АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття №4. Публічний виступ, умови його успішності

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. II. Практичне завдання.
  4. II. Практичне завдання.
  5. V. Зміст теми заняття.
  6. V. Зміст теми попереднього заняття.
  7. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  8. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  9. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  10. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  11. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  12. А). Теоретичні передумови.

Практичні завдання і тренувальні вправи

1. Підготуйте теоретичний матеріал до теми «Мистецтво публічного виступу», складіть тези за планом:

- типи промов;

- бесіда, її відмінність від лекції;

- особливості та структура обговорення, диспуту, дискусії;

- етапи підготовки до публічного виступу (композиція виступу);

- вимоги до мовлення оповідача;

- умови правильного дихання оратора;

- компоненти успішності виступів (подолання страху перед аудиторією, зв'язок зі слухачами – роль контактної зони в комунікації, використання невербальних засобів спілкування)

 

Практичні завдання і тренувальні вправи

1. Простежте, які жести характерні для вас у таких ситуаціях: під час виступу на занятті; під час слухання виступів ваших однокурсників, викладачів; під час невимушеної розмови у колі родини, друзів? Чи всі ці жести є естетичними? Спробуйте вмотивувати причини їх виникнення, спираючись на знання з курсу психології про сутність невербальної комунікації.

2. На вибір (тематику оберіть самостійно) підготуйте промову з однієї і тієї самої теми для 3 різних аудиторій (інформаційна промова; промова з метою надихнути; з метою переконати; з метою закликати до дій).

Практичне заняття № 5. Розповідання. Види розповідання. Творче розповідання за матеріалами із власного життя

 

План

- розповідь як жанр мовлення та один із видів монологічної словесної дії;

- художня розповідь, її види;

- комплекс завдань і вправ для формування умінь і навичок зв’язного мовлення;

- практичні вправи щодо вдосконалення вміння висловлювати власну думку;

- творче розповідання за матеріалами із власного життя.

 

Практичні завдання і тренувальні вправи

1. Поширте речення другорядними членами:

Зацвіла липа. Іде дощ. Злива. Весна. Цвітуть сади.

2. Введіть у текст прикметники:

Лисичка-сестричка

У лисички зубоньки…, мордочка…. Вушка в неї …, хвостик…, кожушок…. Добре лисичка вбрана: шерсть…, …. На грудях у неї жилет, а на шиї … комірець. Ходить лисичка тихенько, до землі пригинається, ніби вклоняється. Свій … хвіст носить обережно. Дивиться вона лагідно, усміхається, зубки … показує.

 

Прогулянка

Біля села тече річка. Вона біжить між луками і огинає ліс. Берези і клени шумлять над берегами річки. Ми вирішили піти до лісу. У лісі тихо. Тільки верхів’я дерев про щось гомонять між собою. Де-не-де видніються квіти. Грибів ще немає. Насолоджуючись тишею, зупинилися на галявині. У старому дуплі сиділа булка. Ми зачаровано дивилися на неї, а білка не звертала на нас уваги. Хлопчики вирішили не турбувати мешканців лісу. Помилувалися красою і повернулися додому.

 

3. Створіть творчу розповідь на основі розгляду картини чи репродукції. Розповідь побудуйте в плані роздуму. Зверніть увагу на особливості передачі вашого монологу-роздуму.

4. (Додатково) Розкажіть про себе, де навчаєтеся. Чим захоплюєтеся, які книжки полюбляєте читати, яку музику слухаєте. Відповіді мають бути чіткими, послідовними, захоплюючими.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)