АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРОГРАМА КУРСУ. Кафедра обліку у виробничій сфері

Читайте также:
  1. I ПРОГРАМА КУРСУ
  2. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»
  3. А) поглиблене вивчення курсу.
  4. А) Тематика рефератов по курсу «Политическое правоведение»
  5. Використання індексного методу при аналізі середнього курсу акцій.
  6. Виробнича програма підприємства
  7. Вступ. Предмет і завдання курсу. Культурні джерела східних слов'ян
  8. Глоссарий по курсу
  9. Державна національна програма “Освіта” (“Україна XXI століття”)
  10. Для выполнения домашних заданий и самостоятельной работы студентов по курсу
  11. Для студентів 5 курсу
  12. Для факультету менеджменту, 1 курсу

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФАКУЛЬТЕТ ОБЛІКУ І АУДИТУ

 

  Кафедра обліку у виробничій сфері

 

Методичні рекомендації та завдання

Для проведення практичних занять

і самостійної роботи

З курсу «Облік міжнародних операцій»

Для студентів підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр»

Галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

Спеціальності 8.03050301 «Міжнародна економіка»

Тернопіль 2015


Методичні рекомендації та завдання для проведення практичних занять і самостійної роботи з курсу «Облік міжнародних операцій» для студентів підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» спеціальності 8.03050301 «Міжнародна економіка» / Укладачі Я.Д. Крупка, І.Я. Назарова. – Тернопіль: ТНЕУ, 2015. - 50 с.

 

Затверджено на засіданні кафедри обліку у виробничій сфері 27.08.2014 року, протокол № 1.

 

 

Укладачі:

Крупка Ярослав Дмитрович, доктор економічних наук, професор

Назарова Ірина Ярославівна, кандидат економічних наук, доцент

 

 

Рецензенти:

Дерій Василь Антонович, доктор економічних наук, доцент, зав. кафедри аудиту, ревізії та аналізу Тернопільського національного економічного університету.

Хомин Петро Якимович, доктор економічних наук, професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Тернопільського національного технічного університету

 

 

Відповідальний за випуск – завідувач кафедри обліку у виробничій сфері, професор, доктор економічних наук Задорожний З. В.

 

Розглянуто та схвалено на засіданні науково-методичної комісії з обліку і аудиту, протокол № 2 від 01.09.2014 р.

 

Затверджено науково-методичною радою факультету обліку і аудиту, протокол № 1 від 09.09.2014 р.


ВСТУП

Вивчення вибіркової навчальної дисципліни «Облік міжнародних операцій» студентами освітньо-професійної програми підготовки «Магістр» спеціальності 8.03050301 «Міжнародна економіка» передбачене робочим навчальним планом за даним напрямом і програмою курсу.

Предметом навчальної дисципліни є облік господарських процесів, які здійснюють суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності при виконанні господарських договорів з іноземними партнерами.

Метою викладання навчальної дисципліни «Облік міжнародних операцій» є формування у студентів системи знань про облік міжнародних операцій на підприємстві, вивчення принципів і правил ведення обліку господарських процесів, пов’язаних з виконанням міжнародних договорів, здійснення валютних операцій, реалізацією іноземних інвестиційних проектів і програм. Програма дає можливість зорієнтувати студентів на найбільш повне освоєння теоретичних питань і набуття практичних навиків.

Основні завдання навчальної дисципліни полягають у тому, щоби на належному рівні надати студентам навчальний матеріал стосовно діючих правил і стандартів обліку господарських процесів з іноземними партнерами щодо експортно-імпортних операцій, валютних та інвестиційних розрахунків, використанні облікової інформації в управлінні підприємством.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні знати:

- загальні принципи укладання міжнародних договорів та ведення обліку міжнародних операцій;

- основні відмінності в побудові системи обліку в різних країнах;

- облік грошових коштів та розрахункових операцій в іноземній валюті;

- облік експортно-імпортних операцій;

- облік іноземних інвестицій та спільного інвестування з участю іноземних партнерів;

- особливості складання фінансової та податкової звітності при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності підприємствами України.

вміти:

- правильно застосовувати набуті знання в практичній діяльності підприємства;

- за даними первинних документів відображати в системі обліку господарські операції, проводити необхідні розрахунки валютної заборгованості і курсових різниць, складати звітність про виконання міжнародних договорів.

Методичні поради і завдання дають можливість зорієнтувати студентів на найбільш повне освоєння теоретичних питань та набуття практичних навиків щодо організації та обліку господарських операцій, пов’язаних з експортно-імпортними, валютно-кредитними операціями, залученням іноземних інвестицій та спільної діяльності з участю іноземних партнерів.

Дані методичні матеріали включають:

- програму курсу «Облік міжнародних операцій»;

- тематичні плани лекційних, семінарських і практичних занять;

- контрольні запитання;

- тестові завдання;

- вправи для проведення практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи студентів;

- глосарій - перелік найбільш важливих термінів і понять стосовно міжнародних операцій і зовнішньоекономічної діяльності та їх трактування;

- список рекомендованої основної і додаткової літератури.

Для засвоєння програмного матеріалу за наведеними нижче темами необхідно ознайомитись із нормативними документами, що регулюють зовнішньоекономічні відносини та їх облік. Це, зокрема, Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність», постанова Кабінету Міністрів України і Національного банку України «Про типові платіжні умови зовнішньоекономічних договорів (контрактів) і типові форми захисних застережень до зовнішньоекономічних договорів (контрактів), які передбачають розрахунки в іноземній валюті», Закон України «Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у сфері зовнішньоекономічної діяльності»,Закон України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», Закон України «Про режим іноземного інвестування», Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Положення (стандарти) бухгалтерського обліку та інші нормативні акти і навчальна література (за переліком, що наведений у списку рекомендованої літератури).


ПРОГРАМА КУРСУ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)