АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Список термінів

Читайте также:
  1. III. Список основной и дополнительной литературы.
  2. VІ. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ
  3. VІІІ. список літератури за курсом
  4. Алфавітний список
  5. Библиографический список
  6. БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК
  7. Библиографический список
  8. Библиографический список
  9. Библиографический список
  10. Библиографический список
  11. БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК
  12. БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК

FTP - File Transfer Protocol

- це протокол передачі даних. Він призначений для передачі файлів з видаленого комп'ютера на локальний.

FTP-server

- це поняття, за яким ховається звичайний комп'ютер. Але оскільки він містить загальнодоступні файли і налаштований на підтримку протоколу FTP, то його називають сервером - постачальником інформації. Взагалі, практично будь-який комп'ютер з операційною системою UNIX дозволяє підключатися до нього по FTP протоколу. З'єднання виконується з допомогою FTP клієнта

FTP з'єднання

- це означає, що Ви з'єдналися з віддаленим комп'ютером при допомозі FTP протоколу

FTP-client

- це сервісна програма, за допомогою якої можна провести з'єднання FTP сервером. Зазвичай ця програма має командний рядок, але деякі мають віконний інтерфейс і не вимагають запам'ятовування команд.

anonymous

- це ім'я анонімного користувача. Анонімність користувача полягає в тому, що він має право тільки копіювати (download) загальнодоступні файли і не може записувати на сервер нові (upload).

upload

Таким словом позначається процес запису файлів з локального комп'ютера на віддалений. Це процес зворотній до download.

download

Таким словом позначається процес запису файлу з видаленого комп'ютера на локальний. Це процес, зворотний до upload.

login

Кожен користувач в системі повинен мати своє ім'я. Тому існує така операція login, за допомогою якої вхідний користувач реєструється. Ця операція застосовується не тільки в FTP, але й в інших системах, наприклад telnet. В принципі, для звичайного користувача все це полягає в простому правилі - після того, як на екрані з'явиться слово login:, потрібно ввести ім'я для входу в систему. Наприклад:

login: anonymous

password

Для забезпечення безпеки комп'ютерних систем одного імені для входу в систему недостатньо. Адже можна запросто дізнатися ім'я власника системи і скористатися ним. Але ця проблема легко вирішується за допомогою пароля. Після того, як Ви ввели ім'я, потрібно ввести пароль, який відомий тільки Вам або певному колу осіб. В системі FTP для анонімного користувача паролем служить Ваша адреса на локальному комп'ютері у форматі e-mail адреси Internet'а. Якщо Ви її не знаєте, запитайте у свого адміністратора. Взагалі його загальний вигляд: ім'я@домен.домен де домен - це ім'я домена.

Коли набиратимете пароль, не дивуйтеся, що букви не з'являються на екрані - це з метою безпеки.
В принципі, для анонімного користувача пароль начебто як і не потрібний, але він все-таки введений для того, що б бути впевненим, що людина усвідомлює, що вона робить.
І ще: багато FTP клієнтів вводять пароль анонімного користувача автоматично, якщо Ви натиснете Enter після запрошення. Перевірте це на своїй програмі.

telnet

Іноді потрібно підключитися до видаленого комп'ютера так, щоб працювати як би з клавіатури цього комп'ютера. Це можна здійснити, використовуючи telnet. Проте копіювання файлів на локальний комп'ютер при такому підключенні утруднене, але можливо за допомогою таких протоколів як, наприклад, ZMODEM, KERMIT, які зазвичай застосовуються в модемах. Зустріти такі протоколи можна на Internet BBS. Проте не варто сильно розраховувати на такий спосіб копіювання файлів.

WWW

- World Wide Web. Система гіпертекстових документів, що нині є, напевно, найпопулярнішою системою на базі Internet'а.

HTTP - HyperText Transfer Protocol

Цей протокол використовується в системі WWW. Має в своєму складі дещо інше, наприклад предмет розгляду даного підручника - FTP.

root-каталог

- самий верхній каталог в ієрархії файлів. Зазвичай, коли Ви відкриваєте FTP з'єднання, то знаходитеся в root-каталозі. Але деякі "розумні" програми можуть автоматично перейти в каталог, який Ви вкажете при запуску або в той, в якому Ви побували востаннє на цьому сервері. Перейти в root-каталог можна командою cd /

UNIX

- одна з популярних багатотермінальних операційних систем. Вона забезпечує достатню надійність і безпеку, дозволяючи працювати одночасно декільком користувачам, розподіляючи між ними ресурси обчислювальної системи.

Archie

- база даних по вмісту FTP серверів. Їх в світі декілька. Раз на місяць вони 'обдзвонюють' всі відомі їм FTP сервери і оновлюють свою базу даних. Рекомендується використовувати найближчий archie сервер для рівномірного розподілу запитів по всьому світу. Самий близький до Росії archie.funet.fi Для того, щоб скористатися цією базою даних Вам буде потрібно telnet-з'єднання. Наберіть ім'я користувача archie і потім prog имя_файла. Вас поставлять в чергу і повідомлять розрахунковий час пошуку. Після цього часу Вам будуть повідомлені всі посилання на файли, в іменах яких зустрілося вказане Вами слово.

Remote computer

- видалений комп'ютер. Це комп'ютер, з яким ми ініціюємо з'єднання. Видалений - це не означає, що він знаходитися далеко. Він може знаходитися і на сусідньому столі.

Local computer

- локальний комп'ютер. Це комп'ютер, з якого ми в даний момент працюємо і здійснюємо з'єднання.

FTP-командны

- послідовність команд, що задовольняють синтаксису FTP.

FTP-mail

- служба доставки файлів з FTP-серверів по електронній пошті.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)