АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вірус простого герпесу

Читайте также:
  1. Будова вірусу гепатиту С
  2. Використання антивірусів
  3. ВПГ-1, вирус простого герпеса 1 типа
  4. Герпесвірусні ураження ЦНС у імунокомпетентних осіб
  5. Говори своими словами — и все окажется проще простого
  6. Добавление простого решения в диаграмму процесса
  7. Договор простого товарищества
  8. Завантажувальний вірус
  9. Класифікація герпесвірусів людини
  10. Метод простого скользящего среднего
  11. Модель простого мультиплікатора витрат. Механізм мультиплікації автономних витрат. Ефект мультиплікатора.

Іноді майстрам манікюру доводиться обслуговувати клієнтів, у яких нігтьові валики не тільки набряклі, а мають дрібні пухирці, які на тлі почервоніння супроводжуються сверблячкою. На питання про походження запальних явищ клієнт з повною упевненістю відповідає, що це алергія. Майстер заспокоюється і виконує свої процедури. Однак нерідко під такий «алергією» ховається досить серйозна вірусна інфекція - простий герпес. Зазвичай, більшість людей звикли до прояву герпесу на традиційних місцях - в області губ, інших слизових оболонок і шкіри. Однак герпес може проявлятися і на пальцях кісток і стоп. Інфікована людина одного разу, вірусна інфекція може повторюватися багато разів у різний час протягом життя. Сприяючими факторами є застуди та явища тимчасового зниження імунітету. При цьому, з'явившись вперше в області носогубного трикутника, інфекція може згодом проявлятися на будь-якій ділянці тіла, у тому числі в області нігтьових валиків.

Вірус папіломи.

Часто спеціаліст спостерігає поразки нігтьових валиків вірусом папіломи людини. У народі така поразка називають «бородавками». Вони можуть розташовуватися поодиноко, або в невеликій кількості по всьому нігтьовому валику. Як правило, при цьому не спостерігається ураження самих нігтьових пластинок - і це зрозуміло, бо вірусна інфекція здатна вражати тільки живі клітини. Оскільки нігтьова пластинка складається з мертвих клітин матриксу, в них не існує субстрату для розвитку та розмноження вірусу. Такі методи, як шліфування та полірування нігтів, як не дивно, є потужною профілактикою нігтьових інфекцій. Сприятливий грунт для розвитку інфекції (особливо грибкової) є старий, пористий роговий шар поверхні нігтя або ніготь, обпилення «грубою» пилкою. Актуальною стає якісне полірування краю нігтя і ретельне його вирівнювання після застосування «грубої» пилки з грубозернистим абразивним покриттям. Чим краще заполірувати край нігтя, тим краще виявляються спресованим шари кератину, а значить залишається менше шансів для проникнення інфекції. Шліфування й полірування поверхні нігтя повинна бути обережною, оскільки дуже легко травмувати і перепиляти саму нігтьову пластину. Тому слід керуватися відчуттям і доцільним обпилюванням нігтів. Ну, і звичайно, потужним захистом є нанесення лакового покриття на нігті. На закінчення варто ще раз нагадати, що висока кваліфікація майстра включає крім володіння технологією манікюру і педикюру, вміння спілкування з клієнтами, у тому числі й знання його з проблеми профілактики нігтьових інфекцій.

II. Дистрофії:

Дистрофії дуже часто є відображенням різних хвороб людини. Дистрофії виражаються в змінах нігтьової пластинки, ложа і нігтьових валиків, що пов'язано з порушенням трофіки (живлення) головної частини паросткової зони нігтя - матриксу. Вони можуть бути результатом травми нігтя (механічної або хімічної), багаторазово повторюється мацерації шкіри пальців (розбухання та розпушення шкіри, що виникають при тривалому контакті з водою), інфекційних поразках. У поняття «дистрофія» нігтьової пластини входять різні порушення розвитку нігтя: зміни кольору, форми, еластичності тіла нігтя і його вільного краю, поява тріщин, борозен, западин на нігтьовій пластині, її різке потовщення, витончення, аж до повного руйнування.

Поперечна борозна нігтя - це дугоподібна борозна поперек нігтьової пластини між боковими валиками. Вона утворюється в результаті травми області і небезпечної зони нігтя (до якої входить матрикс, задній нігтьовий валик, кутикула). Борозни можуть з'являтися на нігтях будь-яких пальців через 1-2 тижні після перенесених інфекційних, нервових та інших хвороб. Борозни бувають поверхневими або глибокими (навіть можуть поширюватися на всю товщину нігтя). У міру зростання нігтя борозна переміщається вперед - до вільного краю. Попередити появу поперечних борозен можна, якщо уникати травм 1 небезпечної зони нігтя (зокрема, при манікюрі).

Поздовжні борозенки (лінії) на поверхні нігтьової пластинки не є захворюванням. У нормі поздовжні борозенки ростуть разом з нігтем. З віком людини вони стають глибшими, їх кількість збільшується. З роками вони набувають вигляду гребінців, що створює неповторний нігтьовий малюнок. Цей малюнок може посилюватися при серцево судинних захворюваннях. При травмах матриксу поздовжні борозенки поглиблюються.

Білі плями і смужки на нігтьової пластини (лейконіхія) з'являються після ударів пальців, всіляких травм, завданих нігтям (у тому числі і в процесі манікюру). Вони можуть бути симптомом захворювань шлунково-кишкового тракту і дихальної систем, ще виникають в результаті сильних емоційних переживань.

Оніхолізіс відділення нігтьової пластинки від нігтьового ложа, який розпочинається від вільного краю нігтя і поступово доходить до лунки. Відокремити частину нігтьової пластинки набуває сірувату або темну (залежно від характеру скупчень під нею) забарвлення. Оніхоліз зустрічається при порушеннях діяльності серцево-судинної, ендокринної та інших систем, а також при синдромі Рейно, травмах і грибкових захворюваннях. На пальцях хворих на псоріаз іноді з'являються псоріатичні бляшки, а нігті при цьому можуть відокремлюватися не лише від вільного краю, але і в центрі пластини. Оніхолізіс також звичайно є фінальним етапом піднігтьового гематоми.

Випадання нігтя відбувається внаслідок травми фаланги пальця. Процес починається з відділення нігтя від ложа біля заднього нігтьового валика. Процес відбувається швидше, ніж при оніхолізісі. Це явище частіше спостерігається на великих пальцях рук і ніг.

Розщеплення нігтьової пластини (оніхорексія) в поздовжньому напрямку від вільного краю до основи нігтя виникає в результаті травм, при перепилювання пластинки в процесі манікюру, під впливом лугів та інших хімікатів, висушують її, а також при деяких шкірних захворюваннях.

Оніхошизіс розшарування нігтьової пластини від вільного краю. При цьому зростання нігтя відбувається нормально, а вільний край розщеплюється на безліч лусочок. Причина розшарування нігтьової пластини може критися в постійній травматизації нігтя, у використанні синтетичних миючих засобів. Часте застосування в якості засобу для зняття лаку. Розшарування нігтьової пластинки може служити сигналом порушення обміну речовин в організмі. У певних випадках можна запобігти розшарування, наприклад, при регулярному професійному догляду за нігтями. Дуже важливо не допускати травм пальців і мацерації шкіри.

Оніхогріфоз скривлений (загнутий) ніготь, зустрічається частіше на великих пальцях ніг. Ніготь може бути спрямований вниз, убік або мати форму спіралі. Він стає таким щільним, що його неможливо обстригти ножицями. Оніхогріфоз часто супроводжується гіперкератозом. Причиною появи таких нігтів є травми (наприклад, удар по пальці), а також вузьке взуття, обмороження, плоскостопість. На стані нігтів відображаються багато захворювань внутрішніх органів, крові, нервової, ендокринної та інших систем організму.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)