АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміна технічного стану системи мащення

Читайте также:
  1. Акти цивільного стану
  2. Алгоритмізація діагностики при технологічному процесі технічного обслуговування
  3. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  4. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  5. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  6. Аналіз стану виховної роботи
  7. Аналіз стану підприємництва в Україні на сучасному етапі
  8. Аналіз фінансового стану підприємства
  9. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  10. Б) в подальшому можлива зміна діагнозу.
  11. База даних як складова інформаційної системи
  12. Банківської системи в Україні.

Важливим елементом системи мащення двигуна являються фільтри. котрі очищають циркуляційну оливу від механічних і хімічних примісів. Непереривна очистка оливи забезпечує його стабільність і збільшує строк служби. Під дією кислот примісі утворюють відстій – густий осад, забруднюючі фільтра і осідаючих і каналах масляної магістралі.

Особливо шкідливі для двигуна тверді механічні примісі і оливі (нагар. пил, продукти зносу металічних деталей), діючих як образив. Велику роль в системі мащення двигуна грає масляний насос, забезпечуючи необхідну кількість і тиск оливи в системі, а також клапани, запобігаючи тиск і перепускоєму оливу в магістралі при забруднення фільтра грубої очистки або при великій в’язкості оливи.

В сучасних двигунах є значно потужна система вентиляції картера двигуна, призначення якої – видалення газів і парів пального, потрапившого в картер, а також охолодження оливи атмосферним повітрям. Система вентиляції картера з’єднана з атмосферой і системою впуска двигуна.

При значному прориванні газів в картер в ньому може з’явитися зайвий тиск, і, якщо система вентиляції не забезпечує відсос газів олива може видавлюватися із картера через сальникові ущільнення (особливо через сальник заднього підшипника колінчастого валу). Звичайно, що видавлювання оливи із картера може првести до відсутності змащення і аварії двигуна. Встановлено. що витікання оливи через сальники з’являється при перевищенні тиску в картері приблизно 100мм вод. ст., приблизно 0.01 кг/см.Такий тиск може бути при прориванні газів в картер в кількості 130-150 л/хв.

Справна система вентиляції картера видаляє із картера 60-70 л/хв. Значить. в процесі експлуатації необхідно перевіряти стан системи вентиляції картера. наявність газів в картері шкідливо ще тому, що гази мають пари води, бензину, вуглекислий газ і угарний газ – всі ці хімічні елементи погіршують якість оливи, розріджуючи його і засмолюючи, а потрапляння в кабіну, шкодить водію.

В сучасних автомобільних двигунах велику увагу звертають надійності роботи системи мащення. Це обґрунтовується тим що різке закінчення подачі оливи до тертьових поверхонь деталей може привести до таких поломок і зноси, для усунення котрих потребується капітальний ремонт двигуна. Масляні насоси автомобільних двигунів має значно більшу продуктивність, чим потрібна для нормальної роботи. На любому режимі роботи навіть зношуваного двигуна всі деталі його забезпечуються мащенням в потрібній кількості. масляний насос мало зношується. але може відмовити із за механічних пошкоджень – порушення привода. зрив шпонки ведучої шестерні (що може виникнути при попаданні в насос води і замерзання останньої).

Великий вплив на інтенсивність зношування двигуна надає якість оливи і своєчасна пдача до тертьових поверхонь деталей в пусковому періоді двигуна. Велике значення має чистота трубопроводу і масляних каналів, котрі можуть забиватися осадом (шлаком).

Питання для контролю:

1. Як впливає якість оливи на спрацювання деталей двигуна.

2. Роль системи вентиляції картера в роботі двигуна.

Література: Г.В. Спичкин,, Діагностика автомобилей ‘’ ст. 23-25

 

Тема №6


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)