АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розподіл витрат між судновласником та фрахтівником

Читайте также:
  1. IX. У припущенні про розподіл ознаки по закону Пуассона обчислити теоретичні частоти, перевірити погодженість теоретичних і фактичних частот на основі критерію Ястремського.
  2. V. Для дискретної випадкової величини Х, заданої рядом розподілу, знайти:
  3. Адміністративні витрати, витрати на збут, інші операційні витрати, інші витрати та їх облік
  4. Аналіз витрат на 1 грн. продукції
  5. Аналіз доходів і витрат підприємства
  6. Аналітичний облік витрат на овочівництво відкритого ґрунту у неспеціалізованих господарствах ведеться...
  7. Біноміальний закон розподілу
  8. Бюджет витратю
  9. В) грошові витрати на виробництво та реалізацію сільськогосподар-
  10. Видатки держави. Мультиплікатор державних витрат. Мультиплікатор збалансованого бюджету
  11. Види виробничих витрат
  12. Визначення критичної суми постійних витрат, змінних витрат на одиницю продукції і критичного рівня ціни реалізації

Судновласник несе усі експлуатаційні витрати з використання судна під час круїзу. Як правило, на фрахтівника відносять такі статті витрат:

- збори за посадку і висадку пасажирів у портах;

- оплата різниці між фактичною сумою портових зборів та сумою цих зборів, розрахованих за пільговими тарифами, у випадку втрати судновласником права на пільги, що надаються круїзним судам внаслідок посадки або висадки фрахтівником пасажирів у проміжних портах заходів;

- оплата плавзасобів порту заходу, що доставляють туристів з рейду на берег та назад, у випадку рейдової стоянки судна у портах, де підхід до причалів є неможливим з технічних причин (невелика глибина, мала довжина причалу);

- витрати на рекламу круїзу.

В угоді детально обговорюються види послуг, що повинні бути надані пасажирам на борту судна. Це відноситься до регулярності заміни білизни, користування шезлонгами тощо. Все це враховується у ставці фрахту, надається пасажирам безкоштовно.

4Ставка фрахту та порядок оплати. Ставка фрахту встановлюється на все судно за добу або за весь період перебування судна у фрахтівника. Перший варіант зустрічається частіше. Причому враховується уся зафіксована в угоді пасажиромісткість, не зважаючи на її фактичне використання. Обов'язково обумовлюються терміни оплати, штрафні санкції за її невиконання, назви банків-операторів.

5Харчування пасажирів. Вартість харчування фрахтівник оплачує додатково, в залежності від фактичної наявності туристів на судні. В угоді фіксується вартість добового раціону одного пасажира. У випадку фрахтування судна під закордонні круїзи обумовлюють вартість витрат на придбання свіжих продуктів в іноземних портах.

6Правові положення. Окрему групу складають питання, пов'язані із припиненням дії договору, що може виникнути у випадку.непередбачених обставин, що не залежать від судновласника та фрахтівника (війна, блокада, затримка судна за розпорядженням влади у портах заходу, пошкодження судна та ін.) У даному випадку фрахт стягується лише за фактичну кількість днів перебування судна у фрахтівника.

У міжнародній практиці, як правило, рекламації за недодані послуги або неякісне обслуговування приймаються сторонами не пізніше 8 тижнів після закінчення круїзу та розглядаються упродовж 4 тижнів після отримання. З метою запобігання необгрунтованим претензіям з боку круїзних пасажирів туристичним підприємствам рекомендують у договорах фрахту обумовлювати: порядок здійснення комісійної перевірки придатності судна до рейсу та використання Франкфуртської таблиці з метою виплати компенсацій за рекламації (у відсотковому відношенні від вартості ТУРУ).

Згідно Договору морського круїзу (ст. 199) турист має право у будь-який час до початку круїзу відмовитись від здійснення подорожі. Учасник круїзу має право отримати назад плату за круїз у порядку, розмірах та в терміни, встановлені договором. Наприклад, компанія "'Роял Карибіан" встановила, якщо період, коли клієнт відмовляється від подорожі, понад 56 днів до початку круїзу, штрафні санкції складають суму депозиту. Якщо термін становить 55-30 днів, штраф становить 45% вартості круїзу, 29 днів -14-75%, 14 та менше днів - 100 %.

У випадку, коли організатор круїзу не може надати місце на судні, обумовлене договором, то за згодою учасника круїзу надається таке ж місце на іншому судні, що за своїми характеристиками та комфортністю не нижче обумовленого, або учасник круїзу має право відмовитись від угоди та повністю
отримати плату за круїз. Організатор круїзу має право відмовитись від угоди морського круїзу, у випадках військових або інших подій, що загрожують захватом судна, блокадою порту та іншими форс-мажорними обставинами. У цьому випадку організатор круїзу повинен повернути учаснику плату за невиконану частину круїзу.

Обов'язковим додатком до договору є:

- розклад руху судна, узгоджений з туристичною організацією;

-план-карта судна, затверджена на момент укладання угоди;

- розрахунок плати за оренду судна за категоріями кают та елементарними ставками для кожного морського басейна із врахуванням сезонних знижок;

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)