АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відносні посилання

Читайте также:
  1. Відносні величини, форми їх вираження та види
  2. Переміщення та копіювання формул. Відносні й абсолютні посилання.

Відносні посилання на клітинку у формулі, наприклад, A1, базуються на відносній позиції клітинки, що містить формулу, і клітинки, на яку вказує посилання. Якщо зміниться позиція клітинки, що містить формулу, змінюється й посилання. Якщо скопіювати або заповнити формулу у рядку або у стовпці, то посилання зміниться автоматично. За промовчанням, нові формули використовують відносні посилання. Наприклад, якщо скопіювати або заповнити відносне посилання з клітинки B2 до клітинки B3, воно автоматично зміниться з =A1 на =A2.

Рис. 2.9 Скопійована формула із відносним посиланням

Абсолютні посилання. Абсолютне посилання на клітинку у формулі, наприклад $A$1, завжди посилається на клітинку у заданому розташуванні. Якщо зміниться позиція клітинки, що містить формулу, абсолютне посилання залишається таким самим. Якщо скопіювати або заповнити формулу в рядку або стовпці, то абсолютне посилання не змінюється. За промовчанням, нові формули використовують відносні посилання, і може виникнути потреба змінити їх на абсолютні. Наприклад, якщо скопіювати або заповнити абсолютне посилання з клітинки B2 до клітинки B3, воно в обох клітинках буде однакове: =$A$1.

Рис. 2.10 Скопійована формула з абсолютним посиланням

Змішані посилання. Змішане посилання має або абсолютний стовпець і відносний рядок, або абсолютний рядок і відносний стовпець. Абсолютне посилання на стовпець приймає форму $A1, $B1, і т.д. Абсолютне посилання на рядок приймає форму A$1, B$1, і т.д. Якщо змінюється позиція клітинки, яка містить формулу, то відносне посилання змінюється, а абсолютне — ні. Якщо скопіювати або заповнити формулу в рядку або стовпці, то відносне посилання автоматично змінюється, а абсолютне посилання не змінюється. Наприклад, якщо скопіювати або заповнити змішане посилання з клітинки A2 до B3, воно змінюється з =A$1 до =B$1.

Рис. 2.11 Скопійована формула зі змішаним посиланням


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)