АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хто вправі проводити слідчі (розшукові) дії?

Читайте также:
  1. АКТОВІ, ДІЛОВОДНІ ТА СУДОВО-СЛІДЧІ ДОКУМЕНТИ
  2. Назвіть слідчі дії, передбачені КПК України.
  3. Проаналізуйте відповідні положення Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» та КПК України і розмежуйте негласні слідчі (розшукові) дії та оперативно-розшукові заходи?
  4. Слідчі (розшукові) дії
  5. Як проводити ділові бесіди

п 2,3 ч.2 ст 40 КПК

2.Слідчий уповноважений:

2) проводити слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії у випадках, встановлених цим Кодексом;

3) доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам;

 

 

Які особи беруть участь у проведенні слідчих (розшукових) дій

Слідчий,прокуро.,не менше 2 понятих. Слідча (розшукова) дія, що здійснюється за клопотанням сторони захисту, потерпілого, проводиться за участю особи, яка її ініціювала, та (або) її захисника чи представника, крім випадків, коли через специфіку слідчої (розшукової) дії це неможливо або така особа письмово відмовилася від участі в ній

 

15. У який період доби дозволяється проводити слідчі (розшукові) дії?

З 6:01 до 21:59.

Проведення слідчих (розшукових) дій у нічний час (з 22 до 6 години) не

допускається, за винятком невідкладних випадків, коли затримка в їх проведенні

може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення чи втечі

підозрюваного.

 

Що слід розуміти під «невідкладними випадками», коли дозволяється проведення слідчих (розшукових) дій у нічний час?

Під невідкладними випадками розуміють ситуації, коли затримка в проведенні слідчої дії може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення чи втечі підозрюваного. Неможливість відкласти проведення слідчої (розшукової) дії до закінчення нічного часу (з 22 до 6 години)визначається слідчим у кожному випадку окремо залежно від конкретних обставин кримінального провадження. Обґрунтування проведення слідчої (розшукової) дії у нічній час обов’язково повинно бути зазначене у протоколі відповідної слідчої дії.

 

У чому полягають особливості проведення слідчих (розшукових) дій за клопотанням сторони захисту чи потерпілого?

Відповідно до закону сторона захисту має право збирати докази в тому числі шляхом ініціювання проведення слідчих (розшукових) дій (ч. 3 ст. 93 КПК).

1. Закон передбачає обов’язкову участь у її проведенні особи, яка ініціювала слідчу дію, та (або) її захисника чи представника.

2. Виклик особи, яка ініціювала її проведення: при задоволенні клопотання про проведення слідчої (розшукової) дії - слідчий чи прокурор зобов’язані здійснити виклик особи, яка ініціювала її проведення. Здійснення виклику відбувається у порядку ст. 135 КПК. При відмові такої особи про участь у слідчій дії, вона повинна письмово повідомити про це слідчого чи прокурора.

3. Через специфіку слідчої (розшукової) дії можливе її проведення без участі особи, яка її ініціювала, та (або) її захисника чи представника в тому випадку (наприклад, проведення освідування, яке супроводжується оголенням освідуваної особи, і повинно здійснюватися особами тієї ж статі, що і особа, яка підлягає освідуванню (ч. 2 ст. 241 КПК).

4. Особи, що ініціювали проведення слідчої дії, мають право ставити запитання, висловлювати свої пропозиції, зауваження та заперечення щодо порядку проведення


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)