АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Системний підхід

Читайте также:
  1. Системний аналіз
  2. Системний підхід до політичного буття
  3. Системний порядок денний – це

Обумовлений тим, що об'єктами зацікавленості є складні системи і інформація, одержана від підсистем, що їх складають, повинна систематизувати, узгоджуватися і взаємно підтверджуватися.

Досягається застосуванням методу ієрархічної декомпозиції, унаслідок чого створюються відповідні інформаційним потребам бази спостережень.

Багатоканальність.

Вимагає наявності декількох джерел для вирішення кожної інформаційно-аналітичної задачі.

При використовуванні багатьох джерел потрібна інформація одержує ширшу основу, розглянуті питання освітлюються глибше, і зменшується вірогідність допустити серйозну помилку.

Об'єктивність.

Суть цього принципу полягає в неупередженому відношенні до одержаної інформації, як з боку аналітичних працівників, так і замовника.

Досягається виключенням підходу до інформації з позиції – «цього не може бути».

Цей принцип сприяє отриманню важливої і значущої інформації.

Приклади з історії:

· напад Німеччини на Радянський Союз;

· атака японців на Перл-Харбор.

Конфіденційність.

Означає, що збір інформації про об'єкт дослідження повинен залишатися для нього таємницею. Таємницею є як сам факт доступу до інформації про об'єкт, так і спосіб отримання цього доступу.

Досягається обмеженням доступу до результатів (звітів) інформаційно-аналітичної роботи.

Застерігає від передчасної втрати цінних джерел.

ВИСНОВКИ

Інформаційна і аналітична робота – два нерозривно зв'язаних види діяльності (ІАР) метою яких є здобуття, аналітична обробка і представлення інформації посадовцям, необхідної для вирішення покладених на них задач.

ІАР можна розділити на 7 основних етапів: загальне знайомство з проблемою, визначення використовуваних термінів і понять, збір фактів, тлумачення фактів, побудова гіпотези, висновки, виклад.

3. Побудова гіпотези - найважливіший етап дослідницького циклу, а вся решта основних етапів - допоміжні.

4. Дії, досконалі на кожному етапі ІАР, вважаються попередніми. Ми повинні бути готові повертатися назад і вносити зміни в наш попередній план кожного разу, коли у світлі нових даних в цьому виникне необхідність.

5. ІАР включає три незалежні аспекти:

вивчення існуючого положення;

вивчення можливостей;

вивчення намірів.

6. Для проведення ефективної ІАР необхідно виконувати основні принципи ІАР: цілеспрямованість, безперервність, активність, своєчасність, системний підхід, багатоканальність, об'єктивність, конфіденційність.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)