АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

VI. Державна влада

Читайте также:
  1. Влада й авторитет влада функціональна
  2. Влада як системоутворюючий чинник політичної системи
  3. Державна влада як інститут конституційного права
  4. Державна інформаційна політика та її забезпеченість Законами України
  5. Державна підтримка торговельного підприємництва
  6. Державна політика зниження природної норми безробіття
  7. Державна реєстрація правочинів (договорів) із житлом.
  8. Державна реєстрація СПД.
  9. Державна реєстрація шлюбу
  10. Державна система екологічного моніторингу
  11. Державна служба та її особливості в Україні

“УТР” править весь Український Нарід, котрий є самий для себе і сувереном і повелителем і володарем. Державна влада ділиться на репрезентаційну, законодавчу, виконавчу та судову.

А) Репрезентаційна влада.

Репрезентацій на влада належить Посадникові і Верховній Раді “УТР”.

§1. Посадника «Української Трудової Рес­публіки» вибирають українські громадяни на основі загального, рівного, тайного і безпосеред­нього права голосування, що прислуговує всім громадянам, «Української Трудової Республіки» без виїмка, котрі покінчили 20-тий рік життя, без огляду на їх пол, стан, народність і віросповідання.

§2. Посадник з головою «Української Тру­дової Республіки» і репрезентантом суверена держави на зовні супроти других держав пооди­ноких українських громадян.

§3. Посадникові належуть почести всі права і обов'язки суверена держави. Посадник стоїть понад законами, його особа недоторка­на. За своєю діяльністю одвічає по укінченню свого уряду перед Українською Республікан­ською Радою.

§4. Зокрема Посадник санкціонує ухвалені законодатними органами закони, назначує і відправляє державних і краєвих народніх довірників, санкціонує міждержавні трактати і договори та дбає про нерушимість державного законоладу і перестерігання обов'язуючих в державі законів.

§5. Посадника «Української Трудової Республіки» вибирає Український Нарід на протяг 6 літ. Скорочення шестилітнього речинця для урядування Посадника може наступити через смерть Посадника, через добровільне зречення Посадника зі свого уряду і через вибір нового Посадника внаслідок візвання до Українського Народу, ухваленого 2/3 всіх голосів Української Республіканської Ради. Поновний вибір Посадни­ком і більшекратний - допускаємі.

§6. Верховна Рада «Української Трудової Республіки» складається з народніх представни­ків, вибераємих через загал виборців, по одному з кожного краю, на основі загального, рівного, тайного і безпосереднього права голосування на протяг шести літ.

§7. Верховна Рада є дораджуючим орга­ном для Посадника «Української Трудової Рес­публіки». Всі діла посадника, які може підприняти він в державних справах на підставі зачеркненого для репрезентаційного права, потребують для своєї важности і правосильности попередньої згоди і ухваленої абсолютною більшістю голосів постанови Верховної Ради.

§8. Верховна Рада одвічає за діла Посад­ника перед Українською Республіканською Радою.

б) Законодатня влада.

Законодатня влада доручена народньому представництву і Українській Республіканській Раді.

§1. Українську Республіканську Раду виби­рають українські громадяне на правилах, обов'язуючих для виборів Посадника «Україн­ської Трудової Республіки» з лею одміною, що кожних 100 000 населення, проживаючого в одному виборчому окрузі, вибирає від себе одного народнього представника в склад Української Республіканської Ради.

§2. Українська Республіканська Рада виби­рається з правила на протязі 6 літ, одначе пра­вильний 6-літній речинець існування Української Республіканської Ради може бути скорочений, а Українська Республіканська Радо розв'язана тоді, коли так рішить сама, або коли зажадає цього абсолютна більшість всіх виборців будь-то з власного почину, будь-то внаслідок візвоння, виданого через Посадника «Української Трудової Республіки».

§3. Поодинокі народні депутати виконують рівно ж свої мандати на цілому протязі радян­ського речинця. Але вони можуть бути відкликані з Української Ради перед кінцем радянського речинця тоді, коли цього зажадає абсолютна більшість виборців їхнього виборчого округа з власного почину, або внаслідок візвання, вида­ного через Посадника «Української Трудової Республіки».

§4. Українська Республіканська Рада є найвищим законодатним органом в державі. За­кони ухвалені Українською Республіканською Ра­дою, обов'язують на цілій території «Української Трудової Республіки» і усіх українських громадян...

§5. Докладне означення способу ухвалю­вання і видавання законів постановить перша Українська Республіканська Радо через ухвален­ня відповідного регуляміна. Засадою для україн­ського державно-радянського поведення будуть слідуючі основні постанови:

а) законопроекти проходять з правила від Українського Державного Правительства, однакож одно п'ята часть загалу радянських депу­татів або 100 000 виборців мають право подати кожної хвилі свої власні законопроекти, котрі ма­тимуть першенство перед правительственними законопроектами;

б) Закони, ухвалені Українською Рес­публіканською Радою переходять через санкцію Посадника «Української Трудової Республіки», котрий може довільно ці закони затвердити і з цією хвилею вони стають правосильні, або від­казати їм своїй санкції, через що ухвалені закони не набудуть правосильности.

Коли ж Українська Республіканська Ра­да ухвалить несанкціонований закон без ніякої зміни вдруге — тоді цей закон стає правосильний з хвилею повторення ухвали нарівні з санкці­онованими законами, а санкція Посадника для нього більш непотрібна.

Речинець для уділення санкції виносить З місяці, числячи від дня ухвали закона через Українську Республіканську Раду. В цьому речинці Посадник обов'язковий предложений за­кон, або санкціонувати, або відказати йому свої санкції. Неполагодження санкції визначеному ре­чинці рівняється відмовленню санкції через По­садника, а несанкціонований закон приходить в першу чергу під поновну обраду Української Республіканської Ради.

§6. Українська Республіканська Рада ухва­лює такі закони, які відносяться до справ загаль­но-державних, незастережених ані для Краєвих, ані Повітових, ані Волосних, ані Громадських Рад. Зокрема Українська Республіканська Радо ухва­лює щорічно державний бюджет і контінгент новобранців для народньої армії і набір громадя­нок для народньої суспільної служби. Українська Республіканська Рада контролює діяльність Укра­їнського Державного Правительства і в случаю провини потягає його до одвічальности, рішає про війну і мир, та затверджує міжнародні заключені Українським Державним Правительством трактати і договори.

в) Виконуюча влада.

Виконуюча влада доручена: Українсько­му Державному Правительству.

Українське Державне Правительство складається з начального державного довірника і з такого числа державних довірників, скільки вимагають цього головні галузі державних справ, як державні фінанси, народна армія, просвіта і проче.

§2. Українське Державне Правительство назначує і відправляє Посадник «Української Трудової Республіки». Одначе означені державні довірники залежуть від одобрення Української Республіканської Ради и обнимають свої уряди тільки тоді, коли Українська Республіканська Рада вискаже їм своє довір'я, а відправлені звільняються з уряду тілько внаслідок недовір'я, висказаного їм Українською Республіканською Радою.

§3. Українське Державне Правительство завідує всіми державними справами; переводить в життя видані закони і дбає про точне пере­стерігання цих законів.

§4. Зокрема Українське Державне Прави­тельство дбає про охорону цілости держави, інтересів на зовні супроти посторонніх держав, про ненарушимість держави і державного зоконоладу внутрі держави, про охорону лещу і по­рядку, про охорону життя, майна, здоровля, сво­боди і чести мешканців держави, про правильне і справедливе виконування судівництва в державі, про доцільне ширення науки і просвіти, про пра­вильність державних і народних фінансів, про за­безпечення помочі для неспосібних до праці, про виховання сиріт і покидків, про забезпечення пра­ці для безробітних і про правильне фінансування народного хазяйства.

§5. Українське Державне Правительство одвічає перед Українською Республіканською Радою не тільки за свої діла, але також за успішність всіх державних і суспільних справ.

г) Судейська влада.

Судейська влада доручена громадським судам “У.Т.Р.”.

§1. Всі громадянські суди виміряють спра­ведливість колегіальна. Ніяка справа не рішаєть­ся одним суддею.

§2. Кожний суд складається з суддів правознатоків і суддів громадян. Суддів правознатоків наєначує Посадник «Української Трудової Республіки», судді громадяни походять з вибору і через припадок жереба.

§3. Провід в розправах приноровлення приписів закона і видання вирока належить до судів правознатоків. Ствердження дійсного стану справи належить до суддів громадян.

§4. Ніхто не може бути покараний без громадянського суду. Кожному праву українсько­го громадянина прислуговує охорона громадян­ського суду.

§5. Українські громадянські суди є неза­лежні і не підлягають ніякій владі.

§6. Державний довірник правосуддя дбає про правильне уладження суддів і про правиль­ний вимір справедливости. На сторожі ненарушимости законів стоїть Державний Трибунал Правосуддя.

§7. Вимір справедливости одбувається для всіх громадян безплатно. Кара смерти і ганьби виключена.

§8. Посадникові «Української Трудової Республіки» прислуговує право ласки і звільнення од присудженої кари, в случаях предвидження законами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)