АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

АНДСЬКА СПІЛЬНОТА НАЦІЙ

Читайте также:
  1. Андська спільнота націй
  2. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ N 4
  3. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 1
  4. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 11
  5. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 12
  6. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 13
  7. Екзаменаційний білет № 15
  8. Екзаменаційний білет № 16
  9. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 16
  10. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 19
  11. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 29

РОЗДІЛ 3. СПІВРОБІТНИЦТВО ДЕРЖАВ ПІВДЕННОЇ І ПІВНІЧНОЇ АМЕРИКИ

ПІВДЕННИЙ СПІЛЬНИЙ РИНОК (МЕРКОСУР)

· 3.1.1. ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ МЕРКОСУР

· 3.1.2. ЦІЛІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА МЕРКОСУР

· 3.1.3. ДІЯЛЬНІСТЬ МЕРКОСУР

· 3.1.4. ЗОВНІШНЯ ПОЛІТИКА МЕРКОСУР

· 3.1.5. ПЕРСПЕКТИВИ ТА ПРОБЛЕМИ МЕРКОСУР

АНДСЬКА СПІЛЬНОТА НАЦІЙ

· 3.2.1. ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ

o 3.2.1.1. ПЕРШИЙ ЕТАП (1969 — ПОЧ. 1980-Х РОКІВ)

o 3.2.1.2. АНДСЬКИЙ ПАКТ І ЗАВЕРШЕННЯ ДРУГОГО ЕТАПУ (1982-1988 РОКИ)

o 3.2.1.3. ТРЕТІЙ ЕТАП (1989 РІК — ТРИВАЄ ДОСІ)

· 3.2.2. ЦІЛІ ОРГАНІЗАЦІЇ, ЇЇ ОРГАНИ ТА ІНСТИТУЦІЇ

o 3.2.2.1. СУТНІСТЬ ОСНОВНИХ ЗАВДАНЬ АГ ТА АСН

o 3.2.2.2. ОСНОВНІ ОРГАНИ ОРГАНІЗАЦІЇ

o 3.2.2.3. СПЕЦІАЛЬНІ ІНСТИТУЦІЇ СПІЛЬНОТИ

· 3.2.3. НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ

o 3.2.3.1. ВНУТРІШНЯ СПІВПРАЦЯ

o 3.2.3.2. СТОСУНКИ З ІНШИМИ ІНТЕГРАЦІЙНИМИ ОБ'ЄДНАННЯМИ

§ 3.2.3.2.1. Відносини АСН з МЕРКОСУР та НАФТА

§ 3.2.3.2.2. Співпраця АСН з ЄС

· 3.2.4. ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ. ВСТУП ДО ФТАА/ПЗВТ

o 3.2.4.1. РОЗВИТОК ІДЕЙ СТВОРЕННЯ ФТАА/ПЗВТУ КОНТЕКСТІ ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ

o 3.2.4.2. ПРОБЛЕМАТИКА СТВОРЕННЯ ФТАА/ПЗВТ: ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКИЙ ТА ПІВНІЧНОАМЕРИКАНСЬКИЙ ПІДХОДИ

http://westudents.com.ua/knigi/148-mjnarodn-organzats-kuchik-os.html

 

Для країн Центральної та Східної Європи, в тому числі і для України, необхідно звернути увагу на багатогранний латиноамериканський досвід економічної інтеграції, на позитивні та негативні аспекти становлення МЕРКОСУР. Важливо врахувати труднощі, які ще недавно долали країни-члени організації для створення своєї правової бази. Слід враховувати, що інтеграційні процеси стосуються не лише економіки, але й соціально-гуманітарної сфери. Тому надзвичайно важливим є вдалий досвід МЕРКОСУР у найбільш раціональному розподілі сфер діяльності між усіма учасниками спільного ринку без обмеження їх інтересів при дотриманні принципу взаємодоповнюваності економік країн-учасниць.

З досвіду інтеграційних процесів у Південній Америці слід зробити висновок, що різні за рівнем розвитку держави можуть не лише існувати в одному спільному ринку, але й успішно співпрацювати. Опираючись на досвід створення та функціонування МЕРКОСУР, тим, хто намагається створювати торговельно-економічні союзи тут, у Центральній та Східній Європі, можна дати такі рекомендації — потрібна ретельна підготовка всіх складових такого об'єднання, забезпечення висококваліфікованого керівництва. Надзвичайно важливим для кожної країни є пошук свого місця в інтеграційному процесі, уникнення суперечностей і розумний компроміс.

Власне, все це здійснювалось при створенні цього латиноамериканського об'єднання. Зважаючи на його динамічність та перспективність, до МЕРКОСУР зараз прикуті погляди багатьох аналітиків і представників ділового світу.

Необхідно відзначити, що інтеграція країн Латинської Америки і Карибського басейну є одним з ключових процесів економічного розвитку регіону. Почавшись майже одночасно з аналогічними процесами в Західній Європі, латиноамериканська інтеграція пройшла довгий і нелегкий шлях від Латиноамериканської асоціації вільної торгівлі (1960 рік) до Південноамериканського спільного ринку МЕРКОСУР (договір про створення від 26 березня 1991 року) Створення МЕРКОСУР відповідало глибинним інтересам народів Південної Америки. Цей об'єктивний процес є наслідком тенденцій розвитку незалежної зовнішньої політики, зовнішньоекономічних зв'язків країн регіону за останні 30 років. Інтеграція мала позитивні наслідки і це тим паче свідчить про необхідність запозичення Україною досвіду країн-членів цього об'єднання. Отже, проблема, що досліджується, є дуже актуальною, як ніколи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)