АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до оформлення текстових документів

Читайте также:
  1. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  2. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  3. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  4. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  5. Видача засновникам товариства документів, що підтверджують право власності на акції.
  6. Визначити, які вимоги ставляться до суддів
  7. Виконання непроцесуальних документів і доручень
  8. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  9. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ, УТИЛІЗУВАННЯ
  10. ВИМОГИ ДО БЕЗПЕКИ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ
  11. Вимоги до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання.
  12. Вимоги до використання методу проектів

Текстові документи повинні бути надруковані з використанням ПК та принтера на стандартних листах білого односортного папір формату А4.

Загальні вимоги щодо оформлення текстового документу, а також вимоги до використання в них формул, малюнків і таблиць, визначені міждержавним стандартом ГОСТ 2.105-95.

Введення тексту

При підготовці тексту в документа у текстовому редакторі Microsoft Word рекомендують встановлювати налаштування.

Параметри сторінки (в меню “ Файл ’):

- Розмір паперу – А4 210 на 297 мм;

- Ширина – 21,7 см;

- Висота – 29,7см;

- Орієнтація – книжная;

- Поля: верхнє – 2 см, нижнє – 2 см, правое – 1,5, левое – 2см;

- Положення переплету – слева;

Параметри Шрифту (в меню «Формат»):

- Шрифт - Times New Roman

- Креслення – обычный;

- Розмір – 14 пунктів;

Параметри абзацу (в меню «формат»);

- Вирівнювання – по ширині.

Текст документу друкується з одної сторони листа.

Розділи документа повинні мати порядкову нумерацію в межах всього тексту, за виключенням додатків. Розділи, підрозділи, пункти і підпункти слід нумерувати арабськими цифрами та записувати з абзацного відступу. Після номеру розділу, підрозділу, пункту та підпункту ні в засовках, ні в тексті крапку не ставлять. Заголовки розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів слід друкувати з прописної букви без крапки в кінці, не підкреслюючи.

Для виділення заголовків цих елементів можуть використовуватися різні накреслення шрифту (напівжирний, напівжирний курсив, курсив), а також прописне і рядкове написання.

Назви розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів документа зазвичай відокремлюються одним рядком один від одного і від основного тексту.

Всередині пунктів або підпунктів можуть бути наведені перерахування. Перед кожною позицією перерахування слід ставити дефіс або, при необхідності посилання в тексті документа на одне з перерахувань, рядкову букву (за винятком - г, е, з, й, о, ъ, ы, ь), після якої ставиться дужка. Для подальшої деталізації перерахувань необхідно використовувати арабські цифри, після яких ставиться дужка, а запис здійснюється з абзацного відступу.

Виноски розміщують в кінці сторінки, на якій вони позначені, з абзацного відступу тим же шрифтом, що і основний текст, але меншим розміром (10 пт) і відокремлюють від тексту короткою тонкою горизонтальною лінією з лівого боку.

Знак виноски ставлять безпосередньо після того слова, числа, символу, речення, до якого дається пояснення, та перед текстом пояснення.

Всі сторінки документа слід нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізну нумерацію по всьому тексту. Номер сторінки проставляють у центрі нижньої частини аркуша ("Номера страниц..." у меню "Вставка") без будь-яких додаткових знаків (лапки, тире, крапок тощо).

Титульний аркуш включають у загальну нумерацію сторінок, проте номер сторінки на ньому (і тільки на ньому) не проставляють.

Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих сторінках, включають у загальну нумерацію сторінок звіту.

Додаток повинен мати заголовок, який виконується окремим рядком з горизонтальним центруванням і з прописної букви.

В документах можуть застосовуватися науково-технічні терміни, позначення та визначення, встановлені відповідними стандартами, а за їх відсутності - загальноприйняті в науково-технічній літературі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)