АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація ревізій фінансово-господарської діяльності

Читайте также:
  1. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  2. Банкрутство як підстава припинення господарської діяльності.
  3. Взаємодії між органами державної контрольно-ревізійної служби та органами прокуратури, внутрішніх справ і Служби безпеки України
  4. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації
  5. Видатки бюджету, їх сутність, склад і класифікація
  6. Види (класифікація) спеціальних суб’єктів злочину
  7. Види банкетів,їх класифікація та характеристика.
  8. Види зовнішньоекономічної діяльності.
  9. Визначення власного капіталу, його класифікація.
  10. Визначення і класифікація методів стерилізації різальних, оптичних і загальхірургічних інструментів
  11. Виробничі кооперативи: поняття, види, особливості створення та діяльності.
  12. Вогнепальна зброя. Класифікація

 

Ревізії класифікують за такими ознаками: Планові та позапланові.

Позапланові можуть бути за дорученням Президента чи Кабміну та на вимогу слідчих органів.

За повнотою перевірки ревізії поділяють на: суцільні,вибіркові, повні, часткові, комбіновані.

За широтою охоплення поділяють на: тематичні, комплексні, некомплексні.

За повторюваністю на: первинні, повторні, додаткові.

Практичне значення класифікації ревізій полягає у тому, що вона дозволяє розраховувати необхідний робочий час для проведення перевірок і складати конкретні плани ревізій.

 

Планування контрольно-ревізійної роботи.

Ревізійний процес складається із цілої низки послідовних етапів. На практиці контрольно-ревізійної діяльності є такі етапи:

· планування ревізії;

· підготовка до ревізії;

· складання програми проведення ревізії;

· організація роботи на об’єкті ревізії;

· документальна і фактична перевірка;

· систематизація матеріалів ревізії і складання акта, висновків і пропозицій;

· затвердження матеріалів ревізії;

· контроль за виконанням рішень, прийнятих за матеріалами ревізії.

Згідно Інструкції про порядок проведення ревізій і перевірок КРС в Україні ревізії і перевірки проводяться на основі піврічних планів:

· ГоловКРУ, затверджених колегією;

· КРУ Криму, областей, м. Києва та м.Севастополя;

· КРВ у районах, містах, і районах у містах.

Плани ревізій і перевірок зберігаються у керівника контрольно-ревізійного органу і не підлягає розголошенню з метою раптовості кожної ревізії.

Складаючи плани роботи ревізій необхідно пам’ятати таку періодичність, що у сільських. Селищних і міських Радах народних депутатів, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, ревізія проводиться комплексно не рідше 1 разу в рік.

Виконання кошторисів бюджетних установ, що обслуговуються централізованими бухгалтеріями, а також ведуть самостійний облік, не рідше 1 разу на два роки.

У планах вказується: на яку дату обревізовані підприємства;

Вид ревізії;

Затрати часу у днях;

За який період має проводитися ревізія;

Час її проведення.

Термін ревізії визначається залежно від обсягів діяльності та особливостей підприємства. Продовження терміну допускається з дозволу організації, яка призначає ревізію, але тривалість ревізії як правило не повинна перевищувати 30 робочих днів.

Після затвердження планів ревізій починається підготовка до проведення ревізій. Контролери-ревізори ретельно вивчають і ознайомлюються із законодавчою базою, нормативними документами, які необхідні будуть застосовуватися під час ревізії та вивчення документації.

Перед виїздом на об’єкт кожному ревізору за підписом керівника КРУ видається направлення (розпорядження) на право проведення ревізії. У ньому вказано назву підприємства, що ревізується, дату початку і закінчення ревізії, прізвище, ім’я, та по-батькові контролера-ревізора, підписи та печатка установи, яка направляє на ревізію.

Крім направлення, керівник ревізійної групи повинен скласти перед ревізією програму ревізії. Програма включає перелік всіх питань, які підлягають перевірці та терміни їх виконання. Цей документ складається у 2-х примірниках: один-передається керівнику ревізійної групи, а другий-залишається в управлінні.

Тривалість підготовки до ревізії – не більше 2 днів. Перший день- ознайомлення з особливостями виробничої і фінансово-господарської діяльності підприємства. Другий день - для вивчення нормативних документів.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)