АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Типові страви

Читайте также:
  1. Атипові форми шанкеру.
  2. Борошняні кулінарні вироби і страви
  3. Игорь Федорович Стравинский
  4. Національні страви Чехії
  5. Спеціалізовані (нетипові) норми права
  6. Типові види підприємництва , їх суть. Функції підприємця
  7. Типові конструкції гіркової горловини
  8. Типові недоліки у формуванні умінь учнів розв'язувати складені текстові задачі та теоретико-методичні основи їх особистісно-зорієнтованого подолання.
  9. Типові первинні документи з обліку необортних активів
  10. Типові помилки під час перекладу наукових текстів українською. Вибір синоніма під час перекладу
  11. Типові страви

· свинина з пивом

· різдвяний штолен

· ковбаси і сосиски

· шніцель

· клецки

· пиво

· Традиційні страви регіонів країни

· Клецки

В баварських пивних відвідувачів годують стравами домашньої кухні. Смажена свинина з хрусткою шкіркою, клецки і капуста, знаменита біла ковбаса з солодкою гірчицею і претцелями (кренделики, посилані сіллю) - ось лише деякі з найменувань такого меню. У південно-східні Баварії гостей пригощають качкою, клецками, приготованими з тіста для брецелів або пухкими клецками, тісто для яких замішують на солодкій заквасці.

У Франконії є можливість скуштувати найкращі ковбаси - як, наприклад, товщиною з палець нюрнберзьких смажених ковбасок. Нюрнберг більше відомий пряними духмяними коврижками. Вони особливо популярні під час Різдвяних свят. Заслуженою славою користуються також франконські вина.

Гордість Швабії і Баден-Вюртемберґа - суп з млинцями, капустяні страви і традиційні страви з макаронів (spatzle, Maultaschen i Schupfnudeln) Усьому світу відомі копчені шинки Шварцвальда, але не менш цінують і баденські цибульні пироги. Прекрасним доповненням до цих страв стануть горілка і вина, що виробляються у цьому регіоні.

У Гессені їдять зелений соус, який дуже хвалив Гете. Цей соус готують не менше, ніж з дев'ятих видів трав, і він особливо смачний з яловичиною і спаржею.

Ласощами у Рейнській області вважаються маринована яловичина, картопляний салат, житнє збіжжя, картопляні млинці і яблучний соус. На Різдво вулиці Кельна наповнюються ароматом мигдалевого печива (Speculatius), а в сусідньому Ахені різдвяне пригощення - не менш ароматні Рrintеп.

Вестфальська кухня відрізняється апетитними м'ясними стравами, ніжною шинкою і пряниками.

Білокачана капуста і Ріnkel (сорт ковбаси) є прекрасним доповненням до бременського тушкованого м'яса. Під нього добре випити чогось "гаряченького", наприклад, кминної горілки Кoт ("Кьом"), яка теж виготовляється у Бремені.

На узбережжя Північного і Балтійського морів панують рибні страви. У Гамбурзі пропонують суп з вугрів, смажений морський язик, оселедця, креветки і безліч різновидів копченої риби. У Нижній Саксонії на стіл прийнято подавати страву з баранини під назвою Неіdschnuckednbrateп, яку заїдають Rote Grutze (холодним ягідним асорті з кремом).

У Берліні пригощають маленькими м'ясними кенігсберзькими биточками і смачними тістечками (Berliner).

Знамениті саксонські ласощі - Leipziger Аllеrlеі (страва з овочів і креветок), різдвяні пироги Дрездена - Christstollen (додаток 3) та Ваитkuсhеп. Тюрінгія славиться своїми клецками, що рекомендується вживати з гусятиною, та смаженим м'ясом (Rostbratel) у пивному соусі і млинцями з цибульно-картопляною начинкою.

Салат німецький

Картоплю і буряк в шкірці випекти в жарильному шкафу очистити, нарізувати скибочками і перемішати з очищенними, дрібно нарізаними соленими огірками і ріпчастою цибулею. Потім додати нарізані тонкими скибочками яблука, дрібнонарізану зелень петрушки. Все перемішати, посолити і заправити салатною заправкою із оцту і оливкового масла.

 

Яблука - 60 г, картопля - 55 г, огірки солоні - 40 г, масло оливкове - 15 г, цибуля ріпчата - 12 г, буряк - 60 г, оцет - 15 г, зелень петрушки - 4 г, сіль - 2 г.

Салат картопляний з майонезом

Картоплю, зварену і очищену, шинкують. Маринад, до складу якого входять оцет, цукор, лук, сіль, перець, гірчиця, огірковий розсіл, проціджують, кладуть в нього картоплю і кип'ятять. Потім відкидають на друшляк, охолоджують і заправляють майонезом. Салат посипають зеленим луком.

Картопля - 250 г, оцет - 20 г, цукор - 5 г, лук ріпчастий - 10 г, гірчиця - 2 г, розсіл огірковий - 10 г, майонез - 30 г, лук зелений - 5 г, спеції.

Салат з оселедцем і майонезом

Вимоченого оселедця очистити, зняти філе з кісток і нарізувати на дрібні кубики. Яблука і огірки очистити від шкірки, нарізувати кубиками, змішати з шматочками оселедця. Потім додати дрібно нарізану селеру і цибулю, заправити майонезом і прикрасити зеленню.

Оселедець - 50 г, яблука - 50 г, огірки - 25 г, селера - 5 г, зелень петрушки - 3 г, лук зелений - 12 г, сіль -2 г, кріп - 3 г, естрагон - 2 г, майонез.

Рольмопс (оселедець під маринадом)

Оселедця обробити і обробити на філе. Морква для маринаду нарізувати скибочками або зірочками, лук нашаткувати, покласти в кип'яток, додати лавровий лист, перець, гвоздику, цукор і варити 15 хвилин. Потім додати оцет і ще проварити. Філе оселедця злегка відбити. Змастивши рослинним маслом і поклавши на філе зварені в маринаді лук і морква, скрутити трубочкою. Для того, щоб трубочка філе не розпалася, зробити в ній невеликий надріз і вкласти в неї ножем вузький кінець філе.

Приготовані рольмопси скласти в скляний або фаянсовий посуд залити маринадом і добре закрити. Через добу готовий рольмопс подавати на стіл в салатниці, заливши до половини маринадом. Страва прикрасити кружечками овочів, вийнятими з маринаду.

Оселедець - 100 г, лук - 15 г, морква - 10 г, масло рослинне - 5 г, оцет 3%-ный - 20 г, цукор - 3 г, лавровий лист - 0,02 г, перець запашний - 0,05 г, цвяха - 0,05 г, кориця - 0,02 г, вода -20 г.

Салат оселедцевий

Картоплю відварюють «в мундирі», очищають і нарізують дрібними скибочками. Так само шинкують філе оселедці, очищені від насіння і шкірки огірки, обшпарена ріпчаста цибуля і очищені яблука. Всі змішують, заправляють оливковим маслом, оцтом, цукром, злитиму, перцем і укладають в салатник. Прикрашають оселедцем, яблуками, кільцями лука, листям свіжого салату, крутими рубаними яйцями.

Оселедець (філе) - 100 г, картопля - 80 г, огірки солоні - 60 г, лук ріпчастий - 25 г, яблука -70 г, масло оливкове - 30 г, оцет - 5 г, цукор - 5 г, зелень - 5 г, яйце - 1/4 шт., перець мелений чорний, сіль.

Бульйон по-німецьки

Бульйон довести до кипіння, покласти в нього нашатковану капусту і варити до напівготовності. Потім додати сосиски, нарізані кружечками, тертий хрін і варити до готовності.

Кости м'ясні - 150 г, сосиски - 40 г, хрін - 15 г, капуста червонокачанна - 180 г, сіль -3 г.

Бульйон з омлетом

Готовий омлет вийняти з форми і сковороди, перекинути на стіл, нарізувати соломкою (кубиками, півмісяцями або ромбами). Приготувати прозорий концентрований бульйон. Омлет подавати на стіл в тарілках, заливши бульйоном.

Кости м'ясні - 150 г, м'ясо для відтяжки - 60 г, масло вершкове - 1 г, яйце - 1 шт., молоко - 25 г, зелень - 3 г сіль - З г.

Суп-пюре гороховий з грінками

Варений горох разом з відваром протирають крізь сито. З муки, що пасерує, і бульйону готують білий соус, сполучають його з протертим горохом, кип'ятять і проціджують. Потім суп заправляють такими, що пасерують дрібно шинкованими коріннями з додаванням свинячих шкварок. Суп повинен бути густим. Подають його в бульйонних чашках з свининою. Грінки, нарізні кубиками і підсмажені на вершковому маслі, подають окремо.

Горох - 60 г, борошно - 10 г, бульйон м'ясний - 75 г, морква - 15 г, петрушка (корінь) - 5 г, лук ріпчастий - 5 г, свинина - 50 г, сало-шпиг - 10 г, хліб - 25 г, масло вершкове - 5 г, сіль.

Суп з пивом

Яйце збивають з цукром, змішують його з пивом і вливають в гаряче кип'ячене молоко. Отриману суміш підігрівають, не доводячи до кипіння, і заливають нею пшеничний хліб, нарізаний кубиками.

Молоко - 125 г, яйце - 1/2 шт., цукор - 15 г, пиво - 60 г, хліб - 100 г.

Суп картопляний з сосисками

Коріння нарізує кубиками і пасерує на вершковому маслі. Потім додають нарізану картоплю, злегка підсмажують і заливають бульйоном. Вводять перець і лавровий лист. При подачі кладуть нарізані і проварені сосиски, м'ясо або сардельки. Посипають зеленню петрушки.

Морква - 20 г, селера (корінь) -20 г, лук ріпчастий - 20 г, масло вершкове - 10 г, картопля - 135 г, бульйон м'ясний - 300 г, сосиски - 50 г, м'ясо або сардельки - 50 г, зелень - 5 г, лист, лавровий перець горошком, сіль.

Суп-пюре з цвітної капусти

Цвітну капусту очистити, промити і розібрати на дрібні качанчики, потім залити готовим білим соусом і варити до готовності. Коли капуста буде м'яка, протерти її через сито разом з соусом, в якому вона варилася. Потім додати бульйон з кісток, довести до кипіння і заправити вершковим маслом.

Кости м'ясні - 150 г, капуста кольорова - 150 г, борошно - 10 г, масло вершкове - 20 г, молоко - 75 г, яйця - 1/8 шт., сіль - 4 г.

Біфштекс по-гамбургськи

Порційні шматки вирізки злегка відбивають, солять і смажать майже до готовності. Яйця збивають з сіллю і зеленню і заливають ними біфштекс. Подають в сковороді.

Яловичина - 160 г, масло вершкове - 20 г, яйця - 2 шт., зелень - 2 г, сіль.

Розети з свинини

Ниркову частину корейки нарізувати на порції і відбити сапою. Потім посолити їх, посипати чорним перцем, запаніровать в муці, змочити в збитому яйці, запаніровать в сухарях і смажити на сковороді до утворення рум'яної скориночки. Розети довести до готовності в жарильній шафі. Подавати на стіл з томатним соусом і будь-яким гарніром.

Свинина - 135 г, сало топлене свиняче - 10 г, борошно - 4 г, яйця - 1/7 шт., сухарі - 15 г, перець чорний - 0,02 г, гарнір - 150 г, соус - 75 г, сіль - З г.

Ковбасні галушки

Сухі булочки замочують у воді і розминають. Мисливські сосиски рубають дрібними кубиками. Шпинат, лук, петрушку дрібно рубають. Всі продукти змішують з мукою, манною крупою і яйцем, солять, перчать і з отриманої маси формують галушки величиною з яйце. Відварюють їх в злегка підсоленій воді і, як тільки вони спливуть, виймають шумівкою. Шпиг розтоплюють на сковороді, вливають небагато воду, в якій варилися галушки, і злегка припускають дрібно рубаний лук. В кінці додають рубану петрушку і змішують всі з галушками. Галушки запікають, готове страва заливають яйцями. Окремо подають зелений салат.

Сосиски мисливські - 100 г, булочки сухі - 50 г, шпинат - 60 г, лук ріпчастий - 50 г, петрушка (зелень) - 5 г, борошно - 5 г, крупа манна - 10 г, яйце - 1 шт., шпиг - 20 г, перець мелений чорний, сіль.

М'ясо по - мюнхенські

М'ясо заливають невеликою кількістю киплячої підсоленої води, варять, а незадовго до готовності додають пучок зелени і смажену цибулину, що розрізає навпіл. Потім м'ясо виймають, кладуть в тарілку, заливають бульйоном і приправляють тертим хріном і маринованими огірками.

Яловичина - 180 г, лук ріпчастий - 50 г, хрін - 5 г, огірки мариновані - 20 г, зелень, сіль.

Тюрінгська печеня в горщику

М'ясо відварюють до напівготовності в невеликій кількості води з лавровим листом і запашним перцем. Нирку виймають і видаляють сечоводи. Варять разом з м'ясом до готовності, після чого охолоджують і нарізують. Бульйон проварюють з медом, маслом, злитиму і перцем, вводять м'ясо і дають блюду наполягати. Подають в горщику.

Свинина нежирна - 125 г, нирка яловича - 70 г, мед - 5 г, масло вершкове - 5 г, лист лавровий, перець запашний горошком, перець мелений чорний, сіль.

Гусак смажений по-берлінські

Тушку гусака патрають, промивають, злегка солять всередині, натирають сухим подрібненим майораном і начиняють неочищеними яблуками без серцевини. Тушку зашивають і смажать з яблуками, що залишилися. Червонокачанну капусту тушкують. Гусака обробляють, укладають на страва і гарнірують яблуками і відвареними картоплинами правильної округлої форми. Капусту і соус подають окремо.

Соус готують так: жир, що залишився після жарення гусака, розводять бульйоном, кип'ятять, додають кукурудзяне борошно, перемішують і проціджують.

Гусак - 3000 г, майоран - 5 г, яблука - 600 г, капуста червонокачанна - 2000 г, картопля - 1000 г, сіль.

Для coуcу: бульйон - 200 г, борошно кукурудзяна – 30г.

Шніцель з курки

Куряче філе очистити від плівок і сухожиль, розрізати уподовж, відбити, посолити і посипати перцем. Потім обкатати в борошні, змочити в яйці і обкатати в хлібних крихтах. Смажити філе на вершковому маслі.

Подавати готовий шніцель на блюді, прикрасивши його протертими крутими яйцями. На середину покласти кружечок лимона, на який укласти філе анчоуса, згорнуте у вигляді равлика, а на нього по одному каперсу. На гарнір подати картопляне пюре і салат.

Кури - 175 г, масло вершкове - 15 г, перець мелений чорний - 0,02 г, борошно - 4 г, яйця - 1/7 шт., хліб білий - 15, лимон - 1/10 шт., анчоуси - 10 г, каперси - 3 г, гарнір - 150 г, сіль - 3 г, салат-латук - 30 г.

Картопля жарений з шинкою і яйцями

Зварену картоплю очистити, охолодити і обсмажити. Відварити шинку, нарізувати дрібними кубиками, додати дрібно нарізану цибулю, сіль, сирі яйця і розмішати. Отриману суміш обсмажити з одного боку до утворення золотистої скориночки, скласти удвічі і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки і меленим перцем.

Подавати на стіл з червоним соусом до смаженої картоплі. Додатково можна подати салат.

Картопля - 150 г, яйця - 2 шт., шинка - 75 г, соус червоний - 50 г, перець - 0,02 г, жир - 15 г, лук - 10 г, зелень петрушки - 4 г, сіль - 3 г.

Капуста кольорова запечена

Оброблену цвітну капусту занурити в підсолену киплячу воду, відварити і відкинути на сито. Коли відвар стече, розібрати на дрібні качанчики, заправити густим молочним соусом з жовтками і мускатним горіхом і сформувати порції, спресувавши за допомогою круглої чашки. Потім укласти на змащений лист, залити густим молочним соусом, зверху покрити білим паніруванням, змішаним з розтопленим маслом і запекти в жарильній шафі.

Капуста кольорова - 235 г, масло вершкове - 5 г, соус молочний - 75 г, яйця (жовтки) - 1/8 шт., хліб білий - 15г, горіхи мускатні - 0,2 г.

Шарлот

Сливки збивають з цукровою пудрою, сполучають з розтертими з цукром, жовтками, додають розбещений в сиропі желатин, форми обкладають готовим бісквітом і наповнюють шарами із збитих сливок, фруктів, бісквіта і т.д. Витримують в холодильнику 6-8 годин. Після охолодження оформлюють збитими вершками і поливають вином.

 

Бісквіт - 300 г, сливки - 300г, пудра цукрова - 20г, жовтки - 5 шт., желатин - 10 г, сироп - 50 г, полуниця - 200 г, абрикоси - 200 г.

Млинчики с сиром

Приготувати тісто і випекти млинчики. Сир подрібнити на терці, додати до нього яєчні жовтки і густий молочний соус, все добре розмішати і цією сумішшю намазати поверхню кожного млинчика. Потім згорнуті рулетом млинчики укласти на змащену сковороду або деко, залити сливками, посипати тертим сиром і запекти в жарильній шафі.

Борошно - 50 г, молоко (для тісту) - 125 г, яйця - 1/4шт., масло вершкове - 10 г, молоко - 30 г, зливання - 30 г, сирий - 100 г, борошно - 3 г.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)