АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика транспортних об’єктів регіонального, національного, міжнаціонального значення

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. V. Характеристика современного гражданского права
  3. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  4. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  5. Бактерии, их характеристика
  6. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  7. Благоустрій та озеленення населених місць. Значення зелених насаджень в житті людини
  8. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  9. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  10. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  11. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  12. В-7 Общая характеристика первобытного общества?

Транспортний комплекс - одна з найважливіших складових виробничої й соціальної інфраструктури Харкова — досить розвинений і посідає помітне місце у транспортному комплексі України. Він повністю й вчасно забезпечує потреби народного господарства та населення у перевезеннях, забезпечує господарські зв'язки між різними територіально- адміністративними одиницями, має істотний вплив на всі сфери життя суспільства - економічну, соціальну, екологічну та інші.

Транспортний комплекс Харкова представлений такими складовими, як залізничний, автомобільний, авіаційний, міський наземний електричний транспорт та метрополітен.

Основні вантажопотоки України здійснюються автомобільними шляхами, що сполучають сусідні обласні центри, а також між Києвом, Харковом, Львовом, Донецьком, Дніпропетровськом та іншими великими промисловими вузлами. Важливе значення для вантажних перевезень мають маршрути Київ – Харків, Сімферополь – Харків. Головний транспорт - залізничний. Найважливіші магістралі, що проходять через Харків: Москва-Севастополь, Харків-Львів, Брянськ-Маріуполь. Щодоби автомобільним транспортом перевозиться більше 395 тис. пасажирів та понад 11 тис.тонн вантажів. Основні автотраси регіону: Москва-Сімферополь, Київ-Ростов, Харків-Суми. Автобусні маршрути з'єднують Харків з населеними пунктами всіх сусідніх областей, а також Київської, Запорізької та Черкаської.

Через територію Харківщини, зокрема і Харкова проходять такі автошляхи: Автошлях М 03 - автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Київ - п.п.Довжанський. На території Харківщини автошлях проходить по маршруту Р46, Р54.

Автошлях М 18 - автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта.

Автошлях М 20 - автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Харків - кордон з Росією.

Автошлях E40 - європейський маршрут E40, найдовший європейський автошлях, довжиною близько 8000 км. В Україні автошлях проходить по маршруту: Львів - Дубно - Рівне - Житомир - Київ - Лубни - Полтава - Харків - Ізюм - Слов'янськ - Дебальцеве - Луганськ - Краснодон - Ізварине.

Щодо залізничного транспорту, то географічне положення і конфігурація напрямків та дільниць Південної залізниці визначають її велике транзитне значення. Вона зв’язує Донбас зі столицею України і західними областями, знаходиться на головному пасажирському ходу Північ - Крим - Кавказ. Залізниця здійснює транспортне обслуговування підприємств та населення семи областей України: Харківської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Чернігівської, Луганської, Донецької; стикується з Південно-Західною, Донецькою, Придніпровською, Одеською та Південно-Східною (РФ) залізницями.

Міцно утримуючи позиції провідного перевізника вантажів і пасажирів у регіоні, Південна залізниця є «піонером» у впровадженні найновіших та найпрогресивніших технологій, у тому числі енергозберігаючих та екологічно чистих. Та найбільш масштабний проект, реалізація якого має величезне значення у всіх аспектах - екологічному, економічному, геополітичному, - це електрифікація основних вантажонапружених напрямків. У 2007 р. на Південній залізниці були досягнуті найбільші за останні 20 років темпи та обсяги електрифікації, завдяки чому був переведений на електротягу весь напрямок Харків — Київ. Тим самим було створено техніко-економічні передумови для продовження міжнародного транспортного коридору №3, тобто Україна одержала вагомі конкурентні переваги на ринку транспортних послуг з перевезення транзитних вантажів у напрямку Схід — Захід та Захід — Схід. Переведення руху поїздів з тепло- на електротягу дозволило у 2008 році знизити витрати на закупівлю енергоносіїв на суму близько 40 млн. грн.

28 жовтня 2008 року було введено в експлуатацію електрифіковану дільницю від ст. Кременчук до ст. Користівка і, таким чином, зроблено перший, дуже важливий крок у комплексній модернізації напрямку Полтава — Кременчук — Бурти — Користівка, завершення якої дозволить вантажопотокам уже електрифікованого «широтного ходу» одержати вихід до Чорноморських портів, а також розмежувати вантажний і пасажирський рух. Реалізація цієї програми — один з головних чинників затвердженої Постановою Кабміну в лютому 2008 року Державної цільової програми підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Для підвищення якості обслуговування пасажирів на Південній, вперше на «Укрзалізниці», введено в експлуатацію автоматизовану систему резервування вільних місць через Інтернет. Систему впроваджено в касах вокзалів Харків-Пасажирський, Лосеве-2, Харків-Левада, Кременчук, Полтава-Південна, Полтава-Київська, Прилуки, Куп’янськ-Вузловий, Лозова, Суми, Чугуїв, Основа.

На Південній залізниці, першій на мережі, введено в постійну експлуатацію автоматизовану систему керування вантажними перевезеннями АСК ВП УЗ. З метою поліпшення якості обслуговування клієнтів Південна — також першою серед залізниць України — завершила автоматизацію робочих місць товарних касирів.

Також місто Харків має авіаційне сполучення не тільки з іншими українськими містами, а також з країнами ближнього та дальнього зарубіжжя.

Міжнародний аеропорт «Харків» — аеропорт розташований 12 км від центра Харкова. Аеропорт має одну злітно-посадкову смугу довжиною 2220 м, один перон, один аеровокзал, Реконструкцію злітно-посадкової смуги розпочали в червні 2009 р. Її подовжили до 2 470 м зі збільшили PCN (класифікаційне число штучного покриття аеродрому) до 50, що надасть можливість аеропорту приймати літаки типу Airbus А320 і Boeing 737. Аеродром другого класу, здатний приймати літаки Іл-76, Ту-154, А-320 і всі більш легкі. Розвиток, аеропорту після отримання Україною незалежності, розпочався в 1995 році, коли був проведений ремонт будівлі аеропорту, створений пункт митного контролю. Була реконструйована злітно-посадкова смуга, в результаті чого аеропорт був допущений до виконання польотів на літаках Іл-76. У 2001 році шляхом передачі аеропорту з відомства Мінтранса міста було утворено Авіаційне підприємство «Міжнародний аеропорт Харків». У березні 2008 року весь комплекс Харківського аеропорту був переданий в аренду строком на 49 років фірмі "Нью Сістемс АМ". При цьому злітно-посадкова смуга, яка є стратегічним об`єктом, залишається у властності держави.

Авіарейси представлені такими авіакомпаніями: Євролайн (Кутаісі, Батумі), Армавіа (Єреван), АероСвіт (Київ-Бориспіль), Австрійські Авіалінії (Відень), Дніпроавіа (Київ-Бориспіль, Іванофранківськ), Тбілавіамшені (Батумі, Тбілісі), Грузинські національні авіалінії (Батумі, Тбілісі), UTair (Москва-Внуково), Windrose Алепо, Стамбул, Анталія, Шарм-ель Шейх, Київ-Бориспіль, Москва, Сімферополь, Акаба, Ерзурум, Хургада)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)