АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СЕРЦЕВО-СУДИННА СИСТЕМА. СЕРЦЕ

Читайте также:
  1. Американская глобальная система.
  2. Банки и банковская система. Центральный банк, его функции
  3. БАНКІВСЬКА СИСТЕМА. ВИДИ БАНКІВ ТА ЇХ ФУНКЦІЇ. АКТИВИ ТА ПАСИВИ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
  4. Банковская система.
  5. Британская колониальная система.
  6. Восточная 7-ми чакровая энергетическая система.
  7. Дайте определение понятия “политическая сфера общества”, функционирующая как система. Каковы ее отличительные характеристики?
  8. Двигательный аппарат человека как биомеханическая система.
  9. ДЕНЕЖНАЯ СИСТЕМА. МЕЖДУНАРОДНЫЕ ВАЛЮТНЫЕ СИСТЕМЫ
  10. Денежный рынок. Банковская система. Денежно-кредитное регулирование. Налогово-бюджетная политика
  11. Дыхательная система.
  12. Ендокринна система.

При гістологічному дослідженні стінки серця людини встановлено наявність ендотеліального, підендотеліального, м’язово-еластичного та сполучнотканинного шарів. Яка це оболонка серця?

A *Ендокард

B Міокард

C Перикард

D Епікард

E Серозна

На мікроскопічному препараті представленій орган серцево-судинной системи. Одна з його оболонок побудована з волокон, що анастомозують між собою. Вони утворені з клітин, які з’єднані за допомогою вставних дисків. Якій це орган серцево-судинної системи?

A *Серце

B Вена м’язового типу

C Артерія м’язового типу

D артерія еластичного типу

E Артеріола

Орган серцево-судинної системи побудований з клітин, з’єднаних між собою за допомогою вставних дисків. Про який орган йде мова?

A *Серце

B Вена м’язового типу

C Артерія змішаного типу

D Артерія м’язового типу

E Аорта

В перикардіальній порожнині у хворого з випітним перикардитом виявлено велику кількість випоту. Порушення функціональної активності яких клітин стало причиною цього явища?

A *Мезотеліоцити

B Фібробласти

C Скоротливі кардіоміоцити

D Провідні кардіоміоцити

E Ендотеліоцити

На електронній мікрофотографії міокарду видно клітини відростчатої форми, що містять мало органел, але добре розвинену гранулярну ендоплазматичну сітку, секреторні гранули. Назвіть клітини.

A *Секреторні кардіомоіцити.

B Шлуночкові кардіоміоцити.

C Пейсмейкерні клітини.

D Перехідні атипові клітини.

E Клітини пучка Гіса.

В гістологічному препараті стінки серця між ендокардом та міокардом виявляються крупні клітини зі світлою цитоплазмою та ексцентрично розміщеним ядром. Які клітини серця мають дані морфологічні ознаки?

A *Клітини Пуркін’є

B Пейсмекерові клітини

C Скоротливі кардіоміоцити

D Ендокринні клітини

E Ліпоцити

У результаті інфаркту міокарду відбулось пошкодження ділянки серцевого м`яза, яке супроводжується масовою загибеллю кардіоміоцитів. Які клітинні елементи забезпечать заміщення утвореного дефекту в структурі міокарду?

A * Фібробласти

B Кардіоміоцити

C Міосателітоцити

D Епітеліоцити

E Непосмуговані міоцити

Одна з оболонок серця за гістогенезом та тканинним складом подібна до стінки кровоносної судини. Що є джерелом їх розвитку?

A *Мезенхіма

B Спланхнотом

C Ентодерма

D Ектодерма

E Соміти

У міокарді передсердя при гістохімічному дослідженні виявляються кардіоміоцити, що містять гранули, багаті на глікопротеїни. Вкажіть даний вид клітин.

A * Секреторні.

B Скоротливі.

C Р-клітини.

D Клітини Пуркін’є.

E Перехідні клітини

При мікроскопічному дослідженні серця мертвого плоду спостерігаються зміни в кардіоміоцитах. Порушення розвитку якого джерела призвело до цих змін,,

A * Міоєпікардиальної пластини

B Міотому

C Ентодерми

D Ектодерми

E Мезенхіми

На мікропрепараті серця розрізняємо клітини прямокутної форми,, з центрально розташованим ядром, розвиненими міофібрилами, зв’язані між собою вставними дисками. З цими клітинами пов’язана функція:

A * Скорочення серця

B Проведення імпульсу

C Ендокринна

D Захисна

E Регенераторна

На мікропрепараті серця розрізняємо клітини, які розташовані у вигляді світлих тяжів, мають невелику кількість міофібрил і включення глікогену. та ексцентрично локалізоване ядро: Які це клітини

A *Волокон Пуркін’є

B Провідні пейсмекерні

C Провідні перехідні

D Ендокринні

E Скоротливі

2011-2001

Після перенесеного інфаркту міокарда в хворого відновилася морфологічна цілість стінки. За рахунок якої тканини відбулася регенерація

A. *Сполучної

B. Гладкої м’язової

C. Поперечно-посмугованої м’язової

D. Епітеліальної

E. Нервової

 

На мікропрепараті серця розрізняємо клітини прямокутної форми, розмірами від 50 до 120 мкм, з центрально розташованим ядром, розвиненими міофібрилами, зв’язані між собою вставними дисками. З цими клітинами пов’язана функція:

A. *Скорочення серця

B. Проведення імпульсів

C. Ендокринна

D. Захисна

E. Регенераторна

 

У хворого, що страждає на ендокардит, виявлена патологія клапанного апарату внутрішньої оболонки серця. Які тканини утворять клапани серця?

A *Щільна сполучна тканина, ендотелій

B Пухка сполучна тканина, ендотелій

C Серцева м'язова тканина, ендотелій

D Гіалінова хрящова тканина, ендотелій

E Еластична хрящова тканина, ендотелій

 

На електронній мікрофотографії міокарда із ділянки передсердя видно кардіоміоцити, у яких добре розвинений комплекс Гольджі та органели білкового синтезу. Відомо, що такі кардіоміоцити продукують біологічно активні фактори. Вкажіть, який із перерахованих факторів продукують такі кардіоміоцити.

A *Натрійуретичний фактор

B Інсуліноподібний фактор росту

C Фактор росту нервів

D Кальцитонінподібний фактор

E Фактор росту епітелію

 

На гістологічному препараті видно оболонку серця, що є вісцеральним листком перикарда, у сполучнотканинній основі якої є поверхневі і глибокі шари колагенових і еластичних волокон. Назвіть оболонку?

A *Епікард

B Міокард

C Перикард

D Ендокард

E Епікард і перикард


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)