АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНДИВІДУАЛЬНО-КОНСУЛЬТАТИВНА РОБОТА

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. І. Методична робота.
  4. Самокерована групова робота.
  5. Словникова робота.

Індивідуально–консультативна робота проводиться викладача зі студентами здійснюється відповідно до графіка, складеного кафедрою, (знаходиться на кафедрі) в якому визначені форми індивідуально – консультативної роботи, а також час проведення цієї роботи та аудиторія.

Форми індивідуально–консультативної роботи:

індивідуальні заняття з окремими студентами, щодо виконання ними додаткових індивідуальних завдань, написання творчих робіт до конференцій, курсових робіт, перевірка виконання завдань з самостійної роботи, діалог із різних навчальних проблем тощо;

консультації (проводяться за індивідуальним графіком викладача, що встановлений на кафедрі)що проводиться з метою отримання студентом відповіді на окремі теоретичні та практичні питання та для пояснення певних теоретичних положень чи аспектів, їх практичного застосування; колоквіум в усній формі за будь-якою темою курсу на вибір викладача, що проводиться з малими групами чи індивідуально;

перевірки завдань олімпіад;

перевірки індивідуальних завдань;

захисту рефератів, інших робіт, що готуються в ході поточної роботи;

перевірки міні контролів;

консультацій та перевірки самостійно опрацьованих нормативних матеріалів тощо.

Види консультацій:

Тематичні – проводяться за певними темами курсу або за найбільш складними питаннями програмного матеріалу;

Цільові – використовуються перед проведенням модуля або іншого виду поточного чи підсумкового контролю;

Активні – з використанням активних методів навчання;

Консультації з самостійної роботи – проводяться при підведенні підсумків самостійної роботи студентів в процесі роботи студентів над курсовими та дипломними проектами тощо.

 

 

8.МЕТОДИКА АКТИВІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ НАВЧАННЯ.

 

Активізація процесу навчання спрямована не тільки на запам'ятовування матеріалу студентами, а й на його розуміння і творче осмислення ними. Студентам необхідно набувати навичок відбору головного, узагальнення і систематизації вивченого, коментувати засвоєний матеріал своїми словами.

Для активізації процесу навчання застосовується проведення проблемних лекцій, міні-лекцій, семінарів-дискусій; метод мозкових атак по вирішенню практичних завдань; кейс-метод для розгляду та обговорення проблемних та конфліктних ситуацій, пов’язаних із практичною юридичною діяльністю; презентації студентами реферативних досліджень; рольові ігри, направлені на закріплення та використання практичних навичок; а також банки візуального супроводження, а саме: друковані та кадаскопічні матеріали.

Проблемні лекції з тем “Інформаційне право в системі національного права” та “Правові проблеми інформаційного суспільства” направлені на розвиток логічного мислення студентів, вміння використовувати здобуті знання з базових фундаментальних дисциплін, оскільки увага студентів концентрується на новому інформаційному підході до розуміння основних правових категой з позицій управління та системного аналізу. При викладенні матеріалу лектор ставить перед студентами проблемні риторичні питання і окреслює шляхи їх вирішення. Такий підхід до викладення лекційного матеріалу концентрує увагу студентів на важливих аспектах і сприяє їх самостійному мисленню та пошуків вирішення даної проблеми.

Міні-лекції з тем “Інформаційні правовідносини, їх структура та особливості”, “Особливості правового регулювання інформаційної діяльності в мережі Інтернет” передбачають виклад навчального матеріалу за короткий проміжок часу і характеризуються значною ємністю, складністю логічних побудов, образів, доказів і узагальнень.

Семінари-дискусії, наприклад, з теми “Правові засади інформаційних прав і свобод людини і громадянина та їх реалізація в Україні”, передбачають обмін думками і поглядами учасників з приводу даної теми, а також розвиває мислення, допомагає студентам формувати погляди і переконання, виробляти вміння формулювати думки й висловлювати їх, вчать оцінювати різні точки зору, критично підходити до власних поглядів. Семінари-дискусії проводяться в рамках тем курсу з дискусійних питань, що можуть пропонуватися не лише викладачем, а й студентами.

Презентації студентами результатів своїх власних досліджень з обраної тематики у формі виступу перед аудиторією.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)