АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ ГЛІЦЕРИНУ В МЕЛЯСНИХ БРАЖКАХ

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  3. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)
  4. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  5. Виберіть правильне визначення
  6. Виберіть правильне визначення терміну
  7. Визначення активного і пасивного тисків на споруду (підпірну стінку).
  8. Визначення активного тиску ґрунту засипки нижче рівня ґрунтових вод
  9. Визначення вартості машин і обладнання
  10. Визначення взаємодії
  11. Визначення витрати рідини в трубопроводі при заданих необхідному напорі і його діаметрі
  12. Визначення витратних параметрів

В мірну колбу на 50 мл відміряють градуйованою піпеткою 2 мл досліджуваного розчину, поступово збовтуючи, додають через паперовий фільтр та воронку, вставлену в горло колби, необхідну кількість Ba(OH)2. Суміш ретельно збовтують, приливають до половини етиловий гідролізний спирт, перемішують і доводять до мітки цим спиртом при 20 °С, потім ретельно перемішують і фільтрують через паперовий фільтр. Перші 5-10 мл фільтрату відкидають, а наступні використовують для аналізу. 10 мл підготованого розчину відміряють піпеткою у мірну колбу на 50 мл, доводять дистильованою водою до мітки при 20 °С, а потім проводять окислення гліцерину і колориметричну реакцію.

Для цього відміряють піпеткою 10 мл отриманого розчину, вводять піпеткою в ебуліостат, опускають розчин і приливають 5 мл 0,3% KIO4, якщо на окислення беруть менше 10 мл розчину, то доводять об’єм суміші до 15 мл дистильованою водою. Закривають ебуліостат пробкою зі вставленою в неї зігнутою скляною трубкою, що має на іншому кінці пробку до кулькового холодильника, та одночасно занурюють ебуліостат в колбу з киплячою дистильованою водою та приєднують до кулькового холодильника.

Відгонку формальдегіду ведуть на 50 мл до того часу, поки об’єм складе 40-45 мл. При закінченні перегонки доводять водою до мітки при 20 °С, перемішують та використовують 1 мл для колориметричної реакції.

Реакцію формальдегіду з хромотроповим реагентом виконують у пробірках однакового діаметру та висоти. На колориметричну реакцію розчин відбирають градуйованою піпеткою на 1 мл.

До 1 мл досліджуваної суміші додають 1 мл розчину хромотропової кислоти та 8 мл концентрованої сірчаної кислоти. Пробірки закривають скляними пробками на шліфах, рідину в пробірках перемішують та витримують точно 3 хвилини при 60 °С у водяній бані, охолоджують до 20 °С та фотометрують. Загальний об’єм суміші в пробірках завжди повинен бути 10 мл.

Одночасно можна аналізувати до 10-12 різних проб. Інтенсивність забарвлення різних розчинів не змінюється впродовж 2 годин.

В якості контрольного розчину при фотометруванні виступає суміш реактивів, доведена до 10 мл дистильованою водою і витримана в тих же умовах, що і досліджувані розчини.

Колориметричні суміші повинні містити гліцерину в межах 5-20 мкг, що відповідає оптичній густині 0,070 – 0,280. В іншому випадку необхідно варіювати зміненням об’єму досліджуваного розчину. Кількість гліцерину в досліджуваній пробі вираховують за формулою:

 

Г= А * Б

В*С*10000,

 

де Г – вміст гліцерину в досліджуваному розчині, г/ 100мл;

А – кількість гліцерину, знайдена за калібрувальним графіком, мкг;

Б – об’єм, до якого розбавлено досліджуваний розчин в процесі аналізу, мл;

В – кількість досліджуваного розчину, взятого на аналіз, мл;

С – кількість розчину, витрачена на колориметричну реакцію, мл;

10000 – фактор, що враховує переведення мкг в г і вміст гліцерину в 100 мл розчину.

 

Приклад: для визначення гліцерину взяли 2 мл мелясної бражки, яка оброблена Ba(OH)2 і доведена до 50 мл водою, потім взяли 10 мл на окислення гліцерину. Утворений формальдегід відігнали з водяною парою і довели до 50 мл водою. На колориметричну реакцію взяли 1 мл дистиляту, отже об’єм, до якого довели розбавлення досліджуваного розчину, рівний

 

Б= 50*50*50 = 1250

10*10


Оптична густина розчину, після проведення аналізу, складає 0,102, що за калібрувальним графіком відповідає 7,3 мкг гліцерину.

Вміст гліцерину в досліджуваному розчині становить:

 

Г= 7,3 * 1250 = 0,456 г/100 мл

2*1*1000

 

ВИСНОВОК

Сьогодні НБС ім.М.М.Гришка НАН України за різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень, займає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи. До складу ботанічного саду входить 8 наукових відділів, унікальний колекційний фонд НБС налічує близько 11180 таксонів, що відносяться до 220 родин та 1347 родів.

Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України є провідною науково-дослідною установою, що займається проектуванням і створенням нових ботанічних садів та парків, розробкою наукових основ озеленення та фітодизайну підприємств і організацій, а також багатьма іншими напрямками теоретичної та прикладної ботаніки. Одним з головних завдань ботанічного саду є проведення досліджень в галузі охорони природи, створення бази для збереження генофонду рослин і всього біологічного різноманіття, а також просвітницька діяльність з питань екології та використання рослин.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)