АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття 7

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. II. Практичне завдання.
  4. II. Практичне завдання.
  5. V. Зміст теми заняття.
  6. V. Зміст теми попереднього заняття.
  7. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  8. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  9. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  10. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  11. АНАЛІЗ ВІДВІДАНОГО ЗАНЯТТЯ
  12. Анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю

Науковий стиль і його засоби у професійному спілкуванні

Теоретичні питання

1. Анотування і реферування наукових текстів.

2. Реферат як жанр академічного письма.

3. Стаття як самостійний науковий твір.

4. Основні вимоги до виконання та оформлювання курсової, бакалаврської робіт.

5. Рецензія, відгук як критичне осмислення наукової праці.

6. Науковий етикет.

 

Література

1. Мацько Л.І., Сидоренко О.М., Мацько О.М. Стилістика української мови: Підручник. — К.: Вища школа, 2003.

2. Панько Т.І., Кочан І.М., Мацюк Г.П. Українське термінознавство: Підручник для студентів гуманітарних спеціальностей. — Львів: Світ, 1994.

3. Токарська А.С., Кочан І.М. Українська мова фахового спрямування для юристів. — Львів: Світ, 2008.

4. Українська мова: Енциклопедія. — К.: Видавництво «Українська енциклопедія» ім.. М.П.Бажана, 2004.

 

Домашнє завдання:

 

1. Запишіть текст анотації відповідно до норм сучасної української літературної мови. Укажіть на характер помилок

Ця стаття рекомендується фахівцям, які бажають досягти успіхів в своїй діяльності. Дуже корисна буде та інформація котру дає не тільки автор, а й авторитетні підприємці, які користуючись своїм досвідом допомагають реалізувати себе. Але не тільки хороші знання і досвід допоможуть у формуванні свого власного іміджу, потрібно дбати і про психологічне здоров’я і про зовнішній вигляд. За допомогою чітко сформованої активної життєвої позиції і знання про само презентацію, вміння нею користуватися, допоможуть Вам досягти успіхів в житті.

2. Напишіть відгук на статтю, послуговуючись відповідними мовними конструкціями.

Назаренко В.С.

ЗАСТОСУВАННЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ В СИСТЕМІ ВИКЛАДАННЯ ОКРЕМИХ ПРЕДМЕТІВ

На сучасному етапі розвитку освіти комп’ютерні технології набувають все більшого і більшого значення у викладанні різноманітного характеру предметів: ДПЮ, математика, географія, біологія, хімія, фізика, англійська мова.

В даній статі буде розглядатися застосування комп’ютерної техніки на уроках географії.

Перше, що необхідно для проведення уроку з використанням комп’ютера, це наявність програмного забезпечення з певної тематики або універсальної програми (електронні атласи, енциклопедії і т.д.). Однією з таких універсальних програм є Google Earth, але для її використання необхідне підключення до мережі Internet.

Ця програма може бути застосованою на уроках в 6 – 7 –их класах. При вивченні загальної географії та географії материків та океанів.

Дана програма представлена у вигляді електронного глобуса. Ділянки якого можна збільшувати до масштабу 1:100000, цей глобус можна використати при викладенні різних тем: на уроках вивчення градусної сітки, при вивченні карт різних масштабів (за рахунок збільшення певної поверхні глобусу). Також є можливість продемонструвати і на практиці спробувати виміряти відстань від однієї точки до іншої, як по прямій так і по основним дорогам які на глобусі чітко видні (глобус складено на основі супутникових знімків земної поверхні). Також є можливість трансформувати зображення цих знімків. Так наприклад, якщо в 10-11 класах є необхідність показувати політичну карту світу, то можна перейти в інший режим роботи глобусу і він буде відображати вже політичні карти країн.

Також можна Застосовувати цю програму на практичних роботах, в любих класах, з контурними картами, працюючи в режимі відображення лише контурів окремих країн. В цьому режимі за допомогою переносних маркерів, які є в цій програмі діти зможуть підписувати столиці країн, обласні центри, та інші крупні міста на земній поверхні. Дуже корисна ця програма при проведенні уроків з фізичної географії. Так як можна побачити на супутникових знімках, як рівнини, так і засніжені гірські верхівки. При загружені з Інтернету додаткових плагінів, програма зможе відобразити сейсмічно-активні зони, що дасть можливість дітям продемонструвати всі ділянки Земної кулі на яких відбувається активний рух літосферних плит. Є можливість демонструвати і кліматичні карти. Крім цієї програми є дуже велика кількість електронних атласів: атлас України для 8 – 9 класів.

В цьому атласі дуже добре відображається економічний стан регіонів, кількість та густота населення, а також можливе вивчення промисловості цих регіонів, що полегшує вчителю демонстрацію картографічного матеріалу. Також цей атлас уміщує в собі і статистичні данні (перепис населення, яка галузь промисловості є основною в графічному вигляді).

Також є можливість за допомогою ігрового диску Географія закріпити з учнями 10-11 класів розташування країн на карті методом перетягування контурів цих країн на їх можливі місця на карті (як проміжний контроль знань, тематичне оцінювання), і одразу висвітлюється оцінка по п’яти бальній шкалі, в залежності від того скільки помилок було зроблено виконавцем.

Аудиторна робота

1. Відредагуйте текст анотації. Відредагований варіант запишіть.

О.В. Нікулін, Т.В. Наконечна, 2010 Інформаційні технології і засоби навчання. 2010. №6 (20).

ОНОВЛЕННЯ ПОСІБНИКІВ З ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ ІКТ

Анотація

Важливою складовою освітянською діяльності є оновлення підручників й учбових посібників, зокрема по вищій математиці. Врахувуючи кредитно модульну систему навчання автори склали розділи тексту відповідно зі змістовими модулями. Матеріали включають основні поняття факти формули і теореми та доповнюються прикладами розв’язання задач, як на папері, так і за допомогою MathCAD або Excel. Зростання ефективності роботи студентів, підвищення наочності й зручності навчального процесу з використанням модернізованого посібнику досягається за рахунок інформаційно комунікаційних технологій (ІКТ).

2. Запишіть тему свого курсового дослідження, доберіть 5-7 джерел до майбутнього курсового проекту. Запишіть їх згідно з новими вимогами щодо оформлення бібліографії.

Визначте і запишіть актуальність, мету, об’єкт, предмет, наукову новизну, теоретичне значення і практичну цінність вашої курсової роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)