АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. Dress-code: правила официальных мероприятий
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. III. Основний зміст роботи
  7. III. Основні правила та обов’язки працівників
  8. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  9. III. Правила проведения трансфузии (переливания) донорской крови и (или) ее компонентов
  10. III. Этические правила служебного поведения работников органов управления социальной защиты населения и учреждений социального обслуживания
  11. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  12. IX. Правила трансфузии (переливания) криопреципитата

6.1. Загальні вимоги

6.1.1. Магістерську роботу друкують за допомогою комп’ютера та принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм).

6.1.2. Параметри сторінок: верхній і ніжній - 20 мм; лівий - 30 мм; правий - 10 мм.

6.1.3. Шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 14, міжстроковий інтервал – 1,3 - 1,5 (множитель 1,3-1,5). Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка - чорного кольору середньої жирності.

6.1.4. Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі написання роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці виправленого тексту.

6.1.5. Заголовки структурних частин магістерської роботи: “РЕФЕРАТ”, “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ” або “ВИСНОВКИ та пропозиції”, “Назва розділу”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до тексту. Переноси слів у заголовках розділів не допускаються. Крапка наприкінці заголовка розділу не ставиться.

6.1.6. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Переноси слів у заголовках підрозділів не допускаються. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

6.1.7. Відстань між заголовком (за виключенням заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2-3 інтервалам. Підкреслення заголовка не допускається.

6.1.8. Кожну структурну частину роботи (розділ) треба починати з нової сторінки.

6.1.9. Абзацний відступ має бути однаковим впродовж усього тексту і дорівнювати п’яти символам.

6.1.10. Мова тексту магістерської роботи має бути простою, граматично і стилістично правильною. Математичні знаки варто застосовувати лише у формулах. Виключення складають знаки плюс (+) і мінус (-) у супроводі цифр.

6.1.11. Цифри до десяти при відсутності розмірності в тексті пишуться словами, понад десять - цифрами. Дроби і числа з розмірностями завжди пишуться цифрами.

6.1.12. При перерахуванні частин речення не можна обривати основну фразу на прийменниках або сполучниках, перед нумерованими перерахуваннями.

6.1.13. Умовні позначки спеціальних термінів повинні зберігати своє значення у всьому текстовому документі. Рідко застосовувані скорочення варто розшифровувати при першому їхньому згадуванні.

6.2. Нумерація.

6.2.1. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака № додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту.

6.2.2. Першою сторінкою магістерської роботи є титульна, яку включають до загальної нумерації сторінок магістерської роботи.

6.2.3. На титульній сторінці, завданні, календарному плані, рефераті, змісті, переліку умовних скорочень (при наявності), першій сторінці “Вступу” номер не ставлять, але обов'язково включають в загальну нумерацію сторінок магістерської роботи. На наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті без крапки в кінці.

6.2.4. Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять (РОЗДІЛ 1), потім з нового рядка друкують заголовок розділу симетрично до тексту.

6.2.5. Підрозділи нумеруються арабськими цифрами в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу, розділених крапкою. В кінці номера підрозділу крапка не ставиться, наприклад, 3.2 (Другий підрозділ третього розділу).

6.2.6. Пункти нумерують арабськими цифрами в межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу, підрозділу і пункту. Наприкінці номера повинна бути крапка, наприклад: "1.1.2." (Другий пункт першого підрозділу першого розділу).

6.2.7. «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», а також “ДОДАТКИ” цифрами не нумеруються.

6.2.8. Ілюстрації: рисунки (схеми, діаграми, гістограми, графіки), таблиці, розташовані на окремих сторінках роботи, включають у загальну нумерацію сторінок. Таблицю, рисунок, розміри яких більше формату А4, враховують як одну сторінку.

6.2.9. Ілюстрації (крім таблиць) позначаються словом "Рис." і нумеруються послідовно арабськими цифрами в межах розділу, за винятком ілюстрацій, приведених у додатках.

Номер ілюстрації (крім таблиць) складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою. Наприклад: Рис. 1.2. (Другий рисунок першого розділу).

6.2.10. Таблиці нумерують послідовно арабськими цифрами (за винятком таблиць, приведених у додатку) у межах розділу.

У правому верхньому куті таблиці над відповідним заголовком поміщають напис "Таблиця" із указівкою номера. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, що розділені крапкою, наприклад: Таблиця 1.2. (Друга таблиця першого розділу).

6.2.11. При переносі частини таблиці на інший лист (сторінку) слово "Таблиця" і її номер вказують один раз праворуч над верхньою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слово "Продовження". Якщо в роботі кілька таблиць, то після слова "Продовження" указують номер таблиці, наприклад: "Продовження табл. 1.2."

6.2.12. Формули в магістерській роботі нумерують арабськими цифрами в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, що розділені крапкою. Номер формули вказують із правої сторони листа на рівні самої формули в круглих дужках, наприклад: " (З.1.)" (перша формула третього розділу).

Ілюстрації

6.3.1. Ілюстрації розташовують не раніше, ніж після першого посилання на них, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути посилання.

6.3.2. Номер ілюстрації, її назву і пояснювальний підпис розміщують послідовно під ілюстрацією.

Таблиці

6.4.1. Кожна таблиця повинна мати заголовок, який поміщають нижче номера таблиці і друкують симетрично до тексту. Заголовок і слово "Таблиця" починають із великої літери. Заголовок не підкреслюють.

6.4.2. Заголовки граф у таблиці повинні починатися з великих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба.

6.4.3. Таблицю розміщають після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту роботи, або з поворотом по годинній стрілці. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово “Таблиця” і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть, наприклад, слова “Продовження табл. 1.2”.

6.4.4. Якщо повторюваний у графі таблиці текст складається з одного слова, допускається його заміна лапками; якщо ж із двох чи більш слів, то при першому повторенні його заміняють словами "Те ж", а далі - лапками. Ставити лапки замість повторюваних цифр, знаків, математичних символів не слід. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

6.5. Формули

6.5.1.Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів варто приводити безпосередньо під формулою в тій же послідовності, у якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта варто давати з нового рядка. Якщо рівняння не уміщається в один рядок, воно повинно бути перенесене після знака рівності (=), або після знаків плюс (А +), мінус (-), множення (х), ділення (:).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)