АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обсяг та послідовність виконання розділу “Розрахунок

Читайте также:
  1. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  5. Аналіз обсягів і структури виробництва продукції
  6. Аналіз обсягу і асортименту продукції
  7. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  8. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  9. Варіанти завдань до виконання структурних схем
  10. Вибір монополістом ціни й обсягу виробництва
  11. Вибір обсягів виробництва у короткостроковому періоді
  12. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді

економічної ефективності технологічного процесу”

Техніко-економічне обґрунтування розробленого технологічного процесу необхідно виконати шляхом розрахунків. Методику розрахунків необхідно обрати з існуючих літературних джерел.

Дані для розрахунку потрібно отримати чи то на базовому підприємстві, чи взяти з довідників, методичних вказівок й таке інше.

Після виконання розрахунків економічної ефективності технологічного процесу, що спроектований, необхідно порівняти його з економічними показниками базового технологічного процесу.

 

3.9 Обсяг та послідовність виконання розділу „Визначення вимог з

охорони праці та навколишнього середовища”

У даному розділі повинен бути описаний аналіз потенційних небезпечностей базового технологічного процесу.

Текст опису даного розділу повинен бути розбитий на підрозділи згідно з існуючими вимогами, наприклад, такі як:

1) Аналіз потенційних небезпечностей при виконанні технологічного процесу;

При аналізі слід оцінювати роботи, що виконуються, за важкістю та зоровим напруженням. Слід вказати, при яких операціях будуть виділятися шкідливі токсичні гази, пари, пил та в чому їх небезпека (отруєння, профзахворювання). Вказати, яке обладнання є джерелом шуму та вібрації, яке напруження використовується для живлення електрообладнання, систему живлення. Вказати небезпечні зони, де можна отримати травми. Необхідно визначити можливі причини пожеж або вибухів.

2) Заходи по створенню безпечних умов праці у технологічному процесі, що проектується;

На підставі виконаного аналізу розробляються заходи по створенню безпечних умов праці у технологічному процесі, що проектується.

Необхідно вказати, які заходи вжиті у роботі по зниженню шкідливого впливу шуму та вібрацій; по попередженню електротравматизму; запобіганню отруєнь, нещасних випадків від можливих наїздів та таке інше.

Коло заходів, що пропонуються, обмежується лише тим, що має безпосереднє відношення до відповідного технологічного процесу.

При розробці протипожежних заходів необхідно: стисло описати організацію пожежної охорони; вирішити питання про розміщення в ремонтній дільниці протипожежного водопроводу та іншого обладнання, а також засобів первинного пожежогасіння; передбачити в дільниці пожежну мережу і сигналізацію; дати перелік інвентарю, який вивішується на пожежному щиті.

Заходи і роботи по охороні навколишнього середовища повинні бути направлені: на запобігання шкідливих викидів в землю і атмосферу; розробку очисних споруд, які дають високу ступінь очищення води, що дозволить направити її для повторного використання; розробку пило- і газоуловлюючих споруд; вирішення по зниженню шумів і вібрацій та ін.

З а б о р о н я є т ь с я переписувати інструкції з охорони праці, перелік обов’язків працюючих, види інструктажу з охорони праці, види доган за порушення охорони праці та навколишнього середовища.

Н е п р и п у с к а є т ь с я підміняти розробку конкретних заходів з охорони праці та навколишнього середовища загальними фразами.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)