АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Запуск програми. Вибір режиму роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  3. XI. Требования к режиму дня
  4. Аппаратные неисправности, выявляемые при запуске BIOS
  5. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  6. В зависимости от требований к оптимальному влажностному режиму
  7. В потоці, що знаходиться в умовах турбулентного режиму, швидкості біля стінки змінюються за ________ законом.
  8. В случае проведения запуска без определения дебита скважины с составлением АКТа ответственность за качество вывода скважины на режим возлагается на ведущего технолога ЦДНГ.
  9. Вибір альтернативної стратегії.
  10. Вибір бази практики
  11. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  12. Вибір варіанта контрольної роботи

"1С:Торгівля+Склад" може бути запущена (Пуск_ Все Программы_ 1С:Предприятие) в таких режимах роботи:

- 1С:Предприятие - призначена для ведення оперативного обліку. Якщо ми спеціально не обумовлюємо режим, то в уроках йдеться саме про цей режим.

- Конфигуратор - призначений для редагування структур даних, збереження, відновлення даних, формування списку користувачів, призначення їм прав.

- Отладчик - кінцевими користувачами не використовується. Призначений для налагодження програмних модулів.

- Монитор призначений для перегляду списку користувачів та історії зміни інформаційної бази. Він дозволяє побачити, коли, як і над якими документами, скільки часу працюють ваші бухгалтери, і контролювати їхню роботу.

Що таке "інформаційна база"

Як й інші програми системи "1С:Підприємство", "1С:Торгівля+Склад для України" зберігає і накопичує облікову інформацію в окремому каталозі на жорсткому диску. Такий каталог називається інформаційною базою. Під час інсталяції програма створює на диску два каталоги:

У них розміщені відповідно робоча і демонстраційна (містить демонстраційний приклад ведення обліку) інформаційні бази.

Якщо планується вести роздільний облік за кількома підприємствами, то треба створити додаткові інформаційні бази - по одній на кожне підприємство. Найзручніше це робити, копіюючи вже наявні каталоги.

Файли, що містяться в каталозі інформаційної бази, можна умовно поділити на три групи:

- файли конфігурації (метадані) - 1cv7.md і 1cv7.dd. Саме ці файли задають склад і структуру даних.

- файли бази даних *.dbf і *.cdx, які накопичують усю інформацію, що вводиться користувачем;

- службові файли. Сюди належать, зокрема, файли *.spl, що містять опис чисельників, валют, дат потрібною мовою.

З однієї і тієї ж ІБ системи «1С: Підприємство» можуть працювати кілька користувачів. Як правило, в цьому випадку має місце поділ функцій між ними. Кожному користувачеві можна призначити права доступу. Одним користувачам можна дозволити редагувати і вводити будь-які документи, а для інших користувачів обмежити список функцій, включивши в цей список тільки ті, що включаються до його професійні обов'язки. Зазвичай права для користувачів програми призначаються адміністратором.

Крім того, для кожного користувача може бути встановлений свій режим відображення меню в програмі.

В основній поставці «1С: Торгівля і Склад» введені наступні умовні користувачі: адміністратор, продавець, менеджер, оператор ККМ (контрольно-касової машини). Кожному з цих користувачів визначені свої права і свій інтерфейс. Адміністратору визначені всі права і для нього встановлений найбільш повний інтерфейс. Для всіх інших користувачів введені обмеження прав з точки зору інтерфейсу і виконання конкретних операцій. Якщо зайти в програму, наприклад, під ім'ям продавця, то можна визначити, які саме пункти меню йому доступні при реальній роботі.

Деякі дії з ІБ в мережевій версії неможливо виконати, якщо в ній працює кілька користувачів. Для такого роду дій призначений режим «монопольно». А при роботі в конфігураторі система автоматично переходить в цей режим. При першому запуску програми також необхідно вибрати монопольний режим, щоб створити необхідні індексні файли.

При запуску програми використовуються наступні керуючі кнопки:

ОК - запускає «1С: Підприємство» в заданому режимі для роботи з обраної ІБ;

Скасування - скасовує запуск програми;

Змінити - змінює інформацію про ІБ;

Додати - додає нову ІБ. Для цього слід ввести ім'я ІБ і шлях до конфігурації. Шлях вказується так, щоб у вибраному каталозі обов'язково виявився файл 1cv7.md;

Видалити - видаляє ІБ. Видалення проводиться не з диска комп'ютера, а тільки зі списку доступних ІБ. При бажанні цю базу можна відновити кнопкою «Додати».


Хід роботи

Реєстрація ІБ.

1.1. Скопіюйте інформаційну базу (ІБ) типовій конфігурації «1С: Торгівля і Склад»: виберіть Пуск | Програми | Провідник, виберіть мережевий диск К102:, відкрийте папку 1C Т+С, виберіть папку TRUKR, натисніть ПКМ, виберіть Копіювати.

1.2. Створіть копію ІБ: виберіть папку D:\ИСТКД2013, натисніть ПКМ, виберіть Вставити, спостерігайте створення копії ІБ.

1.3. Перейменуйте ІБ: виберіть створену папку TRUKR, натисніть ПКМ, виберіть Перейменувати, введіть K112.

1.4. Запустіть конфігуратор: виберіть Пуск | Програми | 1С: Підприємство 7.7 | Конфігуратор, виберіть Додати, у полі Назва введіть назву ІБ, наприклад, Кадушкіна, в полі Шлях виберіть кнопку «многоточие», відкрийте папку D:\ИСТКД2013, відкрийте папку з ІБ, наприклад, K112, виберіть Вибрати, в полі Шлях повинно бути встановлено D:\ИСТКД2013\К112 натисніть OK, у вікні Запуск 1С: Підприємство натисніть OK.

Наявність кнопки «многоточие» поряд з полем вводу означає, що його значення повинно вибиратися із заданого списку. Виклик цього списку для вибору потрібного значення здійснюється або клацанням миші по зображенню кнопки три крапки, або натисканням клавіші F4. Подібні списки називаються перерахуваннями і задаються на етапі конфігурування.

1.5. Виконайте реєстрацію: виберіть Адміністрування | Користувачі. У вікні Користувачі натисніть першу кнопку (INS) і заповніть Властивості користувача: в полі Ім'я введіть замість Новый своє прізвище, наприклад, Кадушкіна, в полі Повне ім'я введіть свою ПІБ, наприклад, Кадушкіна Ольга Петрівна, в полі Рабочий каталог виберіть D:\ИСТКД2013\К112, перейдіть на вкладку Роль, виберіть Права - Адміністратор, у списку Інтерфейс виберіть Інтерфейс Адміністратора, натисніть OK.

1.6. Встановіть пароль: виберіть своє прізвище, наприклад, Кадушкіна, виберіть кнопку Змінити пароль, введіть свій пароль, наприклад, Сонечко, натисніть OK, повторно введіть пароль Сонечко, натисніть OK.

1.7. Закрийте конфігуратор: Файл | Вихід, на запит Зберігати список користувачів? виберіть Так.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)