АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття та сутність самоменеджменту

Читайте также:
  1. Адміністративна відповід-ть: поняття та підстави.
  2. Адміністративне стягнення: поняття та види.
  3. Адміністративні стягнення: поняття і види
  4. Апам'ятовуючі пристрої комп'ютера. Поняття внутрішньої та зовнішньої пам'яті
  5. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  6. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  7. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  8. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  9. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  10. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  11. Визначення поняття “медсестринська справа”.
  12. Визначте сутність та види спілкування.

САМОМЕНЕДЖМЕНТ, ЯК СПОСІБ ДОСЯГНЕННЯ ЖИТТЯ ПОВНОГО СЕНСУ

 

Виконував студент 3 курсу

фінансово-економічного факультету

група: «Фінанси та кредит»

Джежелій А.В.

Науковий керівник: Музиченко А.В.

 

Одеса – 2010

 

План

 

 

Вступ………………………………………………………………………………….3

1.Поняття та сутність самоменеджменту та його теоретична структура………...6

1.2. Сутність самоаналізу та його значення………………………………………...9

1.3.Сутність мотивації та її значення…………………………………………..……………………………….....11

1.4. Сутність мети та її особливості……………………………………………….13

2. Цінність часу та значення практичної частини самоменеджменту………...…16

2.1. Сутність планування та його методи……………………………………….…19

2.2. Прийняття рішень та встановлення пріоритетів…………………………..…23

2.3. Самоконтроль як спосіб контролю виконання плану………………..………28

Висновок………………………………………………………………………….…31

Література…………………………………………………………………………...33

 

 

Вступ

Актуальність: Пригадайте будь ласка, коли останнього разу ви зверталися до себе з питаннями: «Хто я у цьому великому світі? Що хочу отримати від життя? Як мені досягти все те, щоб моє життя наповнилось, як келих вином? Що для цього треба зробити? Як краще це зробити?»

Запитавши ці питання у своїх студентських друзів я не отримав чітких та зрозумілих відповідей. Це говорить про те, що ми живимо й не замислюємося над тим, чого дійсно прагнемо та де наш істинний шлях щастя. Не вміємо проаналізувати та розібратися в собі. Не знаємо, як чогось захотіти, щоб палати мов вогонь. Також не знаємо, як правильно поставити мету в житті, які інструменти існують для досягнення мети, як розкрити свій потенціал й боротися з собою.

А ви знаєте скільки сучасної молоді втрачає дорогоцінного часу? Якщо скласти всю суму часу, яке витрачається дарма, тоді можна потрапити в час створення Всесвіту. Це настільки актуально, що зараз існує жартівливе прислів’я: «Стільки не сидять у в'язниці, скільки ви в контакті».

Таким чином ми лишаємо себе можливості жити новим життям, де будемо себе почувати комфортно та впевнено. Може годі існувати як рослина, давайте жити як справжня повноцінна людина. Ми заслуговуємо на життя повним сенсом та осмислення.

Зараз в менеджменті існує відносно нове направлення самоменеджмент. Менеджмент завжди знаходиться у пошуку тих методів та технологій, які можуть посприяти ефективності праці для досягнення місії свого життя. В різні часи різні аспекти менеджменту підіймалися на поверхню, таким чином розвивалася управлінська думка. Резервом названий саме самоменеджмент, який допомагає знайти свій сенс життя, покращити професійні і не професійні якості, надає людині унікальний шанс стати неповторним, унікальним працівником — представником своєї професії та власного життя.

Мета роботи — виявити можливості самоменеджменту як внутрішнього резерву самовдосконалення сучасної людини та знайдення свого сенсу життя.

Об’єкт дослідження — розвинення управлінських якостей

Предмет дослідження — взаємодія структури самоменеджменту та якостей людини.

Задачі:

1. виявити розбіжності між самоменеджментом та тайм-менеджментом;

2. дослідити структурні компоненти теоретичної частини самоменеджменту та їх взаємозв’язок;

3. дослідити яким чином самоменеджмент допомагає встановити мету та знайти сенс життя;

4. визначити значення та цінність часу у житті;

5. дослідити структурні компоненти практичної частини само менеджменту;

6. дослідити можливості планування, встановлення пріоритетів, контролю та їх вплив на формування та реалізацію осмисленого життя.

У написанні наукової роботи використовувалися такі методи:

· Системний;

· Порівняльний;

· Аналітичний;

· Структурно-функціональний.

Поставлена мета та наукові завдання обумовили структуру роботи. В першому розділі мова піде про поняття самоменеджменту, його відмінності від тайм—менеджменту та його теоретичну структуру, яка слугує для встановлення мети. Другий розділ присвячений практичній частині самоменеджменту, який розкриває реалізацію досягнення мети.

Короткий огляд літератури: Шнеєрсон М—М. «До життя повного сенсом», Зайверт Л. «Ваш час — у Ваших руках», Абульханова К. А. «Час особистосі та час життя», Азарова О.А. «Тайм менеджмент за 30 хвилин», Воронський А.І. «Як керувати своїм часом», Наполен Хіл «Думати та багатіти», Бодо Шефер «Мистецтво керування часом». Самоменеджмет — це нове направлення і поки немає серйозних наукових досліджень.

 

Поняття та сутність самоменеджменту


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)