АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація служб охорони навколишнього природного середовища

Читайте также:
  1. D) был принят на службу в Оренбурге
  2. I Субъекты управления персоналом государственной и муниципальной службы
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. I. Організація студентів до практичного заняття
  5. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  6. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  7. II. ОСНОВНЫЕ ЗАДАЧИ СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ТРУДА
  8. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  9. III. ФУНКЦИИ СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ТРУДА
  10. IV. ПРАВА РАБОТНИКОВ СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ТРУДА
  11. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  12. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом

Центральним органом державної виконавчої влади, підвідомчим Кабінету Міністрів України є Міністерство екології та природних ресурсів.

Міністерство реалізує державну політику у галузі охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, захисту населення і навколишнього природного середовища від негативного впливу господарської діяльності шляхом регулювання екологічної, ядерної та радіаційної безпеки на об’єктах усіх форм власності.

Міністерство проводить державну екологічну, науково-технічну та економічну політику, спрямовану на збереження та відтворення безпечного для існування живої та неживої природи навколишнього середовища, забезпечення безпеки функціонування та розвитку ядерного комплексу в мирних цілях, захист життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення стійкого соціально-економічного розвитку та гармонійної взаємодії суспільства і природи.

Серед головних завдань Міністерства є також захист екологічних інтересів України на міжнародній арені, державний контроль за дотриманням вимог законодавства України з питань охорони навколишнього природного середовища, ядерної та радіаційної безпеки, нормативно-правове регулювання щодо використання природних ресурсів, організовує і проводить державну екологічну експертизу, обгрунтовує доцільність щодо розроблення державних і регіональних екологічних програм.

До складу Міністерства екології та природних ресурсів України входить ряд структурних підрозділів.

Управлвння ядерного регулювання здійснює функції органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки, реалізує державну політику щодо захисту населення та навколишнього середовища від впливу іонізуючих випромінювань техногенного і природного походження.

Управління міжнародних відносин здійснює організаційно-процедурне забезпечення міжнародного співробітництва із зарубіжними національними та міжнародними організаціями.

Управління науки проводить спільно з Національною академією наук та Державним комітетом з науки і техніки України, іншими зацікавленими відомствами та науковими установами єдину науково-технічну політику, спрямовану на забезпечення та відтворення безпечного для існування живої та неживої природи навколишнього середовища, підвищення безпеки функціонування та розвитку ядерного комплексу в мирних цілях. Сферою діяльності управління також є визначення головних напрямків проведення в Україні фундаментальних, пошукових та прикладних досліджень з питань екології та ядерної безпеки; координація наукової діяльності міністерств, відомств та наукових установ України з питань екології та ядерної безпеки.

Юридичне управління забезпечує організацію законотворчої роботи з нормативно-правового регулювання використання природних ресурсів, установлення критеріїв і норм забезпечення екологічної, ядерної та радіаційної безпеки, формування законодавчої системи України з цих питань; організацію нормативно-правового регулювання діяльності Міністерства в цілому тощо.

Робота відділу зі спеціальної роботи спрямована на формування механізму здійснення та безпосередню реалізацію державної екологічної політики в оборонній сфері, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, а також функціональне забезпечення діяльності центрального апарату Мінекобезпеки України.

Управління економіки забезпечує підвищення дієвості плати за забруднення навколишнього природного середовища; удосконалення плати за використання природних ресурсів, розширення бази платежів, введення механізму їх індексації; визначення основних напрямків ефективного використання коштів на природоохоронні заходи, що виділяються з Державного бюджету, обгрунтовує перелік природоохоронних робіт з метою стимулювання природоохоронної діяльності тощо.

Управління регіональної політики і територіального розвитку забезпечує виконання доручень Уряду України щодо вирішення екологічних проблем, які мають міждержавне та регіональне значення, а також проблем територіального розвитку; організація розробки та реалізацію регіональних екологічних програм для основних природно–господарчих регіонів України; співпрацею з організаторами міжнародних екологічних програм, які поширюються на територію України; організацію створення системи управління природокористуванням в окремих економічних зонах тощо.

Управління державної екологічної експертизи здійснює комплексне методичне забезпечення еколого-експертної діяльності органів Мінекобезпеки, організовує виконання і, у разі потреби, безпосереднє виконання державної екологічної експертизи за документацією і матеріалами, віднесеними до його компетенції відповідно до «Інструкції про здійснення державної екологічної експертизи», сприяє підвищенню кваліфікації спеціалістів еколого-експертних підрозділів місцевих органів Міністерства.

Головними напрямками діяльності управління відходів та вторинних ресурсів є організація та координація робіт, спрямованих на зведення до мінімуму утворення та негативного впливу на навколишнє природне середовище небезпечних та інших відходів, сприяння їх екологічно обгрунтованому використанню, здійснення державного регулювання у сфері утворення, використання, знешкодження та видалення відходів, а також транскордонних перевезень небезпечних та інших відходів.

Управління техногенно-екологічної безпеки забезпечує формування –нормативно-правової бази регулювання техногенно-екологічної безпеки; організацію та координація науково-дослідних робіт у галузі техногенно-екологічної безпеки; розробку та впровадження заходів щодо підвищення екологічної безпеки потенційно небезпечних виробництв основних галузей промисловості; організацію та координацію робіт щодо запобігання надзвичайних ситуацій, які можуть здійснювати негативний вплив на навколишнє середовище; підготовку пропозицій щодо організації та здійснення екологічного контролю у галузі поводження з відходами; підготовку пропозицій щодо організації робіт по створенню необхідного парку метрологічного і технічного обладнання для контролю чинників шкідливого впливу на стан навколишнього природного середовища об’єктів розміщення, перероблення та знешкодження відходів тощо.

Управління моніторингу працює за такими напрямками: розробка системи державного моніторингу навколишнього середовища як єдиної системи збирання, обробки, збереження та аналіз інформації про стан навколишнього природного середовища прогнозування його змін та підготовка рекомендацій для прийняття управлінських рішень; керівництво створення та ведення системи державного моніторингу навколишнього природного середовища національного та регіонального рівнів; забезпечення проведення у життя державної політики у створенні і веденні системи державного моніторингу навколишнього природного середовища України тощо.

Провідними напрямками діяльності управління нормативно–технічної політики та енергозбереження є: розробка нормативних документів щодо врахування питань енергозбереження у ході проведення екологічної експертизи; визначення політики та стратегії діяльності природоохоронних органів у сфері енергозбереження; формування структури системи нормативних документів галузі; організація та координація робіт з розроблення стандартів у галузі охорони навколишнього природного середовища; формування метрологічної системи Міністерства та підтримка зв’язків з органами Державної метрологічної служби; формування загальних принципів розробки та затвердження екологічних нормативів.

Управління охорони атмосферного повітря забезпечує формування і організаційне забезпечення проведення на території України науково обгрунтованої політики в галузі атмосферного повітря; організацію розробки проектів законів України, постанов і розпоряджень Уряду, положень, методик та інструкцій, що пов’язані з впровадженням механізму управління та регулювання повітроохоронної діяльності; координація діяльності органів Міністерства підприємств, установ і організацій з питань охорони атмосферного повітря; організація розробки і впровадження екологічних нормативів, стандартів, норм і правил у галузі охорони атмосферного повітря; підготовка пропозицій щодо встановлення лімітів викидів забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище.

Управління водних ресурсів та надр здійснює свою діяльність за такими напрямками: формування і організаційне забезпечення проведення на території України науково обгрунтованої діяльності у галузі регулювання водоохоронної діяльності та раціонального використання надр; організація розробки проектів законів України, постанов і розпоряджень Уряду, положень, методик, інструкцій та іншої нормативної документації, пов’язаної з впровадженням та удосконаленням механізму регулювання водоохоронної діяльності та раціонального використання надр; координація діяльності органів Міністерства, підприємств, установ та організацій з питань охорони та раціонального використання водних ресурсів і надр тощо.

Управління біологічних та земельних ресурсів проводить державну екологічну, науково–технічну та екологічну політику, спрямовану на збереження, раціональне використання і відтворення природних ресурсів; здійснює нормативно–правове регулювання щодо використання природних ресурсів, встановлення критеріїв і норм забезпечення екологічної безпеки; формує та організаційно забезпечує науково обгрунтовану екологічну політику з питань охорони, відтворення і раціонального використання земельних ресурсів, тваринного і рослинного світу, розробляє заходи та координує роботи, спрямовані на збереження видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, особливо цінних продуктивних земель та земель, які зайняті природними об’єктами тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)