в інформаційній сфері.

3. Система органів управління інформаційною сферою та їх структура. Компетенція та розподіл функцій в інформаційній сфері органів державної влади - Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України.

4. Повноваження центральних органів виконавчої влади в сфері управління інформаційною діяльністю (Міністерство інформаційної політики України, Міністерство освіти і науки, Міністерство культури України, Рада національної безпеки і оборони України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Державний комітет телебачення і радіомовлення, Державна реєстраційна служба, Державна служба інтелектуальної власності, Національна експертна комісія з питань суспільної моралі).

5. Компетенція Ради національної безпеки і оборони України у сфері інформаційної політики.

6. Відповідальність органів державної влади в умовах інформатизації суспільства.

 

  1. Дискусія: «Співвідношення державної інформаційної політики та державного управління сферою інформаційних відносин».
  2. Дискусія: «Функції та повноваження в інформаційній сфері Міністерства інформаційної політики України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Державного комітету телебачення і радіомовлення».

 

 

Заняття 6. Інформаційне суспільство: загальнотеоретичні питання та особливості становлення в Україні. (Семінар-дискусія)

- вільно оперувати категоріями: інформаційне суспільство, державна політика в сфері формування інформаційного супільства, інформаційна магістраль, інформаційна інфраструктура;

- розкривати етапи становлення інформаційного суспільства, міжнародно-правові проблеми інформаційного суспільства, особливості формування інформаційного суспільства в Україні;

- характеризувати завдання, цілі та напрями розвитку інформаційного суспільства в Україні;

- аналізувати Національну програму інформатизації України та Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007 – 2015 роки.

 

1. Питання для обговорення:

  1. Роль інформації в житті людини, суспільства, держави.
  2. Інформаційне суспільство. Підходи до визначення поняття „інформаційне суспільство”. Етапи становлення, характерні риси, особливості, правові проблеми.
  3. Хартія Глобального інформаційного суспільства (Окинава).
  4. Держава та інформаційне суспільство. Державна політика в сфері формування інформаційного суспільства.
  5. Національна програма інформатизації. Стан реалізації національної програми на сучасному етапі: проблеми та перспективи.
  6. Проблеми правового регулювання суспільних відносин в інформаційному суспільстві.
  7. Інформаційна магістраль.
  8. Поняття інформаційної інфраструктури. Нормативно-правове регулювання розвитку та захисту інформаційної інфраструктури. Основні напрямки захисту інформаційної інфраструктури.
  9. Співвідношення понять „інформаційне суспільство”, „інформаційна магістраль” та „інформаційна інфраструктура”.

 

2. Дискусія: «Співвідношення понять «інформаційне суспільство», «інформаційна магістраль» та «інформаційна інфраструктура».

3. Дискусія: «Які правові проблеми існують сьогодні, що гальмують розвиток інформаційного суспільства в Україні?»

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)