АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ревізія розрахунків з підзвітними особами

Читайте также:
  1. Аудит розрахунків з бюджетом з ПДВ
  2. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  3. Аудит розрахунків з дебіторами та кредиторами
  4. Аудит розрахунків з підзвітними особами
  5. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  6. Види розрахунків
  7. Вказівки по виконанню випробування компресора, аналізу результатів та розрахунків
  8. Діяльність з проведення розрахунків за договорами щодо деривативів.
  9. з дисципліни «Контроль і ревізія»
  10. Зміна схеми розрахунків з постачальниками (3 вдосконалення)
  11. ІЗ ДИСЦИПЛІНИ «КОНТРОЛЬ І РЕВІЗІЯ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 7.050106 «ОБЛІК І АУДИТ» ДЕННОЇ ТА ЗАОЧНОЇ ФОРМ НАВЧАННЯ
  12. Контроль і ревізія

Ревізія розрахунків із підзвітними особами має на меті встановити цільове використання підзвітних сум і виявити незаконні витрати готівки.

Підставою для перевірки розрахунків із підзвітними особами є накази і розпорядження по підприємству, авансові звіти із підтверджуючими документами, записи на рахунку 372 «Розрахунки з підзвітними особами».

Ревізію розпочинають із встановлення осіб, яким можуть видаватися суми під звіт. Потім необхідно звірити касові документи на видачу підзвітних сум із аналітичними даними, відображеними на рахунку 372 «Розрахунки з підзвітними особами». Одночасно перевіряють:

- чи були випадки видачі авансових сум особам, які не розрахувалися за попередній аванс;

- чи були випадки порушення строків закриття розрахунків по кожному авансу;

- передача підзвітної суми однією особою іншій;

- своєчасність подання авансових звітів (якщо готівка видана на придбання сировини і не була витрачена, то вона має бути повернута у касу не пізніше 10 днів із дня її видачі під звіт).

- Якщо підзвітна сума видавалася на видатки на відрядження, то авансовий звіт або невикористані кошти мають бути повернуті не пізніше 3-х днів після повернення з відрядження.

Готівка, яка видана у підзвіт, але не витрачена і не повернута в касу на наступний день після вказаних строків, автоматично приєднується до фактичного залишку готівки у касі підприємства на кінець дня з подальшим порівнянням його із лімітом готівки, встановленим банком.

У такому випадку здійснюється нарахування штрафу у двократному розмірі суми, яка перевищує встановлений ліміт, згідно Указу Президента «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм щодо регулювання обігу готівки» від 12.06.1995 № 438.

За залишками журналів – ордерів вивчають, чи не видавалися кошти під звіт особам, які звільнені з роботи.

Особливої уваги потребує перевірка авансових звітів про видатки на відрядження. Для цього перевіряють наявність відміток про вибуття та прибуття у пункти у посвідченні про відрядження, звіряють ці дати із датами проїзних документів, чи мають проїзні документи компостерні позначки. Встановлюється фактичний термін перебування у відрядженні: в межах України - до 30 календарних днів, за кордоном – не більше 60 календарних днів.

Невід’ємною частиною ревізії підзвітних сум є перевірка витрат на відрядження, а саме – проїзд, добові,проживання в готелях, бронювання місць в готелях, користування постільною білизною у потягах тощо. При цьому слід керуватися Постановою КМУ «Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон», затвердженою Мінфіном України від 10.06.1999 № 146.

Випадки переплат чи недоплат реєструються у відомості порушень, де вказують характер порушень, дату і номер документа, за якими встановлено порушення, суму переплати чи недоплати, винну особу.

Така відомість є додатком до акта ревізії.

Крім того, перевіряють чи є підписи головного бухгалтера на Авансових звітах.

Важливим є перевірка кореспонденції рахунків.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)