АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовчий етап

Читайте также:
  1. Змістовий модуль 5. Пред’явлення позову у господарському процесі. Підготовчий процес по розгляду спору і забезпечення позову (2 год.)
  2. ІV етап. Дослідження дихальних і нюхової функції носа.
  3. ІІІ етап. одягання рефлектора і направлення відображеного світла на досліджуваний орган.
  4. Підготовчий етап педагогічної практики

Значення теми. Шкіра та підшкірно-жирова клітковина (ПЖК) є одними з основних бар’єрних систем організму, яким притаманні морфологічні та функціональні відмінності в різні періоди дитячого віку. Ці вікові відмінності морфології та фізіології шкіри значною мірою зумовлюють стан реактивності організму дитини в цілому, визначають структуру та частоту дерматологічних та інших захворювань у різні вікові періоди.

Шкіра є “дзеркалом” стану внутрішніх органів та систем організму. З основами етіології, патогенезу, клініки захворювань шкіри, їх віковими особливостями у дітей має бути гарно обізнаним не тільки лікар-дерматолог, а й інші спеціалісти – інтерністи: терапевти, педіатри, хірурги, інфекціоністи; вузькі спеціалісти – алерголог, гематолог, ендокринолог тощо. Патологічні прояви з боку шкіри та її придатків, підшкірно-жирової клітковини часто виявляються при різноманітних захворюваннях внутрішніх органів у дітей.

План заняття

1. Контроль початкового рівня підготовки шляхом усного опитування за стандартизованими переліками питань.

2. Самостійна робота під контролем викладача.

А. Виконання практичних завдань:

Б. Рішення ситуаційних задач

Викладач проводить стандартизований контроль підготовки студентів.

Основний етап

Після короткого нагадування про необхідність дотримання належного зовнішнього вигляду та основних положень медичної етики та деонтології під час перебування в дитячому стаціонарі викладач відмічає основні практичні завдання і дає вказівки щодо часу і місця їх виконання. В ході роботи студентів у відділеннях, викладач контролює практичну роботу і оцінює її.

Обговорення практичної роботи та рішення ситуаційних задач з подальшим їх розбором всіма студентами.

Заключний етап

Оцінюється поточна діяльність кожного студента упродовж заняття, стандартизований кінцевий контроль (вирішення тестових завдань), проводиться аналіз успішності студентів, оголошується оцінка діяльності кожного студента і виставляється у журнал обліку відвідувань і успішності студентів. Староста групи одночасно заносить оцінки у відомість обліку успішності і відвідування занять студентами, викладач завіряє їх своїм підписом.

Тема наступного заняття: «.....................................................»

Додатки. Засоби для контролю

Тестові завдання

Ситуаційні завдання

Контрольні питання

Практичні завдання, тощо.

Рекомендована література

Основна:

  1. Педіатрія. Підручник для студентів медичного факультету. За ред. О.В. Тяжкої.- Нова-книга.- Вінниця.-2007.- 989с.
  2. Педіатрія. Посібник за ред. проф.. О.В.Тяжкої
  3. Матеріал лекцій.

Додаткова.

  1. Капітан Т.В. Пропедевтика дитячих хвороб з доглядом за дітьми: Підручник для студентів вищих медичних навчальних закладів.- Вінниця: ДП ДКФ, 2006.-792с.

2. Практикум з пропедевтичної педіатрії з доглядом за дітьми/За ред. В.Г. Майданника, К.Д. Дуки.- К.: Знання України, 2002.- 356 с.

3. Чеботарьова В.Д., Майданник В.Г. Пропедевтична педіатрія. - К., 1999. - 578 с.

4. Мазурин А.В., Воронцов И.В. Пропедевтика детских болезней.- СПб.: Фолиант, 1999. - 928 с.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)