АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовка поверхонь під обклеювання шпалерами і опоряджувальними плівками

Читайте также:
  1. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  2. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  3. Види штукатурок і вимоги до штукатурених поверхонь.
  4. етап: Підготовка наради
  5. Завдання4. Перетин поверхонь обертання.
  6. Загальні принципи побудови розгорток поверхонь стосовно конструювання одягу
  7. Задача 2. Побудова лінії перетину поверхонь способом допоміжних січних концентричних сфер.
  8. ЗНАЧЕННЯ НАХИЛУ МОДЕЛІ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ ОПОРНОЇ Й РЕТЕНЦІЙНОЇ ПОВЕРХОНЬ КОРОНОК
  9. Основною особливістю даної системи є те, що підготовка до навчання грамоти, як і навчання грамоти проводяться
  10. Передбачення підготовка кадрів менеджменту
  11. Передопераційна підготовка.
  12. Передопераційна підготовка.

Операції, які потрібно виконати при підготовці поверх­ні під обклеювання паперовими шпалерами, лінкрустом або синтетичною опоряджувальною плівкою, залежать від якості опоряджувального матеріалу і матеріалу поверхні. Якість паперових шпалер залежить від якості паперу, з якого їх виготовляють. Тому за будівельними нормами всі опоряджувальні рулонні матеріали поділяють на п'ять груп: паперові шпалери прості і середньої щільності; щільні і шпалери, стійкі до вологи; полівінілхлоридні плівки на паперовій і тканинній основі; лінкруст Для кожної групи рулонних матеріалів встановлено перелік операцій, які повинен виконувати маляр під час підготов­ки поверхонь (табл. 2).

Клейстер на поверхню наносять макловицею, маховою щіткою або валиком. Щоб шпалери добре тримались на поверхні, її обклеюють спеціальним пористим папером для шпалерних робіт (можна старими газетами). Папір наскрізь просочується клейстером і міцно тримається на поверхні, водночас вирівнюючи її. Під прості і середньої щільності шпалери папір наклеюють внапусток, щоб край одного листа паперу находив на інший, а під щільні шпалери — впритул. Склад клейстеру для приклеювання паперу такий самий, що й для проклеювання поверхні, але без додавання крейди.

Наклеюють папір два робітники. Один намазує клейс­тером укладений купкою на столі або на підлозі папір, а другий приклеює йоги до поверхні й акуратно роз­гладжує сухою ганчіркою або щіткою так, щоб на ньому не було зморщок і здутин.


Таблиця. Операції, що виконують при підготовці поверхонь під обклеювання рулонними опоряджувальними матеріалами

Операція Опоряджувальний матеріал
Паперові шпалери Полівініл- хлоридні плівки на основі Лін- круст
прості і середн- ьої щільно- сті щільні і стійкі до вологи паперо- вій тканин- ній
           
Поверхня з листових матеріалів заводського виготовлення  
Відбивання верхньої межі шпалер + + + + +
Очищення від набілу верху стіни + + + + +
Очищення поверхні + + + + +
Грунтування поверхні + + + + +
Обклеювання стиків папером + + + + +
Шліфування обклеєних місць + + + + +
Часткове підмазування + + + + +
Шліфування підмазаних місць + + + + +
Проклеювання поверхні + + + + +
Повторне проклеювання в окремих місцях + +
Намазування полотнищ клеєм + + + + +
Повторне намазування полотнищ +
Приклеювання шпалер і плівок:          
внапусток +
впритул + + + +

Коли наклеєний шар паперу висохне, то, працюючи із щільними шпалерами, поверхню шліфують пемзою. Під час роботи з простими і середньої щільності шпалерами цю операцію не виконують. Шліфують поверхню обереж­но, щоб усунути незначні нерівності, які утворилися після наклеювання паперу, так, щоб не пошкодити шар паперу.

При підготовці поштукатурених поверхонь під обклею­вання полівінілхлоридними плівками, крім вказаних вище операцій, поверхню шпаклюють. Суцільний шар шпаклів­ки наносять після очищення і підмазування поштука­туреної поверхні, а після висихання його — шліфують і очищають від пилу. Проклеюють поверхню двічі: перший раз — всю поверхню, вдруге — лише в окремих місцях (по периметру віконних і дверних прорізів, по контуру стін, а також у кутах приміщення).

При підготовці поштукатурених поверхонь під обклею­вання лінкрустом виконують ті самі операції, що й при підготовці під паперові шпалери, крім обклеювання по­верхні папером.

Бетонні, гіпсобетонні та тіпсолитні поверхні підготов­ляють під обклеювання паперовими шпалерами, полівініл­хлоридними плівками і лінкрустом так само, як і обшту­катурені, за винятком двох операцій: не виконують суціль­не шпаклювання поверхні під час роботи з полівінілхлоридними плівками і обклеювання папером, працюючи з паперовими шпалерами.

Підготовка поверхонь, облицьованих листовими мате­ріалами заводського виготовлення. До цієї категорії по­верхонь належать поверхні, облицьовані гіпсокартонними листами сухої штукатурки, деревоволокнистими таіншими листами. При підготовці цих поверхонь їх очищають від набілу, бризок мастики і ґрунтують полівінілацетатною грунтовкою. Пошкоджені місця і стики між листами підмазують, а коли підмазка висохне, шліфують. На місця швів наклеюють смужки паперу завширшки 80–100 мм. Підготовлену поверхню покривають клейстером, після чо­го наклеюють шпалери.

 

Під час роботи з полівінілхлоридними плівками вико­нують повторне проклеювання поверхні в окремих місцях, де надалі можливе їх відклеювання від поверхні.


Інструменти та матервали.

 

 

1. Усі основні підготовчі роботи з облицювання поверхні виконують за допомогою ручних інструментів. Наприклад, з кам'яних і бетонних поверхонь залишки розчину і бруду зачищають стальним скребком.

2. Насічку на поверхні роблять:

3. Незатверділі поверхні цементних стяжок обробляють подряпкою.

 

 

4. Очищають від пилу, промивають і наносять ґрунтувальні суміші на основи за допомогою волосяної щітки.

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)