АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Збереження документа. Створення нового документа

Читайте также:
  1. I. Сущность и значение документации
  2. II. Документация как элемент метода бухгалтерского учета
  3. III. Основные требования, предъявляемые к документам
  4. XV. Ведение участковым уполномоченным полиции служебной документации
  5. А. Издания документальные (факсимильные, фоторепродукционные, дипломатические и пр.).
  6. Безопасность и частная жизнь выходят в формате документа в формате PDF.
  7. В начало документа
  8. В) Требования к уровню и характеру подготовки учителей (литературы / русского языка и литературы) в нормативных документах.
  9. Виділення тексту документа і його фрагментів
  10. Використання редактора формул у документах Word
  11. Виникнення та розвиток документаційної науки у 20 ст.
  12. Властивості, ознаки та функції документа

Створення нового документа

Автоматично після запуску програми CorelDRAW завжди відкривається вікно документа. Якщо програма запускається не клацанням на значку файлу, що асоціюється з CorelDRAW, це буде новий документ. Якщо в процесі роботи буде потрібно створити ще один новий документ, виберіть команду New (Новий документ) в меню File (Файл) або просто клацніть на кнопці New (Новий документ), розташованої на лівому краю панелі інструментів. У результаті розкриється нове вікно документа CorelDRAW з чистим друкованої сторінкою.

Далі в тих випадках, коли доведеться посилатися на команду меню, в такому посиланні будуть послідовно перелічені назви меню, підменю та власне команди. Наприклад, (Файл> Новий документ).

Якщо виникають труднощі з пошуком тієї чи іншої кнопки на панелях інструментів, переміщаючи на них вказівник миші, затримуйтеся на кожній кнопці секунду-іншу. Поруч з кнопкою буде з'являтися спливаюча підказка з її назвою.

Відкриття та закриття документа

Раніше створені документи CorelDRAW відкриваються цілком стандартними для прикладних програм Windows способами: при запуску програми, якщо клацнути на значку асоційованого з CorelDRAW файлу; командою Open (Відкрити), розташованої на стандартній панелі інструментів. У двох останніх випадках на екрані розкриється представлене на рис. 1.4 діалогове вікно Open Drawing (Відкрити документ).
У цьому діалоговому вікні присутні всі стандартні елементи вікна відкриття документа будь-якої прикладної програми Windows. Крім того, праворуч від списку файлів є область попереднього перегляду, в якій при встановленому прапорці Preview (Попередній перегляд) відображається зменшене зображення, що зберігається у файлі. Якщо при збереженні документів CorelDRAW задаються ключові слова або зауваження, вони з'являються в поляхKeywords (Ключові слова) і Notes (Зауваження).
Для закриття поточного документа виберіть команду
верхньому кутку цього вікна. Якщо документ після останнього запису на диск змінювався, програма запросить підтвердження на його збереження перед закриттям.

Зменшені копії зображення можуть не включатися в файл при його збереженні, і в таких випадках навіть при встановленому прапорці Preview (Попередній перегляд) в області попереднього перегляду нічого не відображається.

Збереження документа

Збереження документа CorelDRAW виконується вибором команди Save (Зберегти) стандартної панель інструментів. Якщо раніше цей документ не зберігався, на екрані розкриється діалогове вікно Save Drawing (Зберегти документ),

Для збереження документа необхідно вибрати папку, в якій він повинен бути збережений, ввести ім'я файлу в полі File name (Файл) і клацнути на кнопціSave (Зберегти). Перед останньою дією можна ввести у відповідні поля Ключові слова та зауваження. Зверніть увагу на список, що розкривається Version(Версія). Якщо потрібно зберегти файл у форматі однієї з ранніх версій CorelDRAW (наприклад, для передачі замовнику), перед збереженням файлу слід вибрати в цьому списку, що розкривається відповідну альтернативу.
Якщо файл раніше вже зберігався, при виборі команди збереження повторна запис на диск виконується без відкриття діалогового вікна Save Drawing(Зберегти документ).
Якщо потрібно створити копію, збережіть його в іншій папці командою
Кнопка Options (Режими) дозволяє розкрити або, навпаки, приховати елементи управління другорядними функціями та налаштуваннями режиму збереження файлу.

 

Імпорт графки

Якщо ви вирішите відкрити в CORELDRAW файл формату JPG або TIFF те нічого у вас не вийде. Для того, щоб працювати з такими файлами, в CORELDRAW існує можливість їх імпорту. В порівнянні з операцією Open (Відкрити) при імпорті підтримується значно більше число форматів файлів. Інформація імпортується прямо в область активного документа.

Щоб імпортувати графіку потрібно викликати вікно Import (Імпорт) за допомогою команди File > Import (Файл > Імпорт). Випадне меню, розташоване праворуч від списку Files of type (Тип файлів), містить опції для виклику двох додаткових діалогових вікон Crop Image (Обрізати зображення) і Resample Image (Змінити параметри зображення).
Ці вікна доступні тільки при роботі з растровими зображеннями.

Для того, щоб імпортувати графіку:

1. Відкрийте документ в якому буде розміщена графіка, що імпортується, або створіть новий.

2. Виконаєте команду меню File > Import (Файл > Імпорт). З’явиться вікно Import.

3. У вікні, що відкрилося, виберіть і відкрийте теку з файлом, що імпортується. Щоб бачити міні-зображення файлів, встановіть галочку в полі Preview (Перегляд) і виберіть потрібний вам формат в списку Files of type (Тип файлів).

4. Можливо далі вам потрібно буде набудувати наступні додаткові параметри для імпорту графіки:

- Link bitmap externally - встановлюється зв′язок між растровим малюнком, що імпортується, і активним документом;

- Combine multi-layer bitmap - при установці даної опції відбувається об’єднання всіх шарів в один в растровому малюнку, що імпортується;

 

 

- Extract embedded ICC profile - включає режим витягання профілю з файлу, що імпортується, з його включенням в загальний список профілів, доступних в програмі;

- Check for Watermark - задається режим перевірки наявності водяних знаків в растровому зображенні, що імпортується;

- Do not show filter dialog - відміняє висновок на екран діалогового вікна з настройками використовуваного фільтру імпорту;

- Maintain layers and pages - включає режим імпорту інформації, що зберігається у вибраному PDF- або EPS-файлі, при якому порядок її розташування на сторінках активного документа залишиться тим самим;

- Link to high resolution file for output using OPI - вибирається режим встановлення зв′язку, OPI (Open Prepress Interface - відкритий інтерфейс допечатной підготовки), що задається, між документом CORELDRAW і растровим файлом високої якості, який і буде замінений при подальшому роздруку.

5. Клацніть по кнопці Import.

Якщо був заданий режим обрізання зображення, відкриється додаткове діалогове вікно Crop Image (Обрізати зображення) або Resample Image (Змінити розміри зображення). У вікні, що відкрилося, виконаєте необхідні настройки і підтвердите внесені зміни натисненням кнопки ОК. З’явиться зображення куточка з назвою файлу, що імпортується.
Встановите його в потрібному місці робочого екрану і клацніть мишею, вставивши тим самим інформацію з даного файлу. Якщо ви утримуватимете кнопку миші і протягнете покажчик по діагоналі, то навколо області переміщення покажчика з’явиться прямокутна пунктирна рамка, задаюча розмір зображення, що імпортується, при дотриманні пропорції початкових розмірів.
Утримуючи натиснутою клавішу Alt, ви також зможете регулювати розмір зображення без дотримання пропорцій по діагоналі і горизонталі.

Щоб додати в документ відскановане зображення прямо з сканера або цифрового фотоапарата, виконаєте команду File > Acquire Image > Select Source (Файл > Отримати зображення V Вибрати джерело). У списку, що з’явився, вкажіть ваш пристрій введення і натисніть кнопку Select (Вибрати). Потім виконаєте команду File > Acquire Image > Acquire (Файл > Отримати зображення > Отримати).


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)