АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахункові к-льно-ревізійні процедури – перевіряють достовірність кількісних і вартісних вимірників господарських оп-й, розраховують узаг.пок-ки, які хар-зують обєкт к-лю

Читайте также:
  1. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  2. Автоматизація процедури інвентаризації
  3. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій
  4. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  5. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  6. Види господарських зобов’язань.
  7. Виконання процедури
  8. Відхилення-невідповідність кількісних, якісних, вартісних, правових характеристик реально здійсненому факту, його відображення в системі обліку і звітності.
  9. Грошові відносини, що вкладаються на основі інтернаціоналізації господарських зв’язків, історично організовувалися у формі валютних систем.
  10. Журнал господарських операцій автостанції за вересень 20__ року
  11. Журнал реєстрації господарських операцій
  12. Журнал реєстрації господарських операцій

Своєчасність інф-ї означає, що вся значима інф-я своєчасно без затримки включається до фін. Звіту, який теж має бути поданий своєчасно.

Семантика – зміст економічної інформації.

Синтез – прийом вивчення об’єкта в цілісності, в єдності і взаємозв’язку його частин.

Система екон інформації – сукупність методів генерації, передачі та переробки інформації в усіх ланках ек-ки підпр-ва.

Система к-лю – це сук-ть суб’єктів, об’єктів та засобів к-лю, що взаємодіють як єдине ціле в процесі визначення дійсного стану об’єкта к-лю, його аналізу і оцінки, виробітки коригуючи дій.

Системний аналіз – вивчення об’єкта дослідження як сукупності елементів, що утворюють систему. Системний аналіз у фінансово-господарському контролі передбачає оцінку поведінки обєктів як системи з усіма факторами, що впливають на його функціонування. Цей прийом широко використовують у фінансово-господарському контролі, оскільки він дає змогу застосувати системний підхід до оцінки виробничої і фінансово-господарської д-ті всіх ланок народного госп-ва. У практиці досліджень системний аналіз передбачає викор-ня таких методик: процедур теорії дослідження операцій для кількісної оцінки обєктів дослідження; аналіз систем для дослідження об’єктів в умовах невизначеності.

Системний Аудит – це аудит підтвердження достовірності фін. Звітності шляхом вибіркової перевірки на підставі рез-тів оцінки с-ми внутріш.к-лю за допомогою тестів с-ми вн.к-лю, залишків на рах-ках бух. Обліку.

Сканування – вивчення не типичних статей і операцій виявлених у документах.

Соціальні норми і нормативи - показники необхідного споживання продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг та забезпечення освітніми, медичними, житлово-комунальними, соціально-культурними послугами.

Статистичні розрахунки – це прийоми отримання таких величин і кількісних характеристик, які не містяться в економічній інформації, що використовується..

Стратегічні задачі контролю – попередження небезпечних порушень, прогнозування ситуацій для об´єкта, перманентний пошук економічних ресурсів та ефективності їх використання.

Суттєвість – це сума, яка в випадку її виправлення може вплинути на рішення, які приймаються користувачами

Тематична ревізія – засіб періодичного оперативного господарського контролю виконання об’єднаннями, підприємствами однорідних господарських операцій, напр., використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, забезпечення збереження власності.

Теорія інвестора – ця теорія полягає у тому, що кожен інвестор компанії навіть при наявності необхідного рівня знань у сфері фінансового аналізу не впевнений у достовірності показників фін-ї звітності, не обізнаний із сис-ю б/о, рез-м якої є данні пок-ки. Отже, підтверджуючи публічну звітність, аудитор виступає певним гарантом порядності відносин між основними учасниками гос-ї дія-ті.

Теорія мотивацій враховує суто психологічні моменти. Вважається, що менеджери більш відповідально ставляться до складання звітності, тому що знають про обов’язковість її перевірки аудитором. Це знижує можливість помилок, шахрайства, а отже сприяє забезпеченню інтересів користувачів цієї звітності.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)