АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання параметрів розмірних написів

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Для установки параметрів розмірного напису клацніть по пунктах падаючого меню і відкритої вкладки поточне креслення Сервіс - Параметри - Розміри - Напис. У правій частині з'явиться панель параметри розмірного напису, представлена ​​на рис. 2.6.

Панель Параметри розмірного напису дозволяє призначити параметри, які будуть використовуватися за умовчанням при введенні текстовихфрагментів у документи.

Для встановлення потрібного шрифту:

· Клацніть у списку Шрифт по стрілці, направленний вниз. Частково розкриється список, встановлених в системі шрифтів;

· Виділіть потрібний шрифт. У вікні Приклад буде показаний вид обраного шрифту;

· Клацніть по кнопці ОК для підтвердження зробленого вибору.

Список, що розкривається Висота, мм, служить для установки висоти шрифту написи. Список, що розкривається Звуження, мм служить для встановлення величини звуження. Текстове поле Крок рядків, мм служить для введення значення відстані (в міліметрах) між рядками тексту.

Прапорці Курсив, Жирний, Підкреслений встановлюють вид напису.

Після завершення налаштування параметрів тексту натисніть кнопку ОК.


2.4 Лінійні розміри

Панель властивостей команд постановки лінійних розмірів має дві закладки (рис. 2.4). Закладка Розмір дозволяє задавати положення характерна точок розміру, управляти його орієнтацією і змістом розмірного напису. Закладка Параметри призначена для настройки відображення створюваних розмірів. Постановка лінійного розміру починається з завдання точок прив'язки виносних ліній. Якщо точки прив'язки належать одному об'єкту (відрізку або дузі), то зручно користуватися автоматичною прив'язкою розміру до граничних точках

Рис. 6. Вікна «Точності розмірних написів» і «Параметри розмірних написів»

цього об'єкта з допомогою кнопки Вибір базового об'єкта на панелі
спеціального призначення.
Для постановки лінійного розміру необхідно:

1. Клацнути на кнопці лінійний розмір.
2. У Панелі властивостей задати вертикальний, горизонтальний або
паралельний розмір (рис. 2.7).
3. Вказати графічним курсором точку р1 - початок першої ви -
носної лінії (рис.2.8).
4. Вказати графічним курсором точку р2 - початок другої ви -
носної лінії.
5. Вказати графічним курсором точку р3 - положення розмірної -
лінії.

Рис. 2.7. Вид Панелі властивостей при нанесенні лінійних розмірів

Рис. 8. Варіанти нанесення лінійних розмірів

 

Для нанесення лінійного розміру зі знаком діаметру і на полиці (рис. 8б) необхідно після завдання двох точок початку виносних ліній (точок р1 і р2) клацнути графічним курсором у вікні Текст панелі властивостей, потім у вікні Завдання розмірного напису вказати необхідну символ (рис. 9а).

Для зображення розміру з полицею необхідно вказати в Панелі властивостей елемент Параметри. Далі необхідно вказати потрібну опцію: на полиці вліво, на полиці вправо... (рис. 9б).

Для нанесення лінійного розміру зі знаком діаметру з зазначенням кількості отворів (див. рис. 2.9в) необхідно після завдання двох крапок початку виносних ліній (точок р1 і р2) клацнути графічним курсором у вікні Текст Панелі властивостей, у вікні Завдання розмірної написи вказати символ знака діаметру, а потім клацніть на кнопці і у вікні Текст під розмірної написом набрати текст 2 отв. Після цього клацнути на кнопці ОК (рис. 9а).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)