АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕЛІК СКОРОЧЕНЬ, УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ

Читайте также:
  1. II Перелік лабораторних та практичних робіт
  2. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  3. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  4. Добре нанесена обстановка – результат умілого нанесення умовних знаків і скорочених позначень.
  5. ЗАВДАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ ТА ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ
  6. Із наведеного переліку вкажіть види верифікації прогнозів
  7. ІІІ. ПЕРЕЛІК ПРОФЕСІЙНИХ УМІНЬ
  8. Кодифікація і стандартизація термінів.
  9. Метод. Перелік чинників та їх аналіз, на основі яких і потрібно порівнювати варіанти рішень.
  10. Навчально-методичні матеріали для поточного, проміжного контролю та перелік питань підсумкового контролю
  11. Необхідно ознайомитися з переліком НПА, що входять до кожної групи.
  12. Опис справ – це стематизований перелік заголовків справ , що розкриває їх склад і зміст . закріплює систематизацію справ та зміст .

Рис. – рисунок;

міл. – мілілітр;

хв. – хвилина;

год. – година;

дн. – дні;

табл. – таблиця;

Вс – вихід за струмом;

іср – середня густина струму, А/дм2;

ік – катодна густина струму, А/дм2;

іа – анодна густина струму, А/дм2;

d – густина металу, кг/м3;

G – маса одноразового завантаження деталей, кг;

Ус – значення одноразового завантаження усіх ванн, кг;

m – товщина стінок барабана, мм;

а – розмір сторони шестигранника, м;

la-k – відстань між анодом і катодом, м;

lб – довжина барабана, м;

hб – висота шару деталей в барабані, м;

В – внутрішня ширина ванни, м;

h – внутрішня висота ванни, м;

nб – кількість ванн з барабанами, шт;

S – площа поверхні, м2;

ρе – питомий електричний опір електроліту, Ом∙м;

ΔUб – напруга між деталями в барабані, В;

ΔUОм – омічне падіння напруги в електроліті, В;

Uв – напруга на ванні, В;

UДС – напруга джерела струму, В;

 

Кп – ступінь перфорації барабана;

Еа – потенціал катоду, В;

Ек – потенціал катоду, В;

К – коефіцієнт завантаження;

N – потужність, кВт;

W – теплота, кДж;

Ар – норма витрат розчинних анодів, кг/м2;

Gі – витрати хімічних реактивів, кг;

Коб – коефіцієнт, що враховує виправлений брак деталей;

Ке – електрохімічний еквівалент металу, кг/Кл;

r – радіус, м;

t – температура,0С

δ – товщина покриття, мкм;

τ – проміжок часу, хв;

Сі – концентрація відповідного компоненту електроліта, кг/м3;

S – річна продуктивність, м2;

Vг0 – об’єм газу, м3;

 

 

ВСТУП

Металеві конструкції, устаткування заводів і фабрик, деталі заводів і машин і інших металевих виробів повинні бути довговічні. Для цього, крім механічної міцності, всі вироби повинні мати хімічну стійкість і в першу чергу повинні бути захищені від атмосферної корозії. Корозія металів завдає величезної шкоди народному господарству. Щорічно внаслідок корозії руйнується багато тисяч готових виробів. Особливо піддаються корозії чорні метали, що є основним матеріалом для виготовлення різних конструкцій, машин і багатьох предметів народного споживання. Установлено, що близько 10% виплавлюваних щорічно чорних металів руйнується від корозії.

Методи захисту чорних металів від корозії різноманітні. У техніці широко застосовують лакофарбові, хімічні й гальванічні покриття. У багатьох випадках одночасно із захистом від корозії поверхні виробу необхідно надати гарний зовнішній вигляд, для цього застосовують лакофарбові покриття. Крім того, покриття часто наносять для підвищення зносостійкості, для відновлення розмірів деталей, втраченихених внаслідок механічного зношення, для зміни електричних властивостей поверхневого шару деталей і для інших цілей. У більшості випадків для цих цілей використовуються гальванічні покриття.

Борьба з корозією починається з підбору матеріалу для створюваного виробу, а також вибору захисного покриття. Нанесення гальванічних покриттів є одним з ефективних методів захисту металів від корозії, підвищення зносостійкості, і відповідно терміну служби, надійності деталей машин і механізмів, приладів і радіоелектронної апаратури, поліпшення електрохімічних характеристик численних струмопровідних деталей. Гальванічні покриття значно поліпшують обробку різних металевих конструкцій і виробів, надають їм гарного вигляду. Вимоги до корозійної стійкості матеріалу можуть змінюватися в широких межах залежно від призначення виробу, умов експлуатації й планованого терміну служби. Однак, наявність у матеріалу високої корозійної стійкості при потрібній комбінації інших властивостей є необхідним, але не достатнім критерієм, яким повинен керуватися інженер-конструктор. Його ціль повинна полягати у виборі найбільш економічної комбінації властивостей.

У даному проекті розроблені технологія й розрахунок устаткування для нанесення цинкового покриття на сталеві деталі. Підібрано оптимальні параметри процесу, при яких отримується якісне покриття, що надійно захищає деталі від корозії. Розраховано економічні показники процесу, а також розроблені відповідні заходи щодо охорони праці та впроваджено автоматизаційну систему управління.


1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ

 

Дипломний проект розроблений на підставі аналізу роботи гальванічного цеху Конотопського заводу по виготовленню дизель-потягів.

Будинок цеху відповідає вимогам будівельних норм.

Передбачено організацію очищення і повернення у виробництво, а також видалення умовно чистих стічних вод при збереженні чистоти навколишнього середовища. Є вільні трудові ресурси.

Розглянута територія, згідно СНиП II - а 6 - 72 відноситься до II-ого кліматичного району. Середньомісячна температура повітря від –6 0С у січні до +21 0С у липні. Відносна середньомісячна вологість повітря досить стабільна. Її максимум у зимовий період становить - 88%, а в літній мінімум 64%.

Проектом передбачаються ефективні заходи щодо зниження виробничих шумів до нормативно-припустимих, установка фільтрів очищення на витяжних вентиляційних системах, що не дозволяють викидати в атмосферу виробничі шкідливі речовини, концентрація яких перевищує гранично допустимі концентрації в повітрі робочої й жилої зон, будівництво станції доочищення промислових стоків, що зменшує скидання забруднених стоків у міську каналізаційну мережу.

У процесі нанесення цинкових покриттів передбачається застосування устаткування, із впровадженням механізації й автоматизації виробництва, що підвищує такі техніко-економічні показники як річний випуск продукції, продуктивність праці й зменшить собівартість продукції, що зробить її конкурентно здатною.

Дипломним проектом обґрунтовується економічна доцільність даних заходів. Автоматична лінія АГ-42, запропонована для нанесення цинкового покриття, забезпечує максимальну економічну ефективність процесу.

Впровадження автоматичної лінії дозволяє забезпечити високий рівень гальванічного виробництва, скоротити питому вагу ручної праці, підвищити міцність і корозійну стійкість деталей.


2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)