АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відправлення поїздів

Читайте также:
  1. Відправлення поїздів свого формування
  2. Відчеплення і причеплення вагонів до поїздів на приймально-відправних коліях поїзним локомотивом
  3. З руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України
  4. ОГОРОДЖЕННЯ МІСЦЬ ПЕРЕШКОД ДЛЯ РУХУ ПОЇЗДІВ І МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТНА СТАНЦІЯХ
  5. Перелік дозволів для відправлення поїздів зі станцій при різних засобах сигналізації та зв'язку під час руху поїздів
  6. ПОВЕРНЕННЯ ПОЇЗДА З ПЕРЕГОНУ НА СТАНЦІЮ ВІДПРАВЛЕННЯ
  7. ПОРЯДОК ПРИЙМАННЯ, ВІДПРАВЛЕННЯ ПОЇЗДІВ І ПРОВЕДЕННЯ МАНЕВРІВ ЗА УМОВ ПОРУШЕННЯ НОРМАЛЬНОЇ РОБОТИ ПРИСТРОЇВ СЦБ НА СТАНЦІЯХ
  8. ПОРЯДОК РУХУ ПОЇЗДІВ ПРИ ПЕРЕРВІ ДІЇ ВСІХ ЗАСОБІВ СИГНАЛІЗАЦІЇ ТА ЗВ'ЯЗКУ
  9. Приймання поїздів
  10. Приймання поїздів на станцію при забороняючому показанні вхідного світлофора
  11. Приймання та відправлення поїздів

14.3.1 "Черговому по станції, а на ділянках, обладнаних диспетчерською централізацією, поїзному диспетчеру забороняється відкривати вихідний світлофор або давати інший дозвіл на зайняття перегону, не переконавшись у тому, що маршрут для відправлення поїзда готовий, стрілки замкнені, маневри на стрілках маршруту відправлення припинені, технічне обслуговування та комерційний огляд состава закінчені. При відправлені поїздів із станцій їх формування, станцій, де до состава поїзда проводилось причеплення і відчеплення вагонів, або станцій, де передбачена заміна сигнальних дисків, що позначають хвіст поїзда, черговий по станції перед відкриттям вихідного світлофора або видачею машиністу локомотива, спеціального самохідного рухомого складу дозволу на зайняття перегону повинен також переконатися в наявності поїзного сигналу на останньому вагоні" (п. 16.17 Правил технічної експлуатації залізниць України).

 

"Дозвіл на зайняття перегону там, де немає вихідних сигналів, а також у випадках відправлення поїзда при забороняючому показанні вихідного сигналу вручається машиністу ведучого локомотива, спеціального самохідного рухомого складу черговим по станції особисто або через одного із працівників локомотивної бригади цього поїзда, чергового поста, парку, оператора, чергового стрілочного поста, сигналіста або складача поїздів.

 

Машиніст зобов'язаний упевнитися в правильності одержаного дозволу на зайняття перегону.

 

Порядок вручення машиністам локомотивів дозволів на зайняття перегону, що забезпечує безпеку руху, вказується в технічно-розпорядчому акті станції" (п. 16.19 Правил технічної експлуатації залізниць України).

 

На станціях з нецентралізованими стрілками черговий по станції, старші чергові стрілочних постів та чергові стрілочних постів при відправленні поїздів повинні дотримуватися такого порядку готування маршрутів:

 

а) черговий по станції викликає всіх старших чергових стрілочних постів (або чергових стрілочних постів, якщо чергування старших не встановлено), що входять у маршрут відправлення, і віддає їм розпорядження про готування маршруту.

 

За вказівкою чергового по станції один з чергових стрілочного поста у присутності біля телефону всіх інших повторює це розпорядження, а всі інші підтверджують його сприйняття словом "Вірно". Переконавшись, що розпорядження зрозуміле правильно, черговий по станції підтверджує його словом "Виконуйте";

 

б) одержавши розпорядження про готування маршруту, старші чергові стрілочного поста зобов'язані негайно передати його для виконання черговим стрілочного поста свого району, переконатись, що останні зрозуміли його вірно.

 

Усі операції, пов'язані з готуванням маршруту відправлення та доповіддю черговому по станції про готовність маршруту, виконуються у тому ж порядку, що і для маршруту приймання;

 

в) черговий по станції, переконавшись, що маршрут відправлення приготовлений правильно, при вільності перегону та наявності у необхідних випадках згоди чергового по сусідній станції відкриває вихідний світлофор або дає машиністу один із дозволів на зайняття перегону (наказ через радіозв'язок, письмовий дозвіл або жезл);

 

г) чергові стрілочного поста зобов'язані проводжати поїзди з установленими сигналами у місцях, передбачених технічно-розпорядчим актом станції, спостерігаючи за відправленням у тому ж порядку, що і при прийманні поїздів. Черговий стрілочного поста, у який входить остання вихідна стрілка маршруту, провівши поїзд та переконавшись у наявності на хвостовому вагоні сигналів, доповідає черговому по станції про відправлення поїзда у повному складі.

 

Після відправлення поїзда стрілки установлюються у нормальне положення, а у випадках зайнятості колії - на вільну колію.

 

14.3.2 Після відкриття вихідного світлофора для відправлення поїзда черговий по станції не має права давати вказівки про зміну маршруту та готування маршруту для відправлення іншого поїзда.

 

У виняткових випадках це може бути здійснене лише після закриття вихідного світлофора, попередження машиніста локомотива поїзда, для якого було відкрито вихідний сигнал, та відміни заданого маршруту.

 

14.3.3 При відправленні зі станції один за одним декількох попутних поїздів черговому по станції після одержання доповіді про готовність маршруту для першого поїзда забороняється давати вказівки про наступне готування маршруту для наступного поїзда не переконавшись, що перший поїзд відправлений зі станції у повному складі. Тільки після переконання у відправленні першого поїзда у повному складі черговий по станції зобов'язаний приступити до негайногоготування маршруту для відправлення наступного поїзда (дати вказівку на готування наступного маршруту). Стрілки, що не входять у маршрут першого поїзда, можуть бути встановлені та замкнені заздалегідь. Доповідь черговому по станції про готовність маршруту відправлення передається після його приготування.

14.3.4 При схрещуванні поїздів черговому по станції після одержання доповіді про готовність маршруту для приймання поїзда дозволяється давати черговим стрілочних постів вказівку про наступне (після прибуття поїзда), готування маршруту відправлення зустрічному поїзду. У цьому випадку після прибуття поїзда у повному складі негайно готується маршрут відправлення зустрічному поїзду. Стрілки, що не входять у маршрут поїзда, що прибуває, можуть бути встановлені та замкненні заздалегідь. Доповідь черговому по станції про готовність маршруту відправлення передається одночасно з повідомленням про прибуття поїзда.

 

14.3.5 На станціях, де є маршрутно-контрольні пристрої, що забезпечують контроль за положенням стрілок тільки при прийманні поїзда, ці пристрої при можливості повинні використовуватися і для контролю положення стрілок у маршрутах відправлення. У цих випадках черговий по станції після передачі на стрілочні пости розпорядження про готування маршруту відправлення та його виконання черговими стрілочних постів перевіряє правильність встановлення стрілок у приготовленому маршруті за блок-очками та маршрутними рукоятками для приймання поїзда на цю колію.

 

Маршрутно-контрольні пристрої повинні за можливості використовуватися також і для контролю правильності встановлення стрілок при прийманні поїздів, що прямують по неправильній колії (блокування зворотних маршрутів).

 

14.3.6 При відправленні поїзда із станційних колій при забороняючому показанні вихідного світлофора, а також з колій, що не мають вихідних світлофорів, забороняється машиністу ведучого локомотива, за наявності письмового дозволу на зайняття перегону, приводити поїзд у рух без вказівки чергового по станції, переданої через радіозв'язок, або сигналу відправлення, поданого черговим по станції або за його вказівкою черговим поста, парку, оператором поста централізації, черговим стрілочного поста або складачем поїздів. Порядок подавання сигналу відправлення вказується у технічно-розпорядчому акті станції.

 

Черговому по станції забороняється відкривати запрошувальний сигнал, передавати машиністу реєстрований наказ через радіозв'язок або видавати письмовий дозвіл на відправлення поїзда, не переконавшись у встановленому порядку у готовності маршруту відправлення.

 

Після видачі машиністу письмового дозволу черговий по станції (працівник станції) повинен передати йому через радіозв'язок вказівку про відправлення (подати сигнал відправлення).

 

Після засвідчування запрошувального вогню на вихідному світлофорі або передачі реєстрованого наказу через радіозв'язок давати черговим по станції додаткову вказівку та сигнал на відправлення поїзда не потрібно.

 

При відправленні поїзда по колійній записці або за дозволом на бланку білого кольору з однією або двома червоними смугами по діагоналі (відповідно ф. ДУ-50, ДУ-64, ДУ-56) для замикання маршруту відправлення черговий по станції може відкривати вихідний світлофор на дозволяюче показання. У цьому випадку перед відкриттям вихідного світлофора черговий по станції повинен через радіозв'язок або в інший спосіб переконатися у наявності у машиніста письмового дозволу на право зайняття перегону.

 

14.3.7 При наскрізному пропусканні поїзда через станцію з нецентралізованими стрілками черговий по станції та чергові стрілочних постів зобов'язані дотримуватися того ж порядку готування маршрутів та доповіді про їх готовність, що встановлений для приймання та відправлення поїздів.

 

У цьому випадку при передачі розпоряджень про готування маршруту та доповіді про його готовність біля телефону мають бути присутні старші чергові (або чергові, якщо старших не встановлено) всіх стрілочних постів, що входять у маршрут прямування поїзда.

 

14.3.8 На ділянках з інтенсивним рухом при попутному прямуванні через станцію декількох поїздів по одному й тому ж маршруту з невеликими інтервалами черговий по станції при одержанні доповіді про готовність маршруту проходження для першого поїзда дає вказівку про заборону переведення та збереження замкнутими стрілок, що входять у цей маршрут.

 

У цьому випадку черговим стрілочних постів після проходження першого поїзда забороняється переводити стрілки, що входять у маршрут прямування. Про відкриття вхідного та вихідного світлофора кожному наступному поїзду черговий по станції повинен повідомити чергових стрілочних постів, а останні зобов'язані зустрічати та проводжати поїзди у встановленому порядку.

 

У вільності колії приймання черговий по станції переконується особисто або за доповідями чергових стрілочних постів (вхідного та вихідного), які повідомляють його про прибуття та відправлення поїзда у повному складі з хвостовими сигналами.

 

У випадках, коли на хвостовому вагоні відсутній поїзний сигнал, прибуття (проходження) поїзда у повному складі установлюється через радіозв'язок з машиністом поїзда або після зупинки поїзда на цій станції чи наступній (по ходу) станції зіставлянням номера хвостового вагона з натурним листом.

 

14.3.9 На ділянках, обладнаних автоматичним блокуванням, при переведенні вхідних, маршрутних та вихідних світлофорів на автоматичну дію для наскрізного пропускання поїздів через станцію їхнє дозволяюче показання є нормальним. Про встановлення вхідних, маршрутних та вихідних сигналів на автоматичну дію черговий по станції повинен довести до відома операторів виконавчих постів централізації, сигналістів та чергових стрілочних постів. Вказані працівники у цьому випадку повинні зустрічати та проводжати кожний поїзд у встановленому місці, не чекаючи особливого розпорядження чергового по станції, та негайно доповідати останньому про всі виявлені ненормальності, а при виявленні несправностей, що загрожують безпеці руху або життю людей, вживати заходів до зупинки поїзда.

 

14.3.10 В усіх випадках перед відправленням поїзда з колії, на якій залишаються вагони, між составами поїзда та цими вагонами повинен бути зроблений розрив відстанню не менше 5 м. Вагони, що залишаються на місці, повинні бути надійно закріплені з урахуванням запобігання їх виходу.

 

Порядок виконання цих операцій встановлюється у технічно-розпорядчому акті станції.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)