АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ескіз парового котла КВ 32/25, вид з верху

Читайте также:
  1. Аварийные случаи останова котла
  2. Автомат питания котла
  3. Б. Противник повалил вас и находится сверху.
  4. БЛОЧНЫЙ ПУСК ПРЯМОТОЧНОГО КОТЛА С ТУРБИНОЙ
  5. Газоход котла.
  6. Данные об элементах котла, изготовленных из труб
  7. Дополнительное оборудование к котлам Ретра-3М
  8. Зависимость основных показателей работы котла от режима его нагрузки.
  9. Исходные данные для гидравлического расчета котла
  10. Компоновка котла и особенности его работы
  11. Конструкция котла утилизатора ПГУ-450Т

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011

 

 

1.4 Опис

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011  
котла

До складу КВ-32/25 входять наступні елементи: власне парогенератор (ПГ), паливна, повітряна і поживна системи; системи автоматичного керування, захисту і сигналізації; система запалювання палива; контрольно-вимірювальні прилади.

Безпосередньо на зовнішній обшивці встановлені паливний блок, регулюючий блок, кнопковий пост «пуск-стоп» та інші пристрої системи автоматичного керування, а також прилади теплотехнічного контролю. Парогенератор забезпечений топковим пристроєм з паро-механічної форсункою. Кришка закриває оглядове отвір.

На пароводяному колекторі розташовуються стопорний клапан, головний і імпульсний запобіжні клапани, живильний клапан, водоуказатель, імпульсний генератор термогидравлического регулятора живлення, клапан верхнього продування та інша арматура. На водяному колекторі знаходяться клапани нижньої продування.

Парогенератор кріплять до судновому фундаменту за допомогою чотирьох опор та перехідних стільців. Дві опори, приварені до водяного колектора, інші дві - до кожуха. Питательней насос, вентилятор і блок автоматичного управління монтують поблизу ПГ на окремих фундаментах.

Пароперігрівач - теплового типу, духколекторный, розташований за конвективним пучком, складається з одного ряду петель з розмірами труб 38х3 мм, колектори мають розмір труб 219х9 мм. Повітропідігрівник виготовлений з труб 38х15мм і двох трубних дощок товщиною 10мм. Повітря омиває труби зовні в поперечному напрямку, а гази проходять всередині труб знизу вгору. Його парообразующая поверхню, що складається з конвективного пучка 1, екранного ряду 3 і опускних труб Встановлені пароперегрівач 7, а повітропідігрівників з трубними досками 8 выполнен вертикальным, одноходовым по воздуху и газам; кроме того, в водяном коллекторе распологаеться паровой підігрівач котлової води 2 для підтримки допоміжного котла в гарячому резерві під час роботи головного котла.

В якості гріючого пару використовується пар головного котла. Пароперегрівач виконаний з двох роздільних між собою секцій шахового будови. Його трубна частина варто 112 здвоєних змійовиків 12, кінці яких виведені в межкожуховое простір, де розташовані вхідні 9, вихідні 13 та проміжний 11 колектори. Змійовики з'єднані з колекторами з допомогою зварювання. Газощільність кожуха в місцях виведення кінців змійовиків забезпечується сальниковими ущільненнями. Колектори виготовлені з труб 219х9 мм і встановлені в спеціальних выгородках межкожухового простору задньої стінки.

Компактність змійовиків забезпечена за рахунок малого радіуса згину

(R = 0,8d), виконаного за допомогою нагрівання струмом високої частоти. Кожен елемент змійовика складається з десяти рядів труб. Елементи змійовиків з'єднані з кронштейном 10, середні з яких спираються на опорні балки, а передні і задні - на каркас кожуха. Передні кінці змійовиків можуть вільно переміщатися при тепловому розширенні. Для очищення зовнішніх поверхонь нагріву передбачені спеціальні пристрої 5.

Труби і колектори пароперегрівача виготовлені з вуглецевої сталі 20, а кронштейн і діафрагми для кріплення змійовиків - із жаростійкої сталі 12Х18Н10Т. Топковий пристрій складається з чотирьох паромеханических форсунок, які распологаються на одній стінці топки.

У котлах з розвиненими хвостовиками поверхнями нагріву при спалюванні сірчистого палива необхідна очищення зовнішніх поверхонь від коксо-сажистих і зольних відкладень. В котлах типу КВ для її осществления передбачені: парообдувка за допомогою сажеобдувочных устройсв; діють під час роботи котла раз на добу; водообмивка гарячою

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011
водою (60-80 ° с); парохимечиская очищення помощью специальных штатних і переносних пристосувань із застосуванням лужних розчинів.

Парохімічне очищення полягає в тому, що під вплив суміші пари і лужного розчину водообмывка легко смываються з труб. Очищення проводитися пр

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011
и непрацюючому котлі. Всі робочі процеси в котлах КВ автоматизовані, їх експлуатація здійснюється без постійної вахти.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)