АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення початкових площин для вивчення геометрії леза

Читайте также:
  1. II. Вивчення нового матеріалу.
  2. II. Вивчення нового матеріалу.
  3. II. Вивчення нового матеріалу.
  4. II. Вивчення нового матеріалу.
  5. II. Вивчення нового матеріалу.
  6. II. Вивчення нового матеріалу.
  7. II. Вивчення нового матеріалу.
  8. II. Вивчення нового матеріалу.
  9. II. Вивчення нового матеріалу.
  10. II. Вивчення нового матеріалу.
  11. XIV. 7. Вимірювання електрорушійних сил. Застосування методу вимірювання ЕРС для визначення різних фізико – хімічних величин
  12. А) поглиблене вивчення курсу.

Рисунок 2.3 – Площини для вивчення геометрії леза різця

 

Координатні площини, що вживаються для вимірювання або призначення числових значень кутових параметрів леза, проводяться через дану точку ріжучої кромки. Площина, що проходить через дану точку ріжучої кромки, перпендикулярно вектору швидкості, називається основною площиною Pv. Площина, що проходить через дану точку, дотичну до ріжучої кромки і перпендикулярно основної площини, називається, площиною різання Рп. Площина, що проходить через дану точку ріжучої кромки, перпендикулярно лінії перетину основної площини і площини різання, називається головною січною площиною Рτ.

 

3. Кути різця в плані (рисунок 2.4).

Головний кут в плані φ - кут між проекцією головної ріжучої кромки на основну площину і напрямом подачі. Береться в межах 30...60° для жорстких деталей і 60...90° для нежорстких деталей.

Допоміжний кут в плані φ1 - кут між проекцією допоміжної ріжучої кромки на основну площину і напрямом подачі. Приймають φ1 =5…45°.

Рисунок 2.4 – Головні кути різця

Кут при вершині ε – кут між проекціями головною і допоміжною ріжучими кромками на основну площину. Кути в плані: φ+ φ1+ ε= 180˚.

4. Кути різця в головній січній площині і площині різання (рисунок 2.4).

Головний задній кут α - кут між головною задньою поверхнею і площиною різання.

Передній кут γ - кут між передньою поверхнею різця і площиною, що проходить через головну ріжучу кромку перпендикулярно площини різання. Передній кут буває позитивним, негативним і рівним нулю. Приймається залежно від матеріалу оброблюваної заготівки.

Кут загострення β - кут між головною задньою поверхнею і передньою поверхнею.

Кут різання δ - кут між передньою поверхнею і площиною різання.

Кути в головній січній площині: γ+α+β=γ+δ=90˚

Кут нахилу головної ріжучої кромки λ – кут між головною ріжучою кромкою і лінією, проведеною через вершину різця паралельно основній площині. Вимірюється в площині різання, буває позитивним, негативним і рівним нулю.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)