АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні напрями підвищення ефективності використання сировини і матеріалів

Читайте также:
  1. E. Використання антисептичних засобів
  2. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. III. Основні правила та обов’язки працівників
  5. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  6. IV. Основні поняття і визначення,
  7. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  8. V. Робочий час і його використання
  9. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  10. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  11. А) Механічна обробка матеріалів
  12. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ

 

Для виробництва молочних виробів потрібна велика кількість сировини і різноманітного обладнання. На поточно-механізованих лініях, створених в даний час, провадиться багато молочної продукції, що дозволяє вважати виробництво на даному підприємстві механізованим і автоматизованим. У цеху створені й успішно удосконалюються механізовані потокові лінії виробництва масових видів молочної продукції. в деяких основних видах виробництва, процеси виробництва механізовані від надходження сировини до пакування готової продукції в торгову тару.

Впровадження механізованих потокових ліній і рецептурно-змішувальних комплексів у молочному цеху дозволяє підвищити ефективність виробництва, збільшити продуктивність праці, механізувати трудомісткі процеси, зменшити втрати цінної сировини, значно поліпшити якість та ін.

Всі процеси переробки сировини, їх параметри і допуск повинні бути витримані відповідно до встановлених ДСТами, технічними умовами і правилами організації і виконання технологічних процесів при виробництві молочної продукції.

Виробництво продукції в господарствах дозволяє більш повно і раціонально використовувати наявні сировину і матеріали, зменшити витрати на його перевезення, знизити собівартість і ін.

Продукцію гарної якості можна отримати із сировини потрібних кондицій. Від дозування компонентів залежить не тільки якість, але й собівартість виробів. В даний час застосовується об'ємне і вагове дозування. Продуктивність об'ємних дозаторів підбирають таким чином, щоб вони працювали при оптимальній продуктивності. Оскільки робота при мінімальної і максимальної норми видачі компонентів сполучена з великими відхиленнями від заданих доз, застосування об'ємного дозування обмежена, допускаючи неточність не більше +3% від заданої норми. На вагових дозаторах електронна система управління забезпечує високу точність дозування компонентів.
Зважування, зберігання та використання сировини і матеріалів на підприємстві - це основні технологічні операції, від яких значною мірою залежить продуктивність підприємства, якість і збереження продукції. Одна з основних завдань на сучасному етапі - підвищення якості продукції. Важливим засобом забезпечення якості є вибір засобів вимірювань. З розвитком механізації та автоматизації виробничих процесів у всіх галузях промисловості посилено вдосконалюється автоматизація у зважуванні.

Існуюча техніка та облік вимагають зважування матеріалів з великою точністю, починаючи з міліграмів і закінчуючи сотнями тонн. При цьому в більшості випадків потрібна велика швидкість зважування та документальна реєстрація.

Прискорення науково-технічного процесу, інтенсифікації виробництва висувають підвищені вимоги до подальшого вдосконалення методики, техніки і засобів вимірювання.

ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» домоглося значних успіхів, його подальше вдосконалення нерозривно пов'язане з широким використанням досягнень науки і передової практики. Технологічний процес виготовлення борошняних кондитерських виробів включає певну сукупність методів, прийомів і операцій переробки сировини і матеріалів для отримання готової продукції необхідної якості.

Щоб повніше використовувати накопичений досвід виробництва продукції, постійно вдосконалювати техніку і технологію виробництва, необхідно мати фахівців, які добре володіють питаннями технології виробництва, які знають сировину, обладнання, організацію і постачання техніко-хімічного контролю, інші аспекти та особливості функціонування підприємства галузі, а також здатних вирішувати виробничі завдання на сучасному рівні.

Виробничий процес виготовлення борошняних кондитерських виробів залежить від наступних основних чинників: якості сировини і матеріалів, що надходить у виробництво, ступеня досконалості технологічного процесу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)