АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Призначення експертиз

Читайте также:
  1. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  2. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  3. Видатки державного бюджету та їх призначення
  4. Екологічна експертиза
  5. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі
  6. ЕКСПЕРТИЗА ПРАЦЕЗДАТНОСТІ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ
  7. Етапи проведення судово-бухгалтерської експертизи
  8. За функціональним призначенням штучне освітлення поділяється на робоче, аварійне, евакуаційне, охоронне, чергове.
  9. Завдання, функції та принципи судово-бухгалтерської експертизи
  10. Загальні засади призначення покарання: поняття та зміст.
  11. Загальнодержавні фонди цільового призначення, їх класифікація і характеристика
  12. Землі сільськогосподарського призначення як об’єкт правового регулювання.

Для вирішення експертом ставляться наступні запитання:

1. Про законність оформлення документації по окремих операціях.

2. Про суму матеріального збитку за період утворення нестачі грошових коштів і матеріальних цінностей, про особу відповідальну за ці збитки.

3. Про порушення в документальному обліку, про роль працівників у скоєнні, приховуванні і незаконних дій.

4. Про правильність проведення документальної ревізії і відповідності висновків ревізора матеріалом, які підлягають перевірці.

5. Питання, пов'язані з перевіркою правильності відмови бухгалтерії, або ревізора прийняти документи, представлені матеріально-відповідальною особою.

6. Матеріали, направлені на співставлення даних бухгалтерського обліку про діяльність тієї або іншої посадової особи з виявленими слідчим різних неофіційних записів, які відносяться до тієї ж діяльності.

7. Питання, які допомагають слідчому виявити, зібрати і правильно зрозуміти матеріали бухгалтерського обліку, які мають значення для справи.

8. Питання, які потребують складних розрахунків, обґрунтованих на висновках експертів інших спеціальностей, показів свідків на інших матеріалах про кількість і вартість відпущеної, неврахованої продукції, про суми надмірно одержані від споживачів, недодані постачальником сільськогосподарські продукти та інше.

9. Питання, пов'язані з виявленням обставин, які сприяють розкраданням і опрацьовуванню мір по їх усуненню.

Будь-яке з цих питань може бути поставлене перед експертом-бухгалтером лише в тому випадку, коли воно не може бути вирішене слідчим шляхом (допитати працівників, які пов'язані з розрахунками, керівників підприємств, оглядом документів).

Проведення судово-бухгалтерської експертизи доручається найбільш досвідченим працівникам КРУ. Перед її призначенням доцільно зустрітися з експертом або кваліфікованим бухгалтером, проконсультуватися, які питання слід з'ясовувати, які матеріали будуть необхідні для проведення експертизи.

Експертиза, як правило, проводиться в службовому приміщені експерта, або приміщені органу внутрішніх справ. В розпорядження експерта повинні бути пред'явлені матеріали документальної ревізії, бухгалтерські документи, матеріали кримінальної справи (протоколи допитів свідків, виїмки, огляди).

Крім судово-бухгалтерської експертизи проводиться: криміналістична експертиза, в тому числі, почеркознавча, якщо є необхідність встановити виконавця того чи іншого рукописного тексту в бухгалтерських та інших документах (наприклад підписи в платіжних відомостях, дописки в видаткових накладних), експертиза по технічному розслідуванню документів при виявлені в них виправлень, підчисток, використання підроблених штампів, печаток, трасоологічне та дактилоскопічне відновлення цілого по частинам.

Товарознавчі експертизи. Призначаються для з'ясування питань: яким способом виготовлені предмети, їх правильна назва, сорт, артикул, місяць виготовлення та інше.

Технологічні експертизи. Призначаються для встановлення фактичних витрат сировини при виготовленні продукції, відповідності виробів вимогам ГОСТу та іншій технологічний документації. Цей перелік не є вичерпним. У будь-якому разі, порядок призначення і проведення експертиз, визначається відповідно положень процесуального закону.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)