АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види дробарок

Читайте также:
  1. Загальні відомості.

Вибір способу руйнування корисної копалини, а отже і типу дробарки, залежить від його дробимості, мінерального складу, тріщинуватості, круп- ності і інших властивостей, а також від необхідного ґранулометричного складу дробленого продукту.

З міркувань конструктивного характеру, а також унаслідок небажано­сті переподрібнення, на збагачувальних фабриках застосовуються дробар­ки, що працюють головним чином роздавлюванням і ударом при додатко­вих стираючих і згинаючих діяннях на матеріал, що дробиться.

Машини для дроблення, застосовувані на збагачуваль­них фабриках, за способом руйнування гірських порід і механіко- конструктивних ознак розділяють на п'ять основних класів:

v дробарки що­кові,

v конусні,

v валкові,

v ударної дії.

Щокові дробарки установлюють переважно на збагачувальних фабри­ках невеликої продуктивності.

Пристосовані для дроблення глинистих і вологих руд, займають менше місця по висоті, прості конструктивно, але менш пристосовані для дроблення матеріалів пластинчастої форми.

Щокові дробарки працюють за принципом роздавлювання і, частково, вигину між двома щоками, з яких одна - нерухома, а інша - рухома.

Виділяють два кінематичних класи щокових дробарок:

- із простим рухом щоки - ЩДП (рис. 2 а);

- із складним рухом щоки - ЩДС (рис.2 б).

1 – нерухома щока; 2 – рухома щока; 3 – розпірні плити; 4 – шатун; 5 – вісь; 6- ексцентрикований вал.

а)з простим рухом щоки; б) зі складним рухом щоки.

Рисунок 2. Схеми щокових дробарок.

У дробарку з простим рухом щоки (рис.2 а) вихідний матеріал завантажується зверху в робочий простір між рухомою 1 і нерухомою 2 що-ками. При обертанні ексцентрикового валу 6 шатун 4 рухається у вертикальному напрямку, його рух через розпірні плити 3 передається рухомій щоці 2. Таким чином, рух шатуна угору супроводжується наближенням рухомої щоки до нерухомої і дробленням матеріалу, який видаляється під дробарку. При русі шатуна униз рухома щока відходить від нерухомої, у цей час здійснюється розвантаження дробленого продукту.

У дробарках зі складним рухом (рис.2 б) рухома щока 2 підвішена безпосередньо на ексцентриковий вал 6. Внаслідок цього всі точки поверхні рухомої щоки описують овальні траєкторії, тому матеріал піддається не тільки роздавлюванню, але й стиранню.

Щокові дробарки застосовують для велико-грудкового (ЩДП) і сере-днього (ЩДС) дроблення твердих порід зі ступенями дроблення до 4.

 

Конусні дробарки встановлюють на збагачувальних фабриках великої продуктивності.

Основне подрібнювальне зусилля в конусних дробарках - роздавлювання, але має місце і розлам грудок при вигині, що виникає, коли грудка затиснута між увігнутою поверхнею чаші 1 і опуклою поверхнею рухомого конуса 2. Конусні дробарки за призначенням поділяють на дробарки для крупного дроблення - ККД (рис.3 а), середнього дроблення - КСД (рис.3 б) і дрібного дроблення - КМД (рис.3 в).

1 – конічна нерухома чаша; 2 – подрібнюючий конус; 3 – вал; 4 – ексцентрикований стакан; 5 – зона дроблення;

а - крупного дроблення; б - середнього дроблення; в - дрібного дроблення.

Рисунок 3. Схеми конусних дробарок.

У конусних дробарках матеріал дробиться в кільцевому просторі, утвореному нерухомою конічною чашею 1 і розташованим усередині цієї чаші рухомим подрібнюючим конусом 2, закріпленим на ексцентрично установленому (завдяки стакану 4) валу 3. Принцип дії всіх конусних дробарок однаковий: наближення подрібнювального конуса до чаші супроводжується дробленням грудок матеріалу, що надходить у дробарку зверху, а видалення - розвантаженням дробленого продукту, що виходить униз, під дробарку.

Конусні дробарки використовують для дроблення твердих і в’язких порід. Конусні дробарки крупного дроблення звичайно працюють при сту­пені дроблення до 4, середнього і дрібного - до 7.

Валкові дробарки виготовляються з гладкими - ДГ і зубчатими валками - ДДЗ (рис.4).

1 - корпус; 2 - гладкі валки; 3 - зубчаті валки.

а - з гладкими валками; б - з зубчатими валками.

Рисунок 4. Валкові дробарки.

 

Принцип дії дробарок однаковий: вихідний матеріал подається зверху, затягується валками 2 (або 3), що обертаються назустріч один одному, і при проходженні між ними дробиться.

На збагачувальних фабриках дробарки з гладкими валками звичайно використовують при ступені дроблення 3 - 4.

 

 

Рекомендована література:

[с. 21-25] Егоров, В.Л. Обогащение полезных ископаемых [Текст]: учебник для техникумов / В.Л. Егоров – М.: Недра, 1986. – 421с..(7)

 

 

Контрольні питання:

1. Що таке кондиціонування повітря?

2. Що таке кондиціонер?

3. Вказати основні етапи історичного розвитку кондиціонера.

4. Обґрунтувати класифікацію кондиціонерів.

5. Вказати різновиди виконання кондиціонерів.

6. З чого складається кондиціонер?

7. Обґрунтувати принцип дії кондиціонера.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)