АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика квитанційного методу реєстрації рецептів

Читайте также:
  1. III. Метод, методика, технология
  2. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  3. Алгоритм методу
  4. Б. Методика розрахунку збитків від забруднення водних ресурсів.
  5. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  6. В ходе анализа ТРГ по методу Шварц ребенка 14 лет установлена гнатическая форма открытого прикуса. Какие параметры позволили это подтвердить.
  7. Вибір підходу до оцінки і методу оцінки
  8. Визначення методу технічного обслуговування машин
  9. Вимоги щодо реалізації методу бесіди
  10. Вопрос №3. Метод мозгового штурма в разработке рекламного продукта. Методика фокус-групп.
  11. Глава XVII МЕТОДИКА ТРЕНИРОВКИ
  12. Глава XVIII МЕТОДИКА ТРЕНИРОВКИ ЮНЫХ ГИМНАСТОВ

При впровадженні в аптеці квитанційного методу реєстрації рецептів заповнюється квитанційна книга, яка виготовляється друкарським способом. Кожний аркуш книжки розділений на три частини:

· перша частина – корінець, який служить основою для обліку лікарських форм, виготовлених індивідуально. На корінці вказують № запису, прізвище та ініціали хворого, вид і вартість лікарської форми, при цьому з розбивкою на вартість медикаментів і упаковки, води і тарифів;

· друга частина квитанційної книги містить дані про підприємство – засновника, аптеку, а також № лікарського засобу, прізвище та ініціали хворого. На ній вказується година, на яку буде готова лікарська форма, її вид та остаточна вартість. Ця частина вдається хворому на руки і служить квитанцією для одержання виготовленого препарату.

· третю частину, із зазначенням найменування підприємства – засновника, № аптеки і виду ліків, часу виготовлення, призначена для підписів осіб, що виготовили, перевірили і відпустили, та прикладається до рецепта. Особливості реєстрації безоплатних та пільгових рецептів

Для реєстрації таких рецептів в аптеці використовують відповідні рецептурні журнали. Якщо аптека обслуговує великий контингент хворих, які мають право на безоплатний та пільговий відпуск ліків в амбулаторних умовах за рецептами лікарів, можливе ведення не одного, а декількох журналів для окремих категорій хворих (напр., дітям до 3-х років, хворим на цукровий діабет, дітям від 3-х до 6-ти років).

Рецептурні журнали для безоплатного та пільгового відпуску за структурою подібні до звичайних рецептурних журналів, проте для реєстрації пільгового відпуску вводиться окрема додаткова графа – заплачено хворими.

Оплата вартості пільгових рецептів здійснюється закладами охорони здоров’я або місцевими органами влади на підставі зведених реєстрів. Такі реєстри складаються в 2-х примірниках (перший пред’являється аптекою для оплати, другий – разом з рецептами зберігається в аптеці протягом 3-х років).

Вартість готових ліків за амбулаторною рецептурою, які відпущені населенню, визначаються за чеками в касі після оплати.

В кінці робочого дня підраховують всі дані по рецептурному журналу або корінцям квитанцій і відображають в «Журналі обліку рецептури» (форма АП-71). В цьому журналі одним рядком відображується кількість прийнятих рецептів по екстемпоральним і готовим лікарським формам, їх вартість, вартість тарифів, вартість води очищеної, а також кількість прийнятих рецептів з безоплатного і пільгового відпуску лікарських засобів, їх загальна сума по всій рецептурі за день.

Дані із „Журналу обліку рецептури” наприкінці місяця відображають в звіті аптеки (ф АП-72)

Безрецептурний відпуск лікарських засобів та інших медичних товарів здійснюється із відділу безрецептурного відпуску. Вартість безрецептурних ЛЗ та інших товарів аптечного асортименту підраховуються в кінці зміни за чеками і звіряються з даними каси.

Реалізація товарів через структурні підрозділи аптек визначається за фактичною виручкою, яка щоденно (або періодично) здається готівкою в касу аптеки та оприбутковується за прибутковими касовими ордерами.

Всі види роздрібної реалізації кожного дня реєструється у відповідному розділі місячного звіту аптеки (Ф АП-72).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)