АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Змістовний модуль 3.2 Розвиток національних економік країн Європейської цивілізації в системі світового господарства під впливом науково-технічної революції

Читайте также:
  1. F 4. Імперіалізм — умираючий капіталізм, переддень соціалістичної революції
  2. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  3. I Всеукраїнська науково-практична конференція іноземними мовами.
  4. I. МОДУЛЬ, СОСТОЯЩИЙ ИЗ ВОПРОСОВ ПО ДИСЦИПЛИНАМ БАЗОВОЙ ЧАСТИ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ЦИКЛА ООП
  5. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  6. IV. Перші кроки римської поезії під впливом грецької
  7. Module III. Україна
  8. XIIІ Всеукраїнську наукову конференцію студентів та аспірантів
  9. Авторський міф України Тараса Шевченка (1814-1861)
  10. Аграрні відносини в імперіалістичних країнах
  11. Академія прокуратури України при Генеральній прокуратурі України (на правах управління).
  12. АКТ ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

(друга половина ХХ ст.).

Основні тенденції розвитку світової системи господарства у 50–70-ті рр. ХХ ст. Посилення ролі держави в господарстві суспільств Західної цивілізації. Вплив військово-конверсійних факторів на розвиток національних економік провідних країн Європи після Другої світової війни. План Дж. Маршалла.

Вплив інноваційно-технологічних факторів на розвиток національних економік провідних країн Європи та США у 50–70-ті рр. ХХ ст. Вплив наднаціональних організацій (ООН, МОП, МВФ) на економічний розвиток країн Європи та США. Міжнародно-інтеграційні фактори впливу на розвиток національних економік провідних країн світу та США у 50–70-ті рр.

Концепція “кейнсіансько-неокласичного синтезу” П. Самуельсона. Економічні системи змішаного типу та відображення їх розвитку в економічній думці другої половини ХХ ст.

Зростання національних економік провідних країн світу у 50–70-ті рр. ХХ ст. Неокласичні теорії економічного зростання. Дж. Мід, Р. Солоу, Е. Денісон. Вплив державного регулювання на розвиток національних економік Англії та Франції у 50–70-ті рр. Економічний розвиток Японії. Економічне зростання в інституціональній теорії.

Змістовний модуль 3.3 Світове господарство та основні напрямки економічної думки на етапі інформаційно-технологічної революції (кінець ХХ – початок ХХІ ст.).

Інтернаціоналізація та глобалізація світового господарства останньої третини ХХ – початку ХХІ ст. та їх відображення в економічній думці. Економічні зміни в провідних країнах світу у 70-х роках ХХ ст. та їх відображення в посткейнсіанстві. Проблеми функціонування господарської системи та загальна характеристика нового кейнсіанства у 80-ті рр. ХХ ст.

Німецький неолібералізм. Ордолібералізм. Теорія “соціального ринкового господарства”. Німецьке “економічне диво”. Особливості французького неолібералізму. Економічне зростання у США в другій половині ХХ ст. Чиказька монетарна школа.

Розвиток світової економіки в останній третині ХХ – на початку ХХІ ст. “Рейганоміка” та “тетчеризм”. Суть монетаризму М. Фрідмена. Нова класична економічна теорія. Концепція “природного рівня безробіття”. Р. Лукас, Г. Беккер, Р. Барроу, Л. Роббінс. Теорії “економіки пропозиції” (А. Лаффер, Р. Манделл) і “раціональних очікувань” (Р. Лукас) та їх практичне використання.

Зміна галузевої структури виробництва, становлення і розвиток теорії постіндустріального суспільства. Теоретичні особливості неоінституціоналізму та нового інституціоналізму. Теорема Р. Коуза. Інтеграція Європи та особливості її економічного розвитку.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)