АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ipconfig 192.168.1.2 255.255.255.0

Читайте также:
  1. ipconfig 192.168.1.2 255.255.255.0

 

Ip-aдpecy та маску мережі також можна вводити в зручному графічному інтерфейсі пристрою (див. рис.4). Поле DEFAULT GATEWAY - адреса шлюзу не важлива, так як створювана мережа не вимагає маршрутизації.

 

 

 

Рис.4.

 

Рис.5.

 

Таким же чином налаштовуємо кожен комп'ютер.

Таблиця 2

Пристрій IP ADRESS SUBNET MASK
РС0 192.168.1.2 255.255.255.0
РС1 192.168.1.3 255.255.255.0
РС3 192.168.1.4 255.255.255.0
РС4 192.168.1.5 255.255.255.0

 

 

7. На кожному комп'ютері подивимося призначені адреси командою ipconfig без параметрів.

8. Якщо все зроблено правильно то буде можливість пропінгувати будь-який комп'ютер із будь-якого комп'ютера. Наприклад, зайдемо на комп'ютер PC3 та пропінгуємо комп'ютер PC0. Ми повинні побачити звіт про пінг подібний малюнку 1.6.

 

Рис. 6.

 

Контрольні питання

 

1. Яку максимальну кількість пристроїв у мережі підтримує Packet Tracer?

2. Які типи мережних пристроїв і з'єднань можна використовувати в Packet Tracer?

У Packet Tracer представлені наступні типи пристроїв:

- маршрутизатори;

- комутатори (у тому числі і мости);

- хаби і повторювачі;

- кінцеві пристрої - ПК, сервери, принтери, IP-телефони;

- безпровідні пристрої: точки доступу і бездротові маршрутизатори;

- інші пристрої — хмара, DSL-модем або кабельний модем.

3. Яким способом можна перейти до інтерфейсу командного рядка пристрою?

4. Як сконфігурувати пристрої з іншого комп'ютера?

Для симуляції роботи командного рядка на кінцевому пристрої (комп'ютері) необхідно у властивостях вибрати вкладку Desktop, а потім натиснути на ярлик Command Prompt.

5. Як додати в топологію і налаштувати новий пристрій?

Для створення топології необхідно вибрати пристрій з панелі Network Component, а потім з панелі Device-Type Selection вибрати тип вибраного пристрою. Після цього потрібно натиснути ліву кнопку миші в полі робочої області програми (Workspace). Також можна перемістити пристрій прямо з області Device-Type Selection, але при цьому буде вибрана модель пристрою за замовчуванням.

 

6. Як зберегти конфігурацію пристрою в.txt файл?

Packet Tracer дає можливість користувачеві зберігати конфігурацію деяких пристроїв, таких як маршрутизатори або свічі, в текстових файлах. Для цього необхідно перейти до властивостей необхідного пристрою та у вкладці Config натиснути на кнопку “Export...” для експорту конфігурації Startup Config або Running Config. Так отримаємо діалогове вікно для збереження необхідної конфігурації в файл, який буде мати розширення *.txt. Текст файлу конфігурації пристрою running-config.txt (ім'я за замовчуванням) є аналогічним до тексту інформації отриманим при використанні команди show running-config у IOS пристрою.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)