АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до оформлення індивідуальної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  5. III. Основний зміст роботи
  6. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  7. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  8. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  9. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  11. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  12. VІІ. Оформлення роботи

 

Загальні вимоги

 

Друкування індивідуальної роботи здійснюється за допомогою комп’ютера з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через півтора міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Розмір шрифту 14pts Times New Roman або 12pts Arial. Таблиці та ілюстрації можна подавати на аркушах формату А3 (12pts).

Текст індивідуальної роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: лівий – 20-25 мм, правий – 10-15 мм, верхній – 20 мм, нижній – 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту індивідуальної роботи повинна бути однаковою.

Друкарські помилки, описки та графічні неточності, які виявилися в процесі написання індивідуальної роботи, можна виправляти нанесенням (наклеюванням) на тому ж місці виправленого тексту (фрагменту малюнка), машинописним (комп’ютерним) способом.

Заголовки структурних частин індивідуальної роботи: ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ 1, РОЗДІЛ 2, ВИСНОВКИ, СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ друкують великими літерами жирним шрифтом симетрично до тексту. Заголовки підрозділів (якщо вони є) друкують маленьким літерами (крім першої – великої) з абзацного відступу жирним шрифтом. Крапку в кінці заголовків не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Заголовки пунктів друкують маленьким літерами (крім першої великою) з абзацного відступу в підбір до тексту звичайним шрифтом. В кінці заголовка ставиться крапка, після якої з великої літери друкується текст пункту.

 

Нумерація

 

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака «№».

Першою сторінкою індивідуальної роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації. Проте, на титульному аркуші, а також на сторінках змісту порядкові номери не ставлять. На наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті без крапки в кінці.

Число розділу проставляють після слова «РОЗДІЛ». Після числа крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу та порядкового номера підрозділу, між якими ставиться крапка. В кінці числа підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.1.» - перший підрозділ другого розділу. Потім у тому же рядку йде заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Число пункту складається з порядкового номеру розділу, підрозділу та пункту, між яким сталять крапку. В кінці числа також повинна стояти крапка, наприклад: «1.3.2.» (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту.

 

Ілюстрації

 

Ілюстрації (діаграми, схеми та графіки) необхідно подавати в індивідуальній роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці.

Ілюстрації, які розміщені на окремих сторінках індивідуальної роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Якщо розміри ілюстрації більші за формат А4, її враховують як одну сторінку та розміщують після першого згадування в тексті або в додатках.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» та нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу та порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка.

Якщо у індивідуальній роботі подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.

Якість ілюстрацій повинна забезпечувати їх чітке відтворення (електрографічне копіювання, принтер). Ілюстрації повинні бути виконанні за допомогою ЕОМ та мати назву, яку розміщують після номера ілюстрації.

 

Таблиці

 

Таблицю в індивідуальній роботі розміщують безпосередньо після першого згадування про неї в тексті, таким чином, щоб її можна було без повороту читати або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Таблиці, які розміщені на окремих сторінках індивідуальної роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Якщо розміри таблиці більші за формат А4, її враховують як одну сторінку та розміщують після першого згадування в тексті або в додатках.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті над відповідним заголовком розміщують надпис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу та порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка.

При переносі частини таблиці на іншу сторінку слово «Таблиця» та її номер вказують один раз праворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження табл.» або «Закінчення табл.» та вказують її номер, наприклад: «Продовження табл. 1.2». У цьому випадку необхідна нумерація стовпців на першій сторінці, на якій розташована таблиця, та її повторювання на другій. При розриві таблиці назву вміщують тільки над її першою частиною. Якщо текст, який повторюється в графі таблиці, складається з одного слова, його можна замінити лапками.

Кожна таблиця повинна мати назва, яку розміщують над таблицею та друкують симетрично до тексту. Назву та слово «Таблиця» починають з великої літери.

Цифровий матеріал, як правило повинен оформлятися у вигляді таблиць. Для таблиць припускається використання шрифту 10 або 12 pts Times New Roman через одинарний міжрядковий інтервал.

Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

 

Формули

 

Формули в індивідуальній роботі виконуються за допомогою стандартних математичних редакторів Microsoft Office та нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу та порядкового номера формули в розділі, між якими ставиться крапка. Номер формули пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад:

 

(1.2)

 

«1.2» – друга формула першого розділу.

 

Пояснення значень символів та числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони подані у формулі. Значення кожного символу та числового коефіцієнту треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова «де» з маленької літери та без двокрапки.

Рівняння та формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище та нижче кожної формули потрібно залишати не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) або ділення (:).

 

Посилання

 

При написанні індивідуальної роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, ідеї та висновки, на основі яких вирішується проблема, розв’язуються поставленні задачі та питання. Такі посилання дають змогу відшукати документи та перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з’ясувати його зміст, мову текст, обсяг. Посилатися слід на останні видання публікацій. На більш ранні видання можна посилатися лише у тих випадках, коли наявний в них матеріал не включено до останнього видання.

Якщо використовують відомості, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з кількістю сторінок більш 300, тоді в посиланні необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке подане посилання в роботі.

Посилання в тексті індивідуальної роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад: «… у роботах [1 – 7] або [1, С. 7-9; 4, С. 168-170; 7, С. 15]».

Посилання на ілюстрації індивідуальної роботи вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад: «рис. 1.2».

Посилання на формули індивідуальної роботи вказують порядковим номером формули в дужках, наприклад: «… у формулі (2.1)».

На всі таблиці індивідуальної роботи повинні бути посилання в тексті, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «… у табл. 1.2».

У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово «дивись», наприклад: «див. табл. 1.3».

 

 

Список літератури

 

Бібліографічний опис літературних (інформаційних) джерел складається за стандартом «Бібліографічний запис. Бібліографічний опис» (ДСТУ 7.1:2006). Цей стандарт застосовується при складанні будь-яких звітів про наукові дослідження, включаючи дисертаційні роботи (табл. 1).

 

Таблиця 1


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)