АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Предмет і метод курсу « Економічна теорія »

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. I. Предмет договора
  3. I. Предмет Договора
  4. I. ПРЕДМЕТ И МЕТОД
  5. I. Предмет исследования
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. II. Документация как элемент метода бухгалтерского учета
  8. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ДЛЯ СТУДЕНТОВ
  9. II. Методична робота.
  10. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  11. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  12. III. Mix-методики.

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ
ТА УПРАВЛІННЯ

Обліково-фінансовий факультет

Кафедра економічної теорії і суспільних наук

 

ОСНОВИ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ:

збірник тестів і завдань для студентів денної форми навчання напрямів підготовки 6.090102 «ТВППТ», 6.100102 «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва»

 

Миколаїв

 

 

УДК 330.8

ББК 65.01

Друкується за рішенням науково-методичної комісії обліково-фінансового факультету Миколаївського державного аграрного університету від 30.05 2013 року, протокол № 9

 

Укладач:

І. Б. Золотих — канд. екон. наук, доцент кафедри економічної теорії і суспільних наук Миколаївського національного аграрного університету

Рецензенти:

А. В. Ключник — докт. екон. наук, професор кафедри світового сільського господарства і зовнішньоекономічної діяльності Миколаївського національного аграрного університету;

О. В. Погорелова — канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри обліку і економічного аналізу Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова.

 

 

Миколаївський національний

аграрний університет, 2013

 

 

Передмова

 

Головне завдання економічної освіти студентів полягає у формуванні сучасного типа економічного мислення і поведінки на основі вироблення уявлень про структуру і функції основних ланок ринкової економіки, про логіку і ефективність головних економічних процесів, принципи ухвалення оптимальних економічних рішень, правові і етичні основи функціонування і взаємодії суб'єктів економіки.

Економічні знання - обов'язкова умова виховання студентів як громадян з активною життєвою позицією. І чим глибше економічні знання, тим вище рейтинг фахівця будь-якого профілю.

Цей збірник тестів та завдань є складовою частиною навчально-методичного комплексу «Економічна теорія» і являє собою комплекс необхідних методичних матеріалів для опанування даного курсу. Збірник складається із наступних модулів: загальні основи економічної теорії; принципи функціонування ринкової економіки; підприємство в системі ринкових відносин; суспільне відтворення. Макроекономічна стабільність; сучасне світове господарство.

Методичні рекомендації когут застосовується як аудиторного, так і самостійного вивчення і опрацювання тем дисципліни «Основи економічної теорії». Методичний посібник складено таким чином, щоб проконтролювати засвоєння основних питань кожної теми курсу, термінів та понять, підкріплених тестовими завданнями та задачами. Відмінністю даного практикуму є те, що він являє собою методичний комплекс, мета якого — спрямування студентів до практичного і творчого засвоєння фундаментального курсу з основних розділів.

 

 

Зміст дисципліни «Основи економічної теорії»

Модуль I. Загальні основи економічної теорії

Тема 1. Предмет і метод курсу «Економічна теорія»

Матеріальне виробництво — основа життя та розвитку суспільства. Процес виробництва матеріальних благ. Продуктивні сили суспільства. Виробничі відносини. Спосіб виробництва.

Предмет економічної теорії. Економічні відносини та їх система. Економічні закони і їх класифікація. Економічні категорії. Виникнення економічної теорії та основні етапи її розвитку.

Функції економічної теорії.

Методи пізнання економічних явищ і процесів: принцип системності і абстракції. Аналіз і синтез. Використання математичних методів у вивченні економічної теорії.

Місце економічної теорії в системі економічних наук. Економічна теорія і економічна політика.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)