АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміна технічного стану агрегатів трансмісії

Читайте также:
  1. Акти цивільного стану
  2. Алгоритмізація діагностики при технологічному процесі технічного обслуговування
  3. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  4. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  5. Аналіз стану виховної роботи
  6. Аналіз стану підприємництва в Україні на сучасному етапі
  7. Аналіз фінансового стану підприємства
  8. Б) в подальшому можлива зміна діагнозу.
  9. Будь-яка зміна електромагнітного поля з часом супроводжується його зміною в просторі – тобто поширюється у просторі у вигляді електромагнітних хвиль.
  10. Взаємовплив культури права і науково-технічного прогресу
  11. Види та параметри стану термодинамічних систем
  12. ВИЗНАЧЕННЯ СТАНУ РІВНОВАГИ СПОЖИВАЧА НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ КРИВОЇ ІНДИФЕРЕНТНОСТІ ТА БЮДЖЕТНОЇ ПРЯМОЇ

В механізмі зчеплення в процесі експлуатації автомобіля буває знос і поломка фрикційних накладок ведених дисків, зміна величини вільного ходу педалі привода зчеплення, знос натискного підшипника, порушення регулювання відтискань важелів, послаблення натискних і демпферних пружин, замаслювання дисків. Несправності механізму зчеплення викликає його пробуксовку, неповне вимкнення, раптове включення. Ці несправності затрудняють ввімкнення передач, і можуть бути причиною дорожньо-транспортної пригоди. Зовнішньою ознакою несправностей зчеплення являється величина вільного ходу педалі привода, яка визначає зазор між натискними важелями і натискним підшипником, і в процесі експлуатації зменшується. Зменшення вільного ходу педалі привода зчеплення виникає в результаті зносу робочих дисків і відходу нижніх кінців відтискних ричагів в сторону натискного підшипника.

В процесі експлуатації автомобіля в коробці перемикання передач змінюється люфт в зачеплені шестирен (результат зносі зубів), згинаються вали і вилки, зношуються підшипники і порушується співвісність валів, відбувається само вимикання передач під навантаженням, зношуються замки, гумові ущільнення стає негерметичним і бувають тріщини корпуса.

Діагностика коробки передач проводять для визначення люфта в зачеплення шестирен на кожній передачі, фіксуючого на вторинному валу коробки.

У нових обкатаних автомобілях люфт на різних передачах 2,5-6 º (найменший на першій передачі, найбільший – на прямой). Граничні значення люфта – від 5 до 15º.

В ведучому мосту автомобіля збільшується зазор в зачеплені шестирен, шліцьових з’єднань, підшипниках. В першу чергу змінюється зазор в зачеплені головної передачі. В нових автомобілів він досягає 5-8º, у автомобілів потребуючих ремонту, 60-70 º.

Підшипники і шестиренчаті механізми заднього моста, працюючі у визначених зазорах, підлягають ударним навантаженням (особливо при різком рушанні з місця і різкому гальмуванню без вимкнення зчеплення). Ударні навантаження викликають вібрацію деталей і заднього моста і цілому. Енергія удару в підшипниках і шестирнях, а відповідно, і амплітуда вібрацій пропорціональна величина зазору, кількості і величині надлому, сколів і тріщин в елементах спряжених пар. Для діагностики цих пар.Для діагностики цих деталей використовують прибори, вимірюючи кутовій люфт, осьове переміщення ведучої шестирні і віброакустичні сигнали.

Питання для контрою:

1. Основні несправності механізму зчеплення.

2. Зміна технічного стану коробки передач і ведучого моста.

Література:

Г.В. Спичкин,, Диагностика автомобилей ‘’ст. 41-42

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)